Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Άγιε Νέας Σμύρνης!


Αλληλούια, Αλληλούια, Αλληλούιαααα!!!


Από το (πολυτελείας, βέβαια) ταβερνάκι της γειτονιάς μου πέρασα στον σημερινό μεσημεριανό μου περίπατο, και είπα να μπω λίγο μέσα για να πω ένα "γεια" στον φίλο εστιάτορα που είχα και καιρό να τον δω…

Αντίκρισα όμως μια εικόνα στο εσωτερικό της ταβέρνας που δυσκολεύομαι – από ντροπή - να σας την περιγράψω ωμά… Θα προσπαθήσω όμως, μια περιγραφή, «με τρόπο».

Ο μισός χώρος, λοιπόν, της ταβέρνας ήταν καταλυμένος από εορτάζοντες την βάπτιση σε ένα κοριτσάκι, σε ένα κοριτσάκι που είχε βαπτιστεί πριν λίγο σε γειτονική ενορία, εκεί στην Αργυρούπολη…

Απερίγραπτη η κατάσταση!

Αυτό σας λέω: Αν υπήρχε δημοσιευμένο σχετικό φωτογραφικό υλικό με την εμφάνιση των γυναικών από αυτό το τραπέζωμα, εγώ δεν θα τολμούσα να το αναδημοσιεύσω, εδώ… Σε μια επικριτική, σαν αυτή, ανάρτηση μου δηλαδή… Για να μη σας σκανδαλίσω!..

Και όμως οι γυναίκες αυτές, Άγιε Νέας Σμύρνης, βγήκαν από το μυστήριο του βαπτίσματος, από ναό της μητροπολιτικής σας περιφέρειας. Έτσι μπήκαν, έτσι παρέμειναν στο μυστήριο, έτσι βγήκαν από το ναό και ήρθαν κατ’ ευθείαν στην ταβέρνα για τα περεταίρω!

Άγιε Νέας Σμύρνης! Πώς ανέχτηκαν οι ιερείς σας, εκεί, τέτοια γύμνια; Έξω πλάτες, έξω αφαλοί, έξω μηροί και μισά στήθη;

Άγιε Νέας Σμύρνης! Επιτρέπεται η είσοδος - στους ναούς σας - σε γυναίκες «ντυμένες» με σχεδόν ανύπαρκτες φούστες; Αν ναι, τότε μπράβο σας!!!..


Ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών (κατά κόσμον Περικλής Κούτσας)


Δεν υπάρχουν σχόλια: