Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Εκκλησία και Δαρβίνος

http://www.geo.arizona.edu/Antevs/nats104/darwin.gif
Η δαρβινική επιστήμη (!) είναι «σωστή και άρτια»!!!


Οι αναγνώστες τής Ελευθεροτυπίας, γράφουν:

Εκκλησία και Δαρβίνος

Έκπληξη, αλλά και λύπη, προκαλούν οι απόψεις του σεβ. μητροπολίτη Περγάμου κ. Ιωάννη (Ζηζιούλα), οι οποίες δημοσιεύτηκαν στην «Ε» (1.6.2009, σ. 49), ότι η δαρβινική επιστήμη (!) είναι «σωστή και άρτια», γιατί «βοηθά τον άνθρωπο να κατανοήσει και να αγαπήσει τα άλλα είδη του φυσικού βασιλείου και έτσι να αναπτύξει οικολογική συνείδηση».

Τέτοια άποψη κανένας εχέφρων ερευνητής δεν έχει εισέτι σχηματίσει.

Όσο για την εκτίμηση και την αγάπη του ανθρώπου για τα "είδη του φυσικού βασιλείου" και αυτό έχει προβλεφθεί στην Π.Δ. Ο ίδιος ο πρωτόπλαστος Αδάμ, μετά τη δημιουργία, είδε ότι "παν ξύλον ωραίον εις όρασιν και καλόν είς βρώσιν" (Γέν., β,9). Ο δε Δημιουργός "πάντα τα θηρία του αγρού και πάντα τα πετεινά του ουρανού... ήγαγεν προς τον Αδάμ, ιδείν τι καλέσει αυτά". (Γέν., β, Ι9).

Συνεπώς, συνείδηση οικολογική είχε πάντοτε ο άνθρωπος. Αλλ' αυτό δεν αρκούσε. Επρεπε να σεβασθεί όσα ο Δημιουργός του παρέσχε. Αλλ' ο ίδιος δεν σεβάστηκε μήτε τον εαυτό του. Για το λόγο αυτό, μαζί του "η κτίσις συστενάζει και συνωδίνει" (Ρωμ. 8,22).


Καινοφανείς απόψεις, όπως αυτή του σεβ. μητροπολίτη Περγάμου κ. Ιωάννη διατυπώνονται συνήθως από επισκόπους της Αγγλικανικής Εκκλησίας. Αλλ' ο σεβ. κ. Ιωάννης έχει υπερβεί ακόμη και τα όρια ελευθερόφρονων αγγλικανών επισκόπων.

Δεν απομένει άλλο τι, από το να δούμε τη φωτογραφία του Δαρβίνου αναρτημένη στους ιερούς ναούς μας, αφού η θεωρία του είναι "σωστή και άρτια"».


Δρ. Π.Γ. Φούγιας

Κ. Ασσος - Κορινθίας
http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.epistolesanagnoston&id=56562



Δευτέρα, 22 Ιούνιος 2009


Μητροπολίτης Περγάμου (του οικουμενικού πατριάρχη) Ιωάννης Ζηζιούλας: Γελάει με τα καμώματα του;


Δεν υπάρχουν σχόλια: