Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

" Διερωτώμαι καμιά φορά αν αξίζει να ασχοληθεί κανείς σοβαρά με τον Άνθιμο Ρούσσα!"

ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ ΘΕΜΑ:

Η Ντόρα και ο Άνθιμος



lykourgos nanis είπε...


Διερωτώμαι καμιά φορά αν αξίζει να ασχοληθεί κανείς σοβαρά με τον Άνθιμο Ρούσσα!

Αμφιβάλλω αν υπάρχει στην ελλαδική επικράτεια άλλος δεσπότης που στο πρόσωπο του να εξευτελίζεται η Εκκλησία περισσότερο! Υπάρχει βέβαια και το ανάλογο του στην πολιτική, ο εξ ίσου γελοίος Ψωμιάδης που περισσότερο για νούμερο επιθεώρησης περνιέται παρά για πολιτικός!

Το πλέον γελοίο είναι ότι κάποιες ακροδεξιές φυλλάδες ονομάζουν τον Άνθιμο μακεδονάρχη! Τον Άνθιμο που όταν καιγόταν η Κύπρος τον Ιούλιο του 1974 έσπευδε αγαλλομένω ποδί να αρπάξει το θρόνο της Αλεξανδρούπολης διώχνοντας το λευκό επίσκοπο, τιμηθέντα απ τον ΟΗΕ Κωνστάντιο Χρόνη, μια αγία φυσιογνωμία! Και φυσικά ο δήθεν εθνικά ευαίσθητος Άνθιμος μόλις άδειασε ο περιζήτητος και επίφθονος θρόνος της νύμφης του Θερμαϊκού ξέχασε την ακριτική Αλεξανδρούπολη και έπιασε Θεσσαλονίκη! Αλλά η θέση του αρχιεπισκόπου είναι πιο γλυκιά και μόλις κενώθηκε η αρχιεπισκοπική καθέδρα να σου ο Άνθιμος πάλι υποψήφιος!

Ας τον χαίρονται κάποιοι καιροσκόποι χριστιανοί της Θεσσαλονίκης, ζωηκοί, σωτηρικοί, απολυτρωσιακοί, της Λυδίας!

Αλήθεια όταν έκανε τις επίμαχες δηλώσεις για τη δήθεν μετάδοση ασθενειών απ τη θεία μετάληψη πού ήταν όλοι αυτοί οι καιροσκόποι να τον ελέγξουν κατά πρόσωπο?

Το μαγαζάκι μας να ευλογεί και τίποτε άλλο!


29 Νοέμβριος 2009 11:19 πμ

http://xairete.blogspot.com/2009/11/blog-post_5462.html

2 σχόλια:

lykourgos nanis είπε...

Ο Ανθιμος Ρουσσας ξαναχτυπησε!Ανημερα του Αγιου Νικολαου στο φερωνυμο ναο του Πειραια πλαισιωμενος απο τηλεοπτικες καμερες και πανηγυρτζηδες δεσπαταδες!Οευλογημενος αντι να αναλυσει το βιο του αγιου,τους αγωνες του για ορθοδοξια και ορθοπραξια ασχοληθηκε παλι με το σκοπιανοεπιτιθεμενος στους πολιτικους και αυτοθαυμαζομενος για τους αγωνες που εκανε για τη Μακεδονια!Εν ταξει οι πολιτικοι τα χουν θαλασσωσει και στο συγκεκριμενο ζητημα!Αλλα αυτα ο Κος Ανθιμος μπορει να τα πει αλλη μερα και οχι εντος του ναου και μαλιστα προ της θειας κοινωνιας!Γιατι καλως η' κακως φανατιζουν!Δοξα τω Θεω ο Κος Ανθιμος,φιλος της τηλεορασης ειναι,ας τα πει σε καποιο τηλεπαραθυρο!Οχι στο ναο ανημερα του αγιου Νικολαου!Ειναι τουλαχιστον ασεβεια προς τον Αγιο!

P. MICHALOPOULOS είπε...

Ο Κος Άνθιμος Ρούσσας ξαναχτύπησε!

http://xairete.blogspot.com/2009/12/blog-post_9883.html