Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Οργίζεται ο Θεός;

Γράφει ο Επίσκοπος Αχελώου Ευθύμιος, στο βιβλίο του «Η Αγάπη»:Διαβάζοντας την Αγία Γραφή θα δούμε ότι συχνά γίνεται λόγος για την «οργή του Θεού». Παλαιότερα η έκφραση αυτή ερμηνευόταν κατά γράμμα. Αυτή η ερμηνεία δεν ανταποκρίνεται στο πνεύμα της Αγίας Γραφής. […]Ο άνθρωπος που απομακρύνεται από τον Θεό αυτοτιμωρείται: Οι δοκιμασίες του ανθρώπου, το φυσικό και ηθικό κακό δεν οφείλονται σε μια άμεση εχθρική και καταστρεπτική ενέργεια του Θεού, αλλά είναι συνέπειες της αποστασίας και της απομάκρυνσης του ανθρώπου από τον Θεό. […]Ο Μ. Βασίλειος, ειδικότερα, διδάσκει ότι οι έννοιες «οργή» και «θυμός» του Θεού αναφέρονται στην παιδαγωγική ενέργεια του Θεού: «Θυμώνει ο Θεός με σκοπό να ευεργετήσει τους αμαρτωλούς. Δεν τιμωρεί για να καταστρέψει, αλλά για να οδηγήσει σε μετάνοια και επανόρθωση.

(Πηγή: Ιστολόγιο της μονής Βατοπεδίου)

Κυριακή, 08 Νοεμβρίου 2009


«Ο Θεός δεν εμπαίζεται»


Αμφιβάλετε ότι μπορεί και τιμωρεί ο Θεός απονέμοντας δικαιοσύνη;Η άποψη πολλών (και κάποιων δεσποτάδων μας ακόμα) ότι ο Θεός είναι μόνο Αγάπη, είναι αιρετική. Η αγάπη (που εκφράζεται και με τη συγνώμη σε αυτόν που μετανοεί) δεν είναι η μόνη ιδιότητα του Θεού αλλά είναι και η δικαιοσύνη Του που εκφράζεται και με τιμωρία στους αμετανόητους.«Ο Θεός δεν εμπαίζεται», και… «φοβερό είναι το να πέσεις στα χέρια του ζωντανού Θεού»!..Μη ξεχνάμε τον διωγμό των πρωτοπλάστων από τον παράδεισο, τον κατακλυσμό, τα Σόδομα και τα Γόμορρα, και την αιώνια κόλαση αφού… «ο μισθός της αμαρτίας είναι ο θάνατος»!..

Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2008


Παραπλανητικό και ναρκωτικό των συνειδήσεων κήρυγμα!

2 σχόλια:

lykourgos nanis είπε...

Δυστυχως ο αξιος κατα τα αλλα Αγιος Αχελωου ταυτιστηκε με τις γιανναρικες θεσεις!Φαντασθειτε οτι ο Χρηστος Γιανναρας αποφευγει να ονομασει την αμαρτια με το ονομα της και τη βαφτιζει υπαρκτικη αστοχια!Κι ας γραφει ο ευαγγελιστης Ιωαννης οτι η αμαρτια εστιν η ανομια!Τους σοκαρουν τους κυριους αυτους οι λεξεις νομος,τιμωρια,ποινη,ανταποδοση,μισθαποδοσια κι οσους ορθοτατα τις χρησιμοποιουν τους βαφτιζουν δυτικοπληκτους και νομικιστες!Κι ετσι ωθουν τους ανθρωπους να μη φοβουνται την τιμωρια του Θεου και τους απομακρυνουν απ την οδο της σωτηριας!Ειλικρινα λυπαμαι για τον Αγιο Αχελωου που μας εχει χαρισει τοσο αξιολογα βιβλια μεταξυ των οποιων εξεχουσα θεση κατεχουν τα βιβλια του Βιργκιλ Γκεωργκιου,πρωθιερεως της ορθοδοξου Ρουμανικης εκκλησιας στο Παρισι,που τα μετεφρασε ο Ευθυμιος Στυλιος και που αποτελουν πραγματι αριστουργηματα!

P. MICHALOPOULOS είπε...

Οι κάμερες όμως, μας έδωσαν πλήρη εικόνα και από την «Ανάσταση» στον μητροπολιτικό ναό της Αθήνας:

Αστείος ήταν (ο συμπαθής κατά τα άλλα) επίσκοπος Ευθύμιος που λόγω ηλικίας (και όχι μόνο) αγκομαχούσε να προλάβει τους άλλους που κατευθύνονταν προς την εξέδρα που είχε στηθεί στην πλατεία. Ευτυχώς, δεν είχαμε κανένα ατύχημα, και με αυτόν, παρόμοιο με αυτό του Ιερώνυμου... Ευτυχώς!..

Βέβαια, λόγω της παρουσίας των επισήμων, ο απλός λαός ήταν περιφραγμένος (σαν τα ζώα) σε απόσταση από τα τεκταινόμενα! Στην εξέδρα φυσικά, κάποια πολιτικά πρόσωπα πλαισίωναν τους παπάδες, ή μάλλον ήταν αντικριστά με αυτούς, ενώ πίσω ακριβώς από τους παπάδες φιγουράριζαν κάποιοι αντιπρόσωποι των αιρετικών, όπως κάποιος περίεργος τύπος με μια κουκούλα, όπως ένας παπικός, κλπ, προς τους οποίους ο ταλαίπωρος Επίσκοπος (σαν κουρδιστός κουμπαράς ήταν με όλα του τα άμφια) πρόσφερε τον Σταυρό (μετά την Ανάσταση) για να τον ασπασθούν και αυτοί, μετά τους πολιτικούς επισήμους, τιμής ένεκεν!


http://xairete.blogspot.com/2008/07/blog-post_2238.html