Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

Μα γιατί διαμαρτύρεται ο μητροπολίτης Αμβρόσιος;

O μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος άσκησε αυστηρή κριτική σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την αποδοχή διεξαγωγής των ευρωεκλογών ανήμερα της Πεντηκοστής.

Στο προσωπικό του διαδικτυακό μπλογκ ο μητροπολίτης αναφέρει χαρακτηριστικά ότι στην Ελλάδα έχουμε το θρησκευτικά ρηχό κράτος. Συνεχίζοντας, αναρωτιέται αν θα βρεθεί επιτέλους μια κυβέρνηση να πει στους Ευρωπαίους ότι η ημέρα της Πεντηκοστής είναι πολύ σημαντική για τον ορθόδοξο ελληνικό λαό.

Τέλος, σημειώνει πως όλοι έχουμε ευθύνη και θα πρέπει να αντισταθούμε στην αλλοτρίωση. «Ο καθένας μας να κάμει το καθήκον του. Το ρηχό ελληνικό κράτος δεν πρέπει να γίνει πραγματικότητα. Από εμάς εξαρτάται!»

www.tvxs.gr



ID σχολίου: 92981
Δημοσίευση: 09-06-2009 23:38 από panagiotis michalopoulos

Μα γιατί διαμαρτύρεται ο μητροπολίτης Αμβρόσιος;


Διότι έγιναν οι εκλογές σε μέρα μεγάλης γιορτής; Λοιπόν; Έχασαν μήπως, έτσι, περισσότερα χρήματα τα παγκάρια;

Θέλω να πω ότι παραβλέπεται (εσκεμμένα από τον Δεσπότη) το ότι πάντα Κυριακή γίνονται οι εκλογές! Μικρή γιορτή είναι η κάθε Κυριακή; Όχι, διότι κάθε Κυριακή οι χριστιανοί γιορτάζουν την Ανάσταση του Χριστού!

Διαμαρτυρήθηκε ποτέ γι αυτό κανένας Πατριάρχης, κανένας Αρχιεπίσκοπος, κανένας Δεσπότης; Όχι! Ούτε οι "χριστιανοί" πολιτικοί, ούτε καν ο πολύς κ. Παπαθεμελής.

Για να είναι συνεπείς λοιπόν οι «ποιμένες», θα πρέπει να απαγορεύσουν στους πιστούς την προσέλευση τους για να ψηφίσουν την ήμερα της Κυριακής! Και εφόσον δεν υπάρχουν και χριστιανοί πολιτικοί που να συμφωνούν μαζί τους, τότε πρέπει αυτοί (η «ποιμένουσα» Εκκλησία») να ζητήσουν τον πλήρη χωρισμό τους από ένα τέτοιο αχρίστιανο κράτος.

Θα το κάνουν;

http://xairete.blogspot.com/



Τετάρτη, 10 Ιούνιος 2009

E-mail με σχόλιο στο θέμα μου «μα γιατί διαμαρτύρεται ο μητροπολίτης Αμβρόσιος;».

Δεν υπάρχουν σχόλια: