Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

ΤΑ ΝΕΑ: «Σχολή Χάλκης με αντάλλαγμα την Κύπρο»

ΑΝ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ανοίξει τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, τότε ενδεχομένως η Ε.Ε. να αναβάλει προσωρινά το αίτημά της για άνοιγμα των λιμανιών της Τουρκίας για τα πλοία της Κυπριακής Δημοκρατίας!

Μια ομάδα Τούρκων δημοσιογράφων που επισκέφθηκε τις Βρυξέλλες επικεντρώθηκε στο πάρε- δώσε της Τουρκίας με την Ε.Ε. «Θεολογική Σχολή Χάλκης έναντι Κύπρου» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της εφημερίδας «Σαμπάχ»...


http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4521362&ct=1







Η Άγκυρα δεν έχει να χάσει τίποτα από την επαναλειτουργία της σχολής στη Χάλκη. Παζαρεύει, όμως, σκληρά, για να αποσπάσει ανταλλάγματα στη Θράκη.

http://xairete.blogspot.com/2009/04/blog-post_3541.html


Η εμμονή της Ελληνικής διπλωματίας για το θέμα επαναλειτουργίας της σχολής της Χάλκης, οδηγεί (εάν δεν αποσκοπεί κιόλας) σε “αμοιβαίες” υποχωρήσεις της χώρας μας στο θέμα της Θράκης. Προκαλεί έκπληξη πάντως η σύμπνοια του ΥΠΕΞ με αυτή την προκλητική μεθόδευση. Όταν υπάρχουν σοβαρότατα θέματα και διεκδικήσεις από πλευράς Ελλάδας και εμείς επιμένουμε στην καραμέλα της Χάλκης...
http://xairete.blogspot.com/2009/04/blog-post_1876.html


Αυτού του κυρίου τα συμφέροντα λοιπόν, θα εξυπηρετήσει με την επίσκεψη του στο Φανάρι ο Χουσεΐν Ομπάμα! Αυτού, που εργάζεται προβοκατόρικα υπέρ της «φιλτάτης πατρίδας» του της Τουρκίας! Αυτού, που με το πρόσχημα ότι τάχα ενδιαφέρεται για το άνοιγμα της θεολογικής σχολής της Χάλκης, ευνοεί την λύση να... δώσουμε εμείς σαν αντάλλαγμα την Κύπρο, τα βόρεια σύνορα μας με την Τουρκία, και το μισό Αιγαίο!..
http://xairete.blogspot.com/2009/03/blog-post_12.html


Τι λέει γι αυτά ο τούρκος Πατριάρχης, που μας έχει φάει τα αυτιά, με εκείνη τη σχόλη της Χάλκης; …Που ακόμη και σε πόλεμο θα μας πήγαινε με την Τουρκία για το πείσμα του αυτό, να ξαναλειτουργήσει!..
http://xairete.blogspot.com/2009/02/blog-post_565.html


Τον Αύγουστο του ίδιου έτους (1961) χειροτονήθηκε διάκονος στο μητροπολιτικό ναό της Ίμβρου και του δόθηκε το όνομα Βαρθολομαίος. Από το 1961 μέχρι το 1963 υπηρέτησε ως έφεδρος αξιωματικός στον τουρκικό στρατό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: