Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009

Τουρκία: Βυζαντινό μοναστήρι (σκαμμένο στο βράχο), μετατράπηκε σε λουξ ξενοδοχείο!


Όπως διαβάζω στο Έθνος, πρόκειται για ένα υπόσκαφο βυζαντινό μοναστήρι που βρίσκεται στην καρδιά της Καππαδοκίας, κοντά στο Urgup.

Αυτό λοιπόν το χιλιόχρονο μοναστήρι, μετατράπηκε σήμερα σε ξενοδοχείο 18 δωματίων.


Τα δωμάτια αυτά (διαμορφώθηκαν σε λουξ χώρους), ήταν παλιά τα κελιά των μοναχών. Τα οποία κελιά, είχαν «σκαφτεί» στον βράχο, πριν από χίλια χρόνια.

Κοιτάξτε στην φωτογραφία, πώς έγινε ένα βυζαντινό μοναστήρι, σήμερα:



Κάνετε αριστερό κλικ στη φωτογραφία, για μεγέθυνση. Θα δείτε και τον οντά με τον (Ν)αργιλέ...

Τι λέει γι αυτά ο τούρκος Πατριάρχης, που μας έχει φάει τα αυτιά, με εκείνη τη σχολή της Χάλκης; …Που ακόμη και σε πόλεμο θα μας πήγαινε με την Τουρκία για το πείσμα του αυτό, να ξαναλειτουργήσει!..

Έχει συγκινηθεί καθόλου για το μοναστήρι στην Καππαδοκία;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και στην ελλαδα πανω σε εκκλησια μοναστηριου που υπηρχε παλαιοτερα χτιστικε ξενοδοχειο κ ο περιβαλων χωρος κοπηκε σε οικοπεδα και χτιστικαν βιλλες. στα υπογεια του ξενοδοχειου ειναι πατημενα με μπετον οι τοιχοι του ιερου βηματος!!! και απο πανω οι τουριστες βγαζουν τα ματια τους εντος του ξενοδοχειου.,το ξενοδοχειο λεγεται [...] και βρισκεται στην [...].

P. MICHALOPOULOS είπε...

Αγαπητέ «ανώνυμε», καλησπέρα σας!

Εγώ, δεν είμαι δημοσιογράφος και το πιο πάνω θέμα (της ανάρτησης του μπλογκ), τυχαία έπεσε στην αντίληψη μου όταν σε μια περιήγηση μου στο διαδίκτυο έπεσα στη φωτογραφία αυτή, σε άλμπουμ μιας ξένης ιστοσελίδας, και αυτό με παρακίνησε να κάνω μια αναζήτηση να συγκρίνω φωτογραφίες, και να γράψω και το σχόλιο αυτό. Αμέσως μετά, όλο αυτό, το είδα πρωτοσέλιδο σε αθηναϊκή εφημερίδα χωρίς να αναφέρουν την πηγή τους, ότι δηλαδή το αντέγραψαν από εδώ…

Δεν είμαι λοιπόν δημοσιογράφος, και έτσι δεν μπορώ να ερευνήσω για την αλήθεια των ονομάτων που δίνετε, την τοποθεσία δηλαδή και το όνομα του ξενοδοχείου, ονόματα τα οποία και τα έσβησα από το πιο πάνω σχόλιο σας.

Αν θέλετε λοιπόν, δώστε μας κάτι που να μας κατοχυρώνει, κάτι που να έχει δημοσιευτεί, και πλήρη τα στοιχεία σας - παρακαλώ, για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε υπεύθυνα.

Ευχαριστώ, καληνύχτα σας!