Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

Τέλος να εκφράσουμε την απορία μας...

[...] ...Εκτός όμως από το τεράστιο οικονομικό και ψυχικό κόστος από την πύρινη λαίλαπα, που ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή το βράδυ στο Γραμματικό, οι επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής στην Πρωτεύουσα δείχνουν σε πρώτη αξιολόγηση ανυπολόγιστες. Οι ειδικοί υπενθυμίζουν πως το Λεκανοπέδιο «αερίζεται» από την περιοχή αυτή, όπου οι δασικές εκτάσεις λειτουργούν ως φυσικό μέγα-κλιματιστικό. Οι συνέπειες θα γίνουν αισθητές αμέσως.

Τέλος να εκφράσουμε την απορία μας για το πώς πήρε τόσο μεγάλες διαστάσεις η φωτιά. Ως γνωστόν η αρχική εστία ξεκίνησε ως ελάχιστη απειλή από την περιοχή του Γραμματικού, που όπως φαίνεται μάλλον υποτιμήθηκε.

http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/08/24/1705290.htm



P. MICHALOPOULOS είπε...

Ευχαριστούμε Σταυρούλα, αλλά το θέμα δεν είναι καιρικό! Δεν φταίει η ζέστη ή η ανομβρία! Δεν φταίει ο Θεός για το κακό που γίνεται στην συγκεκριμένη περιοχή.

Ανθρώπινο χέρι (χέρι συμφεροντολογικό), είναι αυτό που κάνει το κακό εκεί πέρα…

Τους ανθρώπους αυτούς, τους κάτοικους της περιοχής Γραμματικού, τους έχουν για πέταμα… Και τους φτύνουν και τους καίνε χρόνια και χρόνια, τώρα...

1. Εκεί θα στείλουν (1995) σαρδανάπαλους παπάδες, από την Μητρόπολη Αττικής…

2. Εκεί θα καίνε με νυχτερινό εμπρησμό ένα ολόκληρο δάσος (Αύγουστος 1999), δάσος που το διεκδικεί ένας συνεταιρισμός, και το πρωί τα ραδιόφωνα θα λένε ότι επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης επιχειρούν στην περιοχή, ψέμα μεγάλο που καταγγέλθηκε άμεσα, με αποτέλεσμα να σταλεί το γιγαντιαίο ρώσικο πυροσβεστικό (πάνω από το κεφάλι μου πέρασε) και που έσβησε τη φωτιά με μια και μόνο ρήψη νερού που έκανε!

3. Εκεί θα ρίχνουν (πριν λίγα χρόνια) το ακυβέρνητο κυπριακό αεροσκάφος. Πάνω από το κεφάλι μας πέρασαν (παραμονή της Παναγιάς), το κυπριακό αεροπλάνο και τα πολεμικά που το "συνόδευαν"… Έτσι, πήραμε και το «μπράβο» από τον Μπους!!!..

4. Εκεί, θέλουν να κάνουν τώρα και την χωματερή, αλλά οι κάτοικοι αντιδρούν, και κάποιοι άλλοι που έχουν συμφέροντα (εργολάβοι;) αντιδρούν και καίνε τους ανθρώπους αυτούς… Αυτό κατήγγειλε ο Κοινοτάρχης Γραμματικού…


http://xairete.blogspot.com/2009/08/blog-post_6595.html

8 σχόλια:

stavroula είπε...

Eida ta nea k sta dika mas kanalia.
Nai to lekanopaidio "aerizetai"...
gia na doume sto mellon poses euaeres k euhlies villes 8a futrwsoun...

P. MICHALOPOULOS είπε...

Έχουν βάλει στο μάτι για τσιμεντοποίηση

(Σουφλιάς και Σία),...

... και, το χώρο του πρώην αεροδρομίου, εδώ στη γειτονιά μας στο Ελληνικό, χώρο που το προόριζαν για Εθνικό Πάρκο…

Δεν μας-σώνει τίποτα, ούτε οι… μασόνοι!..

stavroula είπε...

Eleos...
Molis diavasa sta nea tou msnbc.msn.com to ar8ro gia tis fwties sthn BA Attikh pou perigrafei thn diaswsh twn kalograiwn tou monasthriou ths N. Makrhs mazi k ton Ephraim...
Eleos :-S

stavroula είπε...

...Worried workers carried ths basket of the remains of St. Ephrem...

No comments...

P. MICHALOPOULOS είπε...

Τι να σου πω Σταυρούλα! Έχω τόσο σοκαριστεί με όλα αυτά, που αποφεύγω (από σήμερα) να ενημερώνομαι τόσο συχνά και τόσο άμεσα όπως συνήθιζα να κάνω σαν πολίτης που ενδιαφέρεται για τα κοινά, και σαν διαχειριστής ενός ιστολογίου που κυνηγάει την επικαιρότητα.

Έτσι, κλείνω για μεγάλα χρονικά διαστήματα τον υπολογιστή μου, και πάω βόλτες…

Ραδιόφωνο δεν ακούω, τηλεόραση δεν έχω, και όπως καταλαβαίνεις αγνοώ και το περιστατικό στο οποίο αναφέρεσαι.

Τι έγινε λοιπόν; Για πες μας πιο πολλά, και μετάφρασε και εκείνα τα αγγλικά, αν θέλεις…

Ευχαριστούμε!

stavroula είπε...

Mhn nomizeis exoume pa8ei sock
(No2)meta to 2007 k dw sthn paroikia mas.
Anoi3a na diavasw topika nea k anapofeukta peutw stis fwties ths Elladas gt dn einai k ligo...
Mia 3efthlismenh katastash k tpt allo ef oson dn uparxei kamia ousiastikh upodomh k oi monoi kerdismenoi panta einai oi megaloergolavoi pou epwfelountai ap
ta kammena.

To parapanw sxolio st Agglika, einai ap to ar8ro tou msn.

...Anhsuxoi ergates(mallon
e8elontes) metaferoun s ena kala8i
leipsana(remains) tou Ag. Efraim
(ap to monasthri)...

Ouden sxolio (auto diko mou)

P. MICHALOPOULOS είπε...

Ευχαριστούμε!

P. MICHALOPOULOS είπε...

Αναπνέουμε επικίνδυνο κοκτέιλ ρύπων

Ποια είναι τα συστατικά του πυκνού καπνού που έκρυψε το γαλάζιο ουρανό και της στάχτης που κάλυψε τα πάντα όλο το Σαββατοκύριακο;

«Το πυκνό νέφος αποτελείται από μικροσωματίδια που εισχωρούν στους πνεύμονες και μεταφέρουν διοξίνες, πολυκυκλικούς αρωματικούς υδρογονάνθρακες όπως φαινόλες, τοξικά άλατα μετάλλων όπως μαγνήσιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, μαγγάνιο, τα οποία ερεθίζουν το αναπνευστικό σύστημα» είπε στην «Espresso» ο χημικός-ερευνητής Νίκος Κατσαρός.

Αξίζει να τονισθεί ότι, όπως σημειώνουν οι ειδικοί, η καταστροφή του περιβάλλοντος της Αττικής θα έχει τραγικές συνέπειες στην υγεία των κατοίκων της πρωτεύουσας τα επόμενα χρόνια.

«Χάσαμε το φυσικό μας φίλτρο και κλιματιστικό, που είναι τα δάσος» επισημαίνει ο κ. Κατσαρός και προσθέτει:
«Μελέτες στην Καλιφόρνια έχουν δείξει ότι το όζον είναι υπεύθυνο για το 30% της αύξησης του παιδικού άσθματος. Αυτό και μόνο λέει πολλά».

ΡΙΤΑ ΜΕΛΑ
(Εσπρέσο)