Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Τρέιλερ

[ΚΙΛΙΦΗΣ-+ΘΕΑΤΡΙΝΟΣ.jpg]
H Κάρτσωνα βρίσκεται μέσα στο ναό γονατιστή και εξομολογείται, ζητώντας συγχώρεση για την απόφασή της να αποχωρήσει από την εκπομπή του Παπαδάκη, αλλά και μια δεύτερη ευκαιρία επιστροφής, από τον Οκτώβριο.


Επιστολές προς ΤΟ ΒΗΜΑ
Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009


Ο κ. Δημήτριος Δημηνάς, δικηγόρος Κατερίνης, γράφει:

Αισθάνθηκα ντροπή και αποτροπιασμό ως ορθόδοξος χριστιανός όταν διάβασα στο κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδος σας (27.9.2009) ολοσέλιδο ρεπορτάζ με τον τίτλο «Τα ράσα φέρνουν την τηλεθέαση», όπου μεταξύ των άλλων δημοσιεύεται έγχρωμη φωτογραφία του γνωστού από τα τηλεοπτικά κανάλια ιερομόναχου - αρχιμανδρίτη π. Τιμόθεου Κιλίφη να εξομολογεί γονυπετή μπροστά στο ιερό βήμα της Μονής Πεντέλης το πρώην μοντέλο και τηλεπαρουσιάστρια εκπομπής life-style Νίκη Κάρτσωνα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η σκηνή βιντεοσκοπήθηκε με τη συναίνεση του ιερέα για τις ανάγκες ενός διαφημιστικού τρέιλερ εκπομπής που θα παρουσιάζει το προαναφερόμενο μοντέλο.

Τελικά το πάθος της δημόσιας προβολής του ρέκτη ιερωμένου που χρόνια τώρα εμφανίζεται στη μικρή οθόνη εκφέροντας γνώμη επί θρησκευτικών, πολιτικών και άλλων θεμάτων της καθημερινότητας, έφθασε στο σημείο να θυσιάσει και τα ιερότερα σύμβολα της Αγίας Τράπεζας και του ιδιαίτερα σεβαστού από τους πιστούς μυστηρίου της εξομολογήσεως στον βωμό ενός καναλιού για διαφημιστικούς και μόνο λόγους.

Εάν έφθασαν στο σημείο οι εκπρόσωποι της πολυπαθούς Εκκλησίας μας να ασεβούν προς τα Μυστήρια και να κατασπιλώνουν τον οίκο του Θεού, όπου ετάχθησαν να λατρεύουν και να λειτουργούν, τότε πλέον θα πρέπει να έχει εφαρμογή η επιταγή του Κυρίου «μη δότε τα άγια τοις κυσί, μηδέ βάλητε τους μαργαρίτας υμών έμπροσθεν των χοίρων».

www.tovima.gr


Νίκη Κάρτσωνα

"Ο Τιμόθεος φίλησε γυναίκες! Βεβαίως, γαϊδούρες θα φιλούσα;"

εφημερίδα «Εσπρέσσο» Κυριακή 20.9.2009
Θέλοντας να δώσει μιαν απάντηση σε όσους τον κατηγόρησαν επειδή συμμετείχε στο τρέιλερ της εκπομπής του ALTER «Lifestyle» και ειδικά επειδή φίλησε την παρουσιάστρια απαντά με το γνώριμο ύφος του. «Κάποιος σχολίασε ότι “ο Τιμόθεος φίλησε την Κάρτσωνα και φιλάει γυναίκες”. Γιατί να μην τη φιλούσα; Βεβαίως φιλάω γυναίκες. Γαϊδούρες θα φιλούσα;»
- Πώς ήταν σαν εμπειρία; Αισθανθήκατε περίεργα;
Τιμόθεος: Με την Κάρτσωνα; Οχι, μια χαρά ήταν.

11 Δεκεμβρίου 2007

Φανατικός... ΑΕΚτζής (σύμφωνα με το δημοσίευμα από ΤΑ ΝΕΑ) είναι ο πατήρ Τιμόθεος Κιλίφης από την Ιερά Μονή Πεντέλης. Όποτε επισκέπτονται σχολεία τη Μονή, βγάζει από την τσέπη του ένα σημαιάκι της ΑΕΚ και τους το δείχνει.

Ο ίδιος ο «καλόγερος» (σ.σ. Προσοχή: το «α» με άλφα) προσθέτω εγώ τώρα, ήταν και τηλεοπτικός αστέρας ανταγωνιζόμενος τον παπα-Τσάκαλο, παλαιοτέρα (παρουσίαζε και βιβλία του δίπλα στην κ. Ρούλα Κορομηλά της οποίας δήλωνε ότι είναι θαυμαστής της) δηλώνει σήμερα (στα ΝΕΑ) ότι πριν από 6-7 χρόνια δεν έχανε παιχνίδια της ΑΕΚ σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. «Τώρα λόγω προβλημάτων υγείας, παρακολουθώ τους αγώνες από την τηλεόραση», λέει.. (σ.σ. Εχουν και τηλεόραση στη μονή Πεντέλης;).

Παναγιώτης Μιχαλόπουλος
(Από το εξαφανισμένο μπλογκ "ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ")

2 σχόλια:

P. MICHALOPOULOS είπε...

Πέμπτη, 10 Σεπτέμβριος 2009

Το προκλητικό τρέιλερ της Κάρτσωνα σε μοναστήρι ξεσηκώνει τους πιστούς.

Θύελλα αντιδράσεων έχουν ξεσηκώσει στους πιστούς της Μονής Πεντέλης και όχι μόνο, τα γυρίσματα που πραγματοποιήθηκαν στον ιερό ναό για το νέο τρέιλερ της εκπομπής "Life Style" του Alter, αλλά και η συμμετοχή του Αρχιμανδρίτη Τιμόθεου Κιλίφη σε αυτό.

«Η μονή δεν είναι θέατρο…», δηλώνει στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα stifora.gr πιστός της περιοχής. «Ούτε ο ρόλος του Αρχιμανδρίτη είναι να κάνει τον ηθοποιό…».

«Γι’αυτό μας έκαψε ο Θεός. Γι’ αυτά που βλέπει…» μονολογεί κυρία, που μέχρι χθες είχε ως πνευματικό της τον Αρχιμανδρίτη…

«Πώς να πάω να με εξομολογήσει ξανά, τη στιγμή που ο ίδιος κοροϊδεύει την εξομολόγηση στην προαναγγελία της συγκεκριμένης εκπομπής; Ντροπή…» υποστηρίζει άλλη.

«Αυτή τη φορά ο Τιμόθεος το παραξήλωσε. Ξέρουμε ότι του αρέσει η δημοσιότητα, αλλά όχι κι έτσι…» αναφέρει συχνός επισκέπτης της μονής.

«Η εκκλησία είναι ένα θέατρο σκιών και ο Τιμόθεος Καραγκίοζης…» φωνάζει έξαλλος περίοικος, που μέχρι τώρα, όπως λέει χαρακτηριστικά, του είχε "συγχωρήσει" όλες τις τρέλες του, αλλά όχι και αυτή.

Και δεν είναι οι μόνες αντιδράσεις του κόσμου που έχουμε καταγράψει.

Οι πιστοί θεωρούν άκρως προκλητική τη στάση του δημοφιλή ιερέα, αλλά και το κόνσεπτ του τηλεοπτικού σταθμού, ο οποίος για να πρωτοτυπήσει δε σεβάστηκε ούτε ιερό, ούτε όσιο.

«Και καλά το Alter να μην υπολογίζει τίποτε μπροστά στη δίψα για τηλεθέαση, ο Αρχιμανδρίτης δε σκέφτηκε ότι προσβάλει το σχήμα; Είναι δυνατό να επιτρέψει να πραγματοποιηθεί το γύρισμα στο εσωτερικό του ναού, με φόντο τον εσταυρωμένο κι εκείνος να συμμετέχει, με σταυρό και πετραχήλι;» μας δήλωσε εξαγριωμένος πιστός που χρόνια τώρα επισκέπτεται το μοναστήρι με την οικογένειά του.

metharros.blogspot.com

P. MICHALOPOULOS είπε...

Ο lykourgos nanis είπε, σχετικά με την ανάρτηση «Τρέιλερ»:

Επιτέλους ποιος θα ξυρίσει τον γελοίο αρχιμανδρίτη που διακατεχόμενος από ακόρεστη λαγνεία για δημοσιότητα ευτελίζει τα ιερά και τα όσια?

Μεγάλη πληγή για την ελλαδική εκκλησία εκτός απ τους δεσποτάδες είναι και οι αρχιμανδριτάδες τύπου Κιλίφη και Μουλατσιώτη!


(Μήνυμα από lykourgos nanis. 10 Δεκεμβρίου 2009 7:11 μ.μ.)