Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

Αν και του πεθαμένου αυτού καλόγερου, του… «σηκώνονταν» όλα [(που λέει ο λόγος), «όλα» εκτός από τον ίδιον το νεκρό από το φέρετρο], …τον έθαψαν!!!..


Αμβρόσιος: "Είμαστε ακόμα ζωντανοί στη σκηνή
(και στο φέρετρο;), σαν ροζ συγκρότημα..."


Κοιτάζοντας τώρα τα μέηλ μου, είδα και ένα του μητροπολίτη Αμβρόσιου, που μου το έστειλε χτες το βράδυ, κοντά στα μεσάνυχτα και στο οποίο μέηλ κάνει λόγο για μια… νεκροψία ατόμου σε φέρετρο! Νεκροψία, που έκανε ο ίδιος ο Δεσπότης σε έναν καλόγερο της μητροπολιτικής του περιφέρειας!

Πρόκειται για τον μοναχό του Μεγάλου Σπηλαίου Βησσαρίωνα Σιούσουρα (προσήλθε εκεί στη μονή σε ηλικία 14 ετών), και ο οποίος μοναχός πέθανε από καρδιά προχθές το πρωί, σε ηλικία 59 ετών, σε ένα νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν.

Χτες λοιπόν ο τοπικός μητροπολίτης (Καλαβρύτων) έσπευσε – τσάκα, τσάκα - να τον κηδέψει εκεί στο Μέγα Σπήλαιο…

Δεν ξέρω αν έδειξαν στον Αμβρόσιο το πιστοποιητικό θανάτου του καλόγερου, αλλά εκείνος ήθελε να βεβαιωθεί πλήρως για το… πόσο πεθαμένος ήταν ο νεκρός!..

Υπέβαλε λοιπόν το «λείψανο» σε διάφορες δοκιμασίες, για να δει... «αν το σώμα του νεκρού παρουσιάζει την σχετική ακαμψία», για να δει... «αν είναι και παγερό». Τι διαπίστωσε λοιπόν; Διαπίστωσε ότι αν και το σώμα του καλόγερου είχε λέει βγει από το ψυγείο του νεκροθαλάμου του νοσοκομείου, ...ήταν και ευκίνητο, ...ήταν και ζεστό!..

Γράφει ο μητροπολίτης στο μπλογκ του (όπου το μέηλ του μας παραπέμπει):

«Πίεσα το μπράτσο του, το οποίον ήταν μαλακό, όπως στο ζωντανό σώμα. Ακολούθως πίεσα το μάγουλό του, το οποίον επίσης ήταν όπως σε ένα ζωντανό άτομο! Τέλος έπιασα τα δάκτυλά του στο δεξί χέρι, τα οποία σηκώνονταν όπως γίνεται σε ένα ζωντανό άτομο!».


Παρά ταύτα όμως, αν και του πεθαμένου αυτού καλόγερου, του… «σηκώνονταν» όλα (που λέει ο λόγος), «όλα» εκτός από τον ίδιον το νεκρό από το φέρετρο, …τον έθαψαν!!!..


Ως πολύ σοβαρή πάντως χαρακτηρίζεται η παράληψη του μητροπολίτη, να μην υποβάλει το νεκρό καλόγερο, και, στη δοκιμασία του… Μαραθωνίου δρόμου!!!..

Δεν υπάρχουν σχόλια: