Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

ΣΤΟΝ ΚΑΛΟ ΙΕΡΕΑ

Φόρουμ.
Δημοσίευση: 28 Ιουν. 06

Παναγιώτης Μιχαλόπουλος:

Ένας ομοπιστός μου και ομόδοξός μου (Ορθόδοξος Χριστιανός), θυμωμένος χτες από την οξύτητα της συζήτησης σε ένα άλλο θέμα της κατηγορίας «χριστιανισμός» (το «έρχονται νέα πτώματα στο “μαγαζί” Εκκλησία Α.Ε.?», εγκατέλειψε τη συζήτηση, με την οργισμένη ατάκα του: «περαστικά, και καλό καλοκαίρι»!

Σε ένα άλλο θέμα δε, μια κυρία ενοχλημένη από την παρουσία χριστιανών στις συζητήσεις μας, έλεγε (χαριτολογώντας προφανώς) ότι θα κάνει κάποιο ξόρκι (!) για να εξαφανίσει τους Χριστιανούς από το νέο φόρουμ του pathfinder!


Παρ’ όλα ταύτα εμείς οι Χριστιανοί, είτε διαφωνούμε μεταξύ μας (με αγάπη θέλω να πιστεύω, και χάριν της αλήθειας) είτε επικρινόμαστε (άδικα ή δίκαια) από τους αντίθετους με την Πίστη μας, «είμαστε ακόμα ζωντανοί στη σκηνή» εδώ, και δίνουμε στο ελεύθερο, το δημοκρατικό αυτό βήμα και τη δική μας μαρτυρία.

Αφού λοιπόν δεν εξαφανιστήκαμε από κανένα «ξόρκι» και αφού ο φίλος μας (με τα «περαστικά») μας θύμισε ότι έχουμε και καλοκαίρι, λέω να ασχοληθούμε με κάτι πιο δροσερό, πιο ειρηνικό, όπως είναι το τραγούδι.

Εγώ θα αρχίσω με ένα «δικό μας» τραγούδι και όποιος θέλει ας ακολουθήσει, προσφέροντας ό,τι προαιρείται από το περίσσευμα και της δικής του καρδιάς.

Χιλιάδες «παιδιά», λοιπόν, εδώ και πενήντα τόσα χρόνια, «τραγουδάμε ακόμα»!

Και επειδή, «όταν τα λόγια τελειώνουν, το τραγούδι αρχίζει», τραγουδάμε:

ΣΤΟΝ ΚΑΛΟ ΙΕΡΕΑ

http://ymnoiasmata.blogspot.com/2008/08/blog-post_20.html




stavroula είπε...

dn 8a to pistepseis... konteuw na to 3enuxtisw!

diavazw to dialogo sas sto Path pou ftanei ws to 2006, me perdika, lady klp...

pws etuxe k mphka!

Tragoudas k gelas mazi (peripeteies me gates, skulous) ...tragoudia palia, nea, dika mas... skepseis, kritikh, eirwnies, gelio, ola an8rwpina...

29 Ιούλιος 2008 7:59 πμ

1 σχόλιο:

P. MICHALOPOULOS είπε...

Διαβάζεται η ανάρτηση μας με τίτλο «στον καλό ιερέα». (Φόρουμ. Δημοσίευση: 28 Ιουν. 2006 )

http://xairete.blogspot.com/2011/08/28-2006.html