Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

Η εκκοσμίκευση του Φαναρίου

18/6/2009


Η εκκοσμίκευση του Φαναρίου


Οι υποχωρήσεις στα θέματα της Πίστης και η άλωση του Φαναρίου από την παναίρεση του οικουμενισμού οδηγούν αναπόφευκτα και στην αλλοίωση του ήθους και της καθημερινής πρακτικής. Οι άγιοι Πατέρες μέσα στους αιώνες μας δίδαξαν ότι πίστη (δόγμα) και ήθος είναι αλληλένδετα και η αλλοίωση του ενός οδηγεί στην αλλοίωση και του άλλου.


Η είδηση είναι εν πολλοίς γνωστή. Σήμερα τη μετέδωσαν και πάλι τα δελτία ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης. Συναυλία της Φωτεινής Δάρρα εντός του ιερού ναού της Αγίας Ειρήνης στην Κωνσταντινούπολη.

Πριν λίγα χρόνια διαμαρτυρηθήκαμε στους Τούρκους γιατί χρησιμοποίησαν το ναό αυτό για καλλιστεία. Τώρα εμείς οι ίδιοι, οι Χριστιανοί, χειροκροτούντος του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου γεμίζουμε το ναό με κοσμικά τραγούδια και μετατρέπουμε τον ιερό και ιστορικό χώρο του ναού της Αγίας Ειρήνης από τόπο λατρείας του Τριαδικού Θεού σε κέντρο κοσμικής διασκέδασης.

Είχε προηγηθεί δε στην Πόλη και ο εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας (!) με συναυλία της Ελευθερίας Αρβανιτάκη. Και οι μεν κοσμικοί τραγουδιστάδες τη δουλειά τους κάνουν, το Φανάρι όμως φαίνεται πως έχει σβήσει από τους δυνατούς ανέμους της παναίρεσης του οικουμενισμού και της εκκοσμίκευσης που τον ακολουθεί.



O ναός της Αγίας Ειρήνης στην Κωνσταντινούπολη.


http://papatzides.blogspot.com/




Διονυσιακός παπάς, ή με μαλάκυνση εγκεφάλου;
http://xairete.blogspot.com/2009/06/fan-club.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: