Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Ο αρχιεπίσκοπος, λιβανίζει μια «Παναγία» ντυμένη με μια… κομπινεζόν!..

[ΕΣΧΑΤΟΓΕΡΟΣ.jpg]
Γνήσιος εκπρόσωπος τής τοπικής ("του κώλου") σκατο"Εκκλησίας" τής Ελλάδος!

Λέγαμε προχτές σχετικά με τους γάμους μέσα από τους οποίους θέλουν να προβάλλονται διάφορα πρόσωπα του πολιτικού, του επιχειρηματικού και καλλιτεχνικού κόσμου.

Λέγαμε ότι η μεθόδευση της προβολής αυτής (με πριβέ γάμους, με νύφες με το μισό στήθος σε δημόσια θέα, και με άλλα παρατράγουδα που οι παπάδες ανέχονται και ευλογούν), δεν έχει καμιά σχέση με την πίστη στο μυστήριο που υποτίθεται ότι επιτελείται.

Αυτά είπαμε, με αφορμή το γάμο της κ. Λάσπα και άλλων…

Ακόμη, χτες, αναφερθήκαμε και στο γάμο της κόρης της ηθοποιού κ. Φόνσου, με μια ανάρτηση με τίτλο: «Όχι, δεν είναι διαφήμιση για σουτιέν ή για κομπινεζόν! Απλά, ο Αρχιεπίσκοπος παντρεύει την κόρη της Άννας Φόνσου…».
Σήμερα, στο γάμο αυτό (της θετής κόρης της κ. Φόνσου) αναφέρεται και το ρεπορτάζ της κ. Χρύσας Δότσιου στην Εσπρέσο. Μαθαίνουμε λοιπόν ότι:
1. Η νύφη Ασημίνα Κρητικού-Φόνσου, είναι ιδιοκτήτρια διαφημιστικής εταιρείας… (άρα, δεν διαφήμιζε σουτιέν και κομπινεζόν όπως είχαμε υποθέσει…)
2. Ο γαμπρός, Μιχάλης Αναγνωστάκος, εργάζεται στην Ολυμπιακή, στον τομέα του μάρκετινγκ, το σμόκιν του δε, ήρθε ραμμένο από τη Γαλλία ειδικά για τη γαμήλια στιγμή, λέει το ρεπορτάζ…
3. Το μυστήριο «ευλόγησε» ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος όμως (ως κοινός γλύφτης διάσημων και άλλων πολιτικών προσώπων) δεν τους μάλωσε για τη γύμνια και την επίδειξη, αλλά τους έβγαλε και λιβανιστήριο λόγο εκεί στο «μυστήριο», ένα λογύδριο με «λόγια αγάπης και με τις ευλογίες του στο ζευγάρι για να έχει μία όμορφη, γεμάτη αγάπη και ευτυχία ζωή», όπως περιγράφει η Εσπρέσο…
4. Και το αποκορύφωμα της βλασφημίας προς το (ας το πούμε) μυστήριο, ήταν τα λόγια της κ. Φόνσου για την εμφάνιση της νύφης… Εκείνη, η ηθοποιός, δεν έβλεπε βέβαια διαφήμιση σουτιέν ή κομπινεζόν! Τι είδε; Διαβάζω:
«Η νύφη, έλαμπε στο ολόλευκο νυφικό της, δημιουργία της Λουκίας. «Σαν Παναγία ήταν» μας είπε η μητέρα της…»!!!..


Σάββατο, 26 Σεπτέμβριος 2009


Όχι, δεν είναι διαφήμιση για… σουτιέν ή κομπινεζόν! Απλά, ο αρχιεπίσκοπος παντρεύει την κόρη της Άννας Φόνσου!


Ο αρχιεπίσκοπος, λιβανίζει μια «Παναγία» ντυμένη με μια… κομπινεζόν!..




P. MICHALOPOULOS είπε...
«Εντάξει» είναι το γυναικείο φύλο! Το (ερμαφρόδιτο) φύλο της Μαμωνο-«Εκκλησίας» έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα!

...Της «Εκκλησίας» (του κώλου) της Ελλάδος, που ανέχεται τις τραβεστί αυτές καταστάσεις στα λεγόμενα μυστήρια της, που μόνο μυστήρια δεν είναι, με όλους αυτούς τους κοσμικούς που προσέρχονται στους ναούς με την αυθάδεια και την ξετσιπωσιά, για χαβαλέ, για να την ξεφτιλίζουν!..

...Της σκατο-«Εκκλησίας» του παπαδαριού που ευλογεί το να μετατρέπονται σε «μπουρδέλα» οι ναοί, μόνο και μόνο για να τα κονομάει! :-(

http://xairete.blogspot.com/2009/09/blog-post_2726.html




P. MICHALOPOULOS είπε...

Ναι, απαράδεκτα, αγαπητέ Μιχάλη…
Απαράδεκτα, στην «Εκκλησία του Χριστού» με την οποία όμως δεν έχει καμιά σχέση η… «Εκκλησία του Κουσουριού», η τοπική μας «Εκκλησία» δηλαδή!
:-(
http://xairete.blogspot.com/2009/09/blog-post_2125.html




P. MICHALOPOULOS είπε...

Δικαιολογημένα απορείς κι εσύ, αγαπητέ Μιχάλη, για τα κακώς κείμενα στην «Εκκλησία» αυτή, που αξία της δίνουμε όταν την αποκαλούμε «εκκλησία του κώλου»!

Δεν θα απορούσαμε όμως, αν το παίρναμε πια απόφαση ότι τα «κακώς κείμενα» είναι μόνο κακά!..

...Ότι αυτά κυριαρχούν και επιπλέουν στην τοπική μας εκκλησία που διεκδικεί πλέον τον τίτλο «σκατο-Εκκλησία» και μόνον αυτόν!

:-(

Κυριακή, 13 Σεπτέμβριος 2009


Ακούς, Μιχάλη; Όχι «σκατο-εκκλησία του κώλου», μόνο, αλλά και… «σκυλο-εκκλησία του Κολούμπο»!..




2 σχόλια:

stavroula είπε...

Θα ήθελα να ’ξερα, από πότε άρχισε αυτή η συνήθεια να δίνεται τόση δημοσιότητα σε όλους αυτούς κάθε φορά που παντρεύονται ή βαφτίζουν.

Γιατί εγώ δεν θυμάμαι να γινόταν κάτι τέτοιο (έφυγα το ’88)
Cheepo celebrities.


27 Σεπτέμβριος 2009 2:27 πμ

P. MICHALOPOULOS είπε...

Εγώ θυμάμαι, τότε που ήμουν πιτσιρικάκι (δεκαετία του ’50), τότε που με πήγαινε η μητέρα μου στον κινηματογράφο το «Σινεάκ» της οδού Σταδίου... Εκεί, μαζί με την παιδική ταινία βλέπαμε και τα «Επίκαιρα».


Θυμάμαι, που είχα δει (στα «Ελληνικά Επίκαιρα») τον Καραμανλή, τότε που δεν είχαμε ούτε ραδιόφωνο! Μαζί, είχα δει και τα «Γαλλικά Επίκαιρα». Θυμάμαι μάλιστα και εκείνον τον εκφωνητή με την χαρακτηριστική φωνή να λέει, περιγράφοντας τη σκηνή: «Ένα μήλο, και μια πατάτα, στολίζουν ένα παρισινό καπελάκι»!..

Από τότε, προοδεύαμε πολύ! Τώρα οι πολιτικοί και οι διάφοροι επιδειξιομανείς, έχουν βρει πολλούς και διάφορους τρόπους για να προβάλλονται…
Είναι βλέπεις η δουλειά τους τέτοια, κυρίως των καλλιτεχνών, που μια προβολή τους σε ένα γάμο, ή δε βαφτίσια, είναι μια καλή διαφήμιση…

Έτσι, προσέχοντας πάρα πολύ την εικόνα που θα βγει προς τα έξω, φτάνουν πολλές φορές στο σημείο να απαγορεύουν την είσοδο (στο «μυστήριο») σε δημοσιογράφους και σε κάμερες… Αγκαζάρουν την εκκλησία, και βάζουν γορίλες απ έξω για να απαγορεύουν την είσοδο σε όλους όσους δεν έχουν καλέσει!!!..

…Και μετά δίνουν στη δημοσιότητα, επιλεκτικά σε όποιο Μέσο θέλουν, εκείνη την εικόνα (φωτογραφία ή βίντεο) που εκείνοι έχουν τραβήξει, εκείνη που νομίζουν ότι θα τους κολακεύει περισσότερο… Δεν ξέρω δε, αν πληρώνουν ή αν πληρώνονται, ή αν γίνεται δωρεάν αυτό το πασάρισμα, της ρετουσαρισμένης εικόνας τους, προς τα Μέσα. Δεν ξέρω!..
27 Σεπτέμβριος 2009 10:24 πμ


http://xairete.blogspot.com/2009/09/blog-post_6004.html


3 σχόλια:

Μιχάλης είπε...

Παναγιώτη,

Κατ' αρχήν ο Γάμος αυτός έγινε Παρασκευή που θεωρείται νηστεία(το ξέρω είμαι αφελής και κάνω χαζές ερωτήσεις) αλλά αναρωτιέμαι άλλη μέρα δεν μπορούσαν να διαλέξουν για τη στέψη τους? Επίσης, ο Ιερώνυμος μόνος του προσφέρθηκε να χοροστατήσει στο "μυστήριο" ή τον παρακάλεσε η κ.'Αννα Φόνσου με τη άνεση που διακρίνει μία επώνυμη και πολύ γνωστή ηθοποιό? Γιατί ο Ιερώνυμος δεν χοροστατεί σε γάμο κάποιου ανώνυμου αλλά ευσεβούς χριστιανού μεροκαματιάρη? Γιατί τέτοια περιφρόνηση εκ μέρους των επισκόπων του απλού κόσμου? Άντε ο Χριστόδουλος που ήθελε δημοσιότητα και φώτα επάνω του ο Ιερώνυμος όμως?

P. MICHALOPOULOS είπε...

Δεν είναι αφελείς οι ερωτήσεις σου αγαπητέ Μιχάλη, αλλά πολύ λογικές και εξαιρετικά εύστοχες!

Και δεν είσαι ο μόνος χριστιανός που έχει τις ίδιες απορίες…

Όσο γι αυτό με την Παρασκευή, το πρόσεξα κι εγώ αλλά δεν το σχολίασα διότι ήμουν βέβαιος (και περίμενα) ότι θα το σχολιάσεις εσύ, και να που δεν έπεσα έξω…

Ήμουν δε έτοιμος να σου απαντήσω ότι όσον αφορά στον Ιερώνυμο, θα περιορίστηκε - φαντάζομαι - σε θεωρητική μόνο παραβίαση της νηστείας… «Φάτε μάτια ψάρια» που λένε, με όλα εκείνα τα φορέματα – σουτιέν, τα φορέματα - κομπινεζόν…

Δεν πιστεύω φίλε, ότι ένας εσχατόγερος σαν αυτόν, να μπόρεσε και να αρτύστηκε περισσότερο… Και, πρακτικά δηλαδή – με έργα - μέσα σε τόσο κόσμο…

Θέλω να πω ότι δεν θα τόλμησε να τσιμπήσει κάποιο μεζέ στο πάρτι που ακολούθησε το «μυστήριο», ούτε καν κάποιο σημείο από το μισο-εκτεθειμένο στήθος της νύφης, δεν πιστεύω ότι θα τσίμπησε…

Δεν πιστεύω Μιχάλη, να έφτασε μέχρι εκεί ο Μα(σ)καριότατος!..

P. MICHALOPOULOS είπε...

Δεν πιστεύω Μιχάλη, να έφτασε μέχρι εκεί ο Μα(σ)καριότατος!..

http://xairete.blogspot.com/2009/09/2.html