Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

«Μητροπολίτης Γιοχάνεσμπουργκ»: Η ετικέτα μας (23 αναρτήσεις)




Μητροπολίτης Γιοχάνεσμπουργκ
(Ιωαννουπόλεως και Πρετορίας κ. Σεραφείμ):

Περιμένοντας την… ιέρεια!



ΑΡΧΕΙΟ: [Hera: «Και μέσα στην εκκλησία, δεν λείπουν τα μπουμπούκια!»]

ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ:
Βρέθηκε αυτός που απειλούσε με e-mail τη ζωή μου!

Από ότι φαίνεται, και μέσα στην εκκλησία δεν λείπουν τα μπουμπούκια. Κληρικοί και λαϊκοί που βρίσκουν διέξοδο για τις νευρώσεις τους, τις εμμονές τους, τις κακίες τους, τη μανία τους να καταδιώκουν η να εξουσιάζουν, ανεξάρτητα από το τι λένε.
Μέσα δεν τα πάμε καθόλου καλά, κατά παράφραση λόγου γνωστού πολιτικού, που έγινε παροιμιώδης.

Σάββατο, 8 Μαρτίου 2008
Κάτω τα χέρια από τον Μιχαλόπουλο
Διαπιστώνω με θλίψη ότι ορισμένοι ενοχλούνται από τον ιδιαίτερα καυστικό λόγο του Παναγιώτη Μιχαλόπουλου. Διάβασα ότι δέχεται απειλές και θέλω να του εκφράσω δημοσίως τη συμπαράσταση μου. Ο κ. Μιχαλόπουλος αξίζει κάθε τιμής γιατί όχι μόνο έχει ονοματεπώνυμο αλλά διεύθυνση και κινητό τηλέφωνο στο μπλογκ του. Δηλώνει μάλιστα ευθαρσώς και την ιδιότητα του : Παναγιώτης Γεωργίου Μιχαλόπουλος
ΕΛΛΗΝΙΚΟ - ΑΘΗΝΑ - Τηλέφωνο: 698 2331071

Το προφίλ μου

Χριστιανός Ορθόδοξος. Παλαίμαχος Κατηχητής πτυχιούχος Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος (δια χειρός Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Κοτσώνη). Χειροθετημένος Αναγνώστης (δια χειρός Επισκόπου Αυγουστίνου Καντιώτη)."
Οι εκκλησιαστικοί άνδρες που ενοχλούνται θα πρέπει να συμβιβασθούν με την ιδέα ότι θα αντιμετωπίζουν από εδώ και πέρα τον καλόπιστο έλεγχο και δεν θα μπορούν να κρύβονται. Ας ξεχάσουν λοιπόν τις παραδοσιακές πρακτικές και τους υψηλούς προστάτες.
Η λογοκρισία εδώ είναι αδύνατη όσο κι αν επιχειρήσουν να τρομάξουν και να φιμώσουν τον οποιονδήποτε Μιχαλόπουλο.
(Αναρτήθηκε από ΛΑΜΠΡΟΣ ΣΜΑΪΛΗΣ στις 12:42 πμ)
http://ecclesianet.blogspot.com/2008/03/blog-post_4613.html



Κυριακή, 14 Δεκέμβριος 2008


Τι νομίζεις λοιπόν Σταυρούλα;


Ο P. MICHALOPOULOS άφησε το σχόλιο:
Έτσι είναι!

Διότι, όταν εμείς διαμαρτυρόμαστε για τα σκάνδαλα τα εκκλησιαστικά, ποια είναι η αντίδραση του παπαδικού κατεστημένου;

Άλλοι από αυτούς, μας τρομοκρατούν ότι θα μας εκδικηθούν χτυπώντας την οικογένεια μας, ή στέλνοντας κάποιον στο σπίτι μας για να μας κλείσει για πάντα το στόμα!

Άλλοι από αυτούς, μας λένε αιρετικούς («καθαρούς») και ζητάνε τον αφορισμό μας!

Άλλοι από αυτούς, απλά… μας βρίζουν χυδαία, τόσο χυδαία που έτσι δεν μιλούν ούτε στους άλλους «οίκους» (όχι αυτούς του «εμπορίου» που κατάντησαν τις εκκλησιές) αλλά ούτε και μέσα στα «χαμαιτυπεία», δεν θα είναι δυνατόν να βρίζουν έτσι!..

Τι νομίζεις λοιπόν Σταυρούλα; Ότι τέτοια κατάσταση (…«δικαίου»!), κατάσταση χειρότερη και από αυτή που επικρατούσε τότε, στα Σόδομα και τα Γόμορρα, κατάσταση που επικρατεί σήμερα στους λεγόμενους πνευματικούς μας οδηγούς, θα την άφηνε έτσι (χωρίς απάντηση) ο Θεός;


Ανάρτηση από τον P. MICHALOPOULOS στο XAIRETE τη 14 Δεκέμβριος 2008 11:42 μμ



έγραψε (στο ιστολόγιο "χαιρετίσματα" του pathfinder, το οποίο φιμώθηκε αμέσως μετά, για να προετοιμαστεί αθόρυβα, και, η προσωπική - φυσική του εξόντωση:
Είναι ελεύθεροι λοιπόν να γράφουν εδώ, σε ένα ελεύθερο βήμα, αν και κάποιοι από αυτούς προσπάθησαν να με φιμώσουν από την αρχή.

Ζητούσαν να αποκλειστώ από το φόρουμ, να καταργηθεί το κλαμπ μου, και φυσικά να πάψω να γράφω και εδώ (στο μπλογκ του παθφαηντερ) που τους έτσουζε πιο πολύ από όλα.

Ορισμένους από αυτούς, εγώ τους ονομάζω «χριστιανο»φασίστες! Ένας μάλιστα από αυτούς που ενοχλήθηκαν, πριν από λίγο καιρό, με απείλησε (με μέηλ), εμμέσως πλην σαφώς, που λένε, με απείλησε ακόμα και για τη ζωή μου διότι έγραψα κάτι (χιουμοριστικό κυρίως), για τον πατριάρχη Αλεξάνδρειας.

Με απείλησε με ένα χυδαίο μέηλ του οποίου μετά από έρευνα ανακάλυψα τον αποστολέα, ότι επρόκειτο δηλαδή για τον αρχιεπίσκοπο του Γιοχάνεσμπουργκ!


Τρίτη, 25 Νοέμβριος 2008


Το τζόβενο (ο Γιοχάνεσμπουργκ, Σεραφείμ) ξαναχτυπά:


Ο Μητροπολίτης (σαν «αρχιεπίσκοπος» μοστράρει στην ιστοσελίδα του) ο Ιωανουπόλεως (Γιοχάνεσμπουργκ) και Πρετορίας Σεραφείμ Κυκκώτης, ξαναχτυπά:

Τη φόρα αυτή, δεν λέει κακές λέξεις (όπως… «παλιομαλάκα» κλπ) ούτε απειλεί τη ζωή κάποιου («θα έρθει κάποιος στο σπίτι σου και θα δεις τι θα πάθεις εσύ και η οικογένεια σου») αλλά εγκαλεί (μέσα από την ιστοσελίδα του Αιμιλίου, από που αλλού;) τον μητροπολίτη Αιγίου τον Αμβρόσιο, διότι έκανε δηλώσεις προβληματισμού σχετικά με τις αχαλίνωτες φιλοπαπικές κινήσεις του Βαρθολομαίου!!!..



Καληνύχτα, και προσοχή στους… ρασοφόρους!..


Όχι μόνο «του κώλου, εκκλησία», αλλά και φονιάδων ρασοφόρων;


Δεν υπάρχουν σχόλια: