Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

"Eκκλησιαστική γλώσσα"

ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ ΘΕΜΑ:

Καλησπέρα κι από μένα, ...κατάγομαι από την Λήμνο...



lykourgos nanis είπε...
Ο μητροπολίτης Λήμνου μίλησε πριν λίγο στον Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη με αφορμή το μνημόσυνο των αείμνηστων αρχιεπισκόπων Αθηνών. Πραγματικά, έβγαλαν πολύ γέλιο τα όσα είπε!
Τους ονόμασε άνδρες (μήπως είχε υπόψη τον Ιάκωβο Βαβανάτσο?) εκκλησιαστικούς και εθνικούς!
Και βέβαια κάποιοι απ αυτούς υπήρξαν εθνικοί άνδρες, όπως ο Σπυρίδων Βλάχος, αλλά εκκλησιαστικοί υπήρξαν ελάχιστοι! Οι περισσότεροι εξ αυτών υπήρξαν άνθρωποι των παρασκηνίων, ήκιστα εκκλησιαστικοί και στυγνοί καριερίστες! Ακόμη κι αυτοί που πρόσφεραν εθνικές υπηρεσίες χώλαιναν σοβαρά από εκκλησιαστικής πλευράς! Πώς να ξεχαστεί η αμύθητη περιουσία που άφησαν ο Σπυρίδων Βλάχος, ο Δωρόθεος Κοτταρας ή ο Θεόκλητος Παναγιωτόπουλος?
Δυστυχώς μόνο για έναν μπορεί να λεχθεί το «τοιούτος έπρεπεν ημίν αρχιεπίσκοπος», για τον αείμνηστο Ιερώνυμο Κοτσώνη! Αναντιλέκτως υπήρξε ανεπανάληπτος σε ήθος, σε έργο εκκλησιαστικό και εθνικό!
Οποία αντίθεση προς το διάδοχο του, τον χειρότερο αρχιεπίσκοπο που πέρασε ποτέ, τον Σεραφείμ Τίκα! Τον εμπαθή, καιροσκόπο και το χειρότερο όλων δολοφόνο της ενότητας της Εκκλησίας της Ελλάδος με την βρίθουσα κακουργίας πράξη έκπτωσης των 12 μητροπολιτών!
Αλλά ο Λήμνου τους έβαλε όλους στο ίδιο τσουβάλι! Αυτή είναι η ψεύτικη, γέμουσα διπλωματίας και ψευτοευγένειας εκκλησιαστική γλώσσα!

29 Νοέμβριος 2009 10:44 πμ

http://xairete.blogspot.com/2008/11/p_12.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: