Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Ο «καλός μας άνθρωπος», έγινε… Πλατεία!

4 σχόλια:

stavroula είπε...

xa xa xa!
Mia fora pe8ana sta gelia. Exw na dw authn thn tainia apo mikrh.


P. MICHALOPOULOS είπε...

Ναι, πλάκα έχει! Δεν είναι βέβαια και ταινία ποιότητος, ε;

Αποτελεί μια, από τη σειρά «ταινίες γέλιου» με παραγωγό τον ίδιο, ταινίες που - όπως λέγεται - τον έριξαν τότε έξω, οικονομικά, διότι είχαν πολλές αρνητικές κρητικές. Τώρα, άρχισαν να κυκλοφορούν πάλι με τα κυριακάτικα φύλλα των εφημερίδων…

Όπως και να έχει όμως, το γέλιο είναι γέλιο! Και το γελοίο επίσης είναι γελοίο...
Όπως η απόφαση του ψηλολέλεκα Δημάρχου Πειραιά να μετονομαστεί μια πλατεία στο Παλαιό Φάληρο, από «Ευαγγελισμού της Θεοτόκου» σε «Θανάση Βέγγου’, κάτι που ο ίδιος ο… «μεγάλος ηθοποιός – Θου, Βου» το αποδέχτηκε!!!..


stavroula είπε...

Dn einai arketo na onomazetai mia ekklhsia Euaggelismos ths 8eotokou?
Prepei opwsdhpote na uparxei k plateia?
Asxeta an o ka8e h8opoios 8elei t
onoma tou na figourarei se kapoio xwro ths polhs.
Ean einai alh8eia oti sumfwnhse me
thn apofash tou Dhmarxou me apogohteuei, ton perimena poio metriofrwn.


P. MICHALOPOULOS είπε...

Φαίνεται ότι η εκκλησία συνορεύει με την πλατεία αυτή, και γι αυτό έχει το ίδιο όνομα!

Μια πλατεία εγκαταλειμμένη, είπαν, την οποίαν όμως (μια και αλλάζει όνομα) θα την αναμορφώσουν, έτσι, ώστε να είναι… αντάξια του μεγάλου Θου-Βου τον οποίον θα τιμήσουν δίνοντας της το όνομα του!…

Έγινε και σχετική τελετή, στην οποίαν ανακοίνωσαν την απόφαση αυτή στον μεγάλο Θου-Βου, τον κατασυγκινημένο γι αυτό!..



ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ:

Τρίτη, 28 Ιούλιος 2009

«Θου – Βου»: Με τόσες ταλαιπωρίες, δικαίως έδωσαν το όνομα του σε πλατεία!




Σάββατο, 11 Οκτώβριος 2008

"Βρέ πού πάμε, ...Βρε πού πάμε!.."

Ανώνυμος άφησε ένα σχόλιο για την ανάρτησή σας


Να το δούμε και αύτό να υλοποιηθεί και να πάμε να φουντάρουμε στο λιμάνι.

Σοβαρή και πολύ ιστορική η απόφαση αυτή του Δημάρχου Πειραιά. Αναρωτήθηκα αν έχοντας το γνωθει σαυτόν ο Βέγγος δέχθηκε.

Ο κ. Δήμαρχος έχει αντιληφθεί τι απόφαση έβγαλε?
Μήπως το ύψος του μερικές φορές επιδρά αντίστροφα?

Περιμένω την αντίδραση του Αγίου Πειραιώς και των Πειραιωτών.



"Βρέ πού πάμε, ...Βρε πού πάμε!.."
, που έλεγε και ο αξέχαστος Αυλωνίτης.



Ανάρτηση στο
XAIRETE (11 Οκτώβριος 2008 3:50 μμ)



Τετάρτη, 8 Οκτώβριος 2008

Βέγγου, "Χαράς ευαγ-γέλια" !!!..




Το όνομά του σε πλατεία

Ο Παναγιώτης Φασούλας που απένειμε την τιμητική διάκριση στον Θανάση Βέγγο σημείωσε για τον κωμικό ότι εκφράζει τον Ελληνα που αγωνίζεται και στο τέλος τα καταφέρνει.

Ο δήμαρχος Πειραιά ανακοίνωσε επίσης ότι η πλατεία
Ευαγγελισμού θα αναπλαστεί και θα μετονομαστεί σε πλατεία Θανάση Βέγγου.



σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι έχει προσφέρει στην Ελλάδα ο καθ όλα εξαίρετος ηθοποιός και καποτε κινηματογραφικός παραγωγγός κ. Θανάσης Βέγγος? Καμμία Βιβλιοθήκη, ανοιξε κανένα γηροκομείο,Βοήθησε στην ανακάληψη κανενός φαρμάκου' έδωσε χρήμματα για καμμία αίθουσα σχολείου?Ας τιμήσει ο κ. Δήμαρχος του Πειραιά κανένα Εθνικό Ευεργέτη η κανένα επιστήμονα. Και ο κ.Βέγγος έχοντας το γνώθει σεαυτόν το δέχθηκε? Ενας από τούς καλλίτερους ηθοποιούς και τιποτε αλλο .Τιμήστε τον αλλλιώς.
Δέν έκανε τιποτε άλλο από την δουλειά του επί πληρωμή οπωςκαι κάθε ηθοποιός καταξιωμένος και πολύ ταλαντούχος. Αυτό 'ολοι το αναγνωρίζουν.


P. MICHALOPOULOS είπε...

Τον τιμούν λέει και για το ότι ήταν ένας αριστερός αγωνιστής! Λαϊκός τύπος, στους ρόλους που έπαιζε...

Στη ζωή όμως; Όταν έφτιαξε το σπίτι του, κάπου στην επαρχεία, από πού λέτε ότι «κουβάλησε» την ειδική διακοσμητική πέτρα;

Πέρα από όλα αυτά:

Θα επιτρέψει ο μητροπολίτης Πειραιά την ολοκλήρωση της βλασφημίας και ασέβειας να διαγραφεί το όνομα της Παναγιάς από την πλατεία και να μπει το όνομα του θεατρίνου...

...που φάνηκε πως βλαστήμησε τα θεία, έμμεσα, («…το Σταυρό τους…») σε μια αντιφασιστική τάχα ταινία του;


Ανώνυμος είπε...

Να το δούμε και αύτό να υλοποιηθεί και να πάμε να φουντάρουμε στο λιμάνι.Σοβαρή και πολύ ιστορική η απόφαση αυτή του Δημάρχου Πειραιά. Αναρωτήθηκα αν εχοντας το γνωθει σαυτόν ο . Βέγγος δέχθηκε .Ο κ. Δήμαρχος έχει αντιληφθεί τι απόφαση εβγαλε΄? Μήπως το 'υψος του μερικές φορές επιδρά αντίστροφα?Περιμένω την αντίδραση του Αγίου Πειραιώς και των Πειραιωτών .Βρέ πού πάμε,Βρε που πάμε που έλεγε και ο αξέχαστος Αυλωνίτης.



Σάββατο, 11 Οκτώβριος 2008

Σημεία των καιρών!

Πάνω από την Παναγιά ο Θεατρίνος!!!..

Τον τίμησε αρχικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με τον Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα (τι είναι αυτό;), τον τίμησε μετά, και, ο Δήμαρχος Πειραιά και θα τον τιμήσει πάλι μετονομάζοντας μια πλατεία (που τώρα έχει το όνομα της Παναγιάς) σε «πλατεία Θανάση Βέγγου» αφού πρώτα την διαπλάσουν λέει ώστε να είναι αντάξια του μεγάλου ονόματος που (στο μέλλον, όχι τώρα σαν πλατεία «Ευαγγελισμού») θα φέρει…

Δεν είδαμε (γι αυτό το δεύτερο) καμιά αντίδραση από τον μητροπολίτη Πειραιά, ούτε και από τον μητροπολίτη Αθήνας (μέχρι τη λεωφόρο Συγγρού, στα μισά, είναι η επικράτεια του) …όποτε τι να υποθέσουμε;

Ότι τον συγκεκριμένο θεατρίνο θα τον τιμήσει, και, η «Εκκλησία» της Ελλάδος;

Μπορεί!

Άλλωστε και εκείνος την έχει τιμήσει! Πώς; Στο πρόσωπο ενός «άγνωστου παπά» … Πότε; Όταν τον είδε την ώρα που έκανε το επιθεωρησιακό νούμερο του (προ ετών) στο Δελφινάριο (εκεί κοντά που θα του κάνουν και Πλατεία) … όταν τον είδε τον παπά, που λέτε, να βρίσκεται ανάμεσα στους θεατές. Τι έκανε τότε ο θεατρίνος; Αυτό έκανε:

Άλλαξε αμέσως (τροποποίησε μάλλον) το νούμερό του με νέα (αυτοσχέδια, της στιγμής) «ατάκα» για να απευθυνθεί σε αυτόν τον θεατή παπά και να τον επαινέσει για την… «τόλμη» του να έρθει (αν και παπάς, με τα ράσα, με τα όλα του) σε ένα χώρο με «τολμηρά» ακούσματα (αισχρολογίες) και τολμηρά θεάματα (μισόγυμνες χορεύτριες)!..


Τετάρτη, 8 Οκτώβριος 2008

Αντίχριστοι… «καλοί του άνθρωποι»!..


Συγκίνηση και χειροκρότημα στον εαυτό του, του Θανάση Βέγγου όταν άκουσε πως η πλατεία Ευαγγελισμού -της γειτονιάς με τα γιασεμιά και τους φοίνικες, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε- αναπλάθεται και παίρνει πλέον το όνομά του («Θανάσης Βέγγος»)!!!..

Ο δήμαρχος Πειραιά Παναγιώτης Φασούλας του απένειμε το μετάλλιο Γ' Τάξεως και ανακοίνωσε ότι η πλατεία της περιοχής θα μετονομαστεί σε πλατεία Θανάση Βέγγου, εξαγγέλλοντας την ανάπλασή της ώστε να είναι αντάξια του ονόματος που θα φέρει.


(πηγή: Εσπρεσο)

Δεν υπάρχουν σχόλια: