Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

Ο Καραγκιόζης πολιτευτής

O κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης είναι καλός για τον μπερντέ. Να ντύνεται Ζορό, να υψώνει χαρταετό από βάρκα, να καβαλάει άλογα, να μοιράζει δώρα ντυμένος Αϊ-Βασίλης. Η Θεσσαλονίκη έχει ανάγκη από θέαμα και ο Νομάρχης κάνει τα πάντα ώστε να είναι ασυναγώνιστος. Τον σιγοντάρουν και κάποια κανάλια, που τον ακολουθούν κατά πόδας σε κάθε σκετσάκι του. Ως εδώ καλά. Γελάμε με τα νούμερα. Τις πολιτικές νουθεσίες τι τις θέλει; [...]

Σε μια από τις επεισοδιακές εμφανίσεις του ο κ. Ψωμιάδης ερμήνευσε, με τη δική του σκέψη, την εκλογική ήττα της παράταξής του. Είπε ότι τον Καραμανλή «τον πούλησαν άνθρωποι τους οποίους εμπιστεύτηκε» και «δεν μπορούσε να δει τις συμπεριφορές των ιθυνόντων».

Αν ισχύει κάτι τέτοιο, ο Νομάρχης είναι υπερτυχερός. Τον ίδιο θα έπρεπε να τον έχει κρεμάσει ανάποδα.

Έχει κριθεί στο Δικαστήριο, για τουλάχιστον μία υπόθεση. Καταδικάστηκε σε έναν χρόνο φυλάκιση με τριετή αναστολή για μπαγαποντιά που έκανε προς όφελος βενζινοπώλη. Ο επιχειρηματίας πουλούσε νοθευμένη και του επιβλήθηκε πρόστιμο 89.000 ευρώ. Επειδή κλάφτηκε στον Νομάρχη, κατέβηκε στις 5.000 ευρώ. Και να ΄ταν μόνο αυτό... Οταν θέλησε να κάνει προσλήψεις στη Νομαρχία, έστειλε απόρρητο ενημερωτικό σημείωμα στις τοπικές οργανώσεις του κόμματός του. Οταν τον τσάκωσαν από την πολεοδομία να χτίζει παραπάνω τετραγωνικά από αυτά της άδειας, δήλωσε:
«Να μη φτιάξω ένα δωμάτιο για τη μανούλα μου;».

Η φαυλότητα στη Νομαρχία έχει πολλές εκφάνσεις, οπότε απορούμε που ο κ. Ψωμιάδης κρίνει άλλα στελέχη του κόμματος για φαυλότητα. Ας μην τα ξεχνάμε.

Ηταν συνέταιρος με το άτομο που κατηγορήθηκε για τη μεγαλύτερη υπεξαίρεση ΦΠΑ (14,2 δισ. δραχμές από πλαστά τιμολόγια). Χρηματοδότησε ιδιωτικό Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης με χρήματα που προορίζονταν για αντίστοιχο Κέντρο της Νομαρχίας (όλως τυχαίως τα χρήματα πήγαιναν στην τσέπη του φίλου του κ.
Π. Αναγνωστόπουλου, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για απόπειρα εκβίασης στη ΜΕΒΓΑΛ).

Θέλετε και τα ψιλά; Ως και το κέτερινγκ της Νομαρχίας το ανέθεσε στη γυναίκα του, ως και τις σημαίες για τις παρελάσεις τις αγόρασε από τον αδελφό του. Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν, για τον οποίο θα μπορούσαμε να γεμίσουμε έναν τόμο με ατοπήματα, τολμά να συμβουλεύει τους άλλους για ηθική. [...]

Λώρη Κέζα
www.tovima.gr



Τετάρτη, 4 Μάρτιος 2009


Κι έλεγα κι εγώ, πού χάθηκε ο Ψωμιάδης!


...Στο Καρναβάλι της Κοζάνης τραγούδησε (φέτος) ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης!

Κι έλεγα κι εγώ, πού χάθηκε...


Χ.
(Εσπρέσο. Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2009)



Κυριακή, 15 Φεβρουάριος 2009


Παναγιώτης Ψωμιάδης: Τι σχέσεις έχει με τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο;


Παναγιώτης Ψωμιάδης: «Η Πετρούλα είναι φιλαράκι μου».


Αυτή τη δήλωση έκανε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης (γνωστός και σαν «Ζορό»), απαντώντας σε δημοσιογράφο που του έκανε ερώτηση σχετικά με το τηλεοπτικό «δελτίου καιρού» που παρουσιάζει η «σεξο-Λολίτα» Πετρούλα!


(Πηγή: Ο σημερινός Ελεύθερος Τύπος)


Αλλά και το σημερινό Βήμα κάνει λόγο για τον Παναγιώτη Ψωμιάδη. Τη φορά αυτή, για τις καρναβαλικές του φιέστες (χτες, πακέτο και για τον «Άγιο Βαλεντίνο»).

…Δεν υπάρχει σεξο-Λολίτα εδώ, αλλά… μαζορέτες :

Σύμφωνα λοιπόν με την σχετική αναγγελία της Νομαρχίας:

«Από την αρχή ως το τέλος της γιορτής η Ομάδα Λόγου και Τέχνης “Φαντασία” με τις μαζορέτες της και τους κλόουν δίνει τη δική της φαντασμαγορική νότα, με τη ζωντάνια και το ανεξάντλητο κέφι της. O νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης θα παρευρεθεί στην εκδήλωση στις 12.30».


Έχουμε λοιπόν (από τα σημερινά) και λέμε: 1. Σεξο-Λολίτα, 2. «Άγιος Βαλεντίνος». 3. Καρναβάλι. 4. Μαζορέτες.

Βέβαια, δεν ξεχνάμε ακόμα, ότι το όνομα του Παναγιώτη Ψωμιάδη, ακούστηκε πάλι πρόσφατα, με την υπόθεση του σκανδάλου με το Βατοπέδι. Μάθαμε τότε για την άλλη φίλη του κ. Νομάρχη, την κ. Κάνου η οποία με το ψευδώνυμο Αζέλ ήταν, παλιά, χορεύτρια οριεντάλ σε νυχτερινό κέντρο όπου τραγουδούσε και ο Π. Ψωμιάδης!

Αυτός ο κύριος λοιπόν (
με τις σεξο-Λολίτες του, με τους Αγίους Βαλεντίνους του, με τα καρναβαλια του, τις μαζορέτες του, και με τις Οριεντάλ χορεύτριες του), τι σχέσεις έχει, και, με τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο;

Μπορείτε να μου πείτε;


1 σχόλιο:

P. MICHALOPOULOS είπε...

Πήγαινε στο… Δια, ρε Ψωμιάδη!..

http://xairete.blogspot.com/2009/07/blog-post_7818.html