Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

Συζητώ στην «τηλεόραση χωρίς σύνορα», …χωρίς να μαλώνω!..

Την πρώτη κάθε νέου μήνα, εκατοντάδες Μεξικανοί συρρέουν στο σπίτι της Σάντα Μουέρτε, της αγίας του θανάτου, για να την τιμήσουν και να προσκυνήσουν τα είδωλά της.

Ο κάθε πιστός φέρνει κι από ένα τάμα: μήλα, κεριά, μαριχουάνα, τσιγάρα, λουλούδια... και κάνει μια ευχή που θα του πραγματοποιήσει η αγία.


http://www.tvxs.gr/v12912




ID σχολίου: 87488
Δημοσίευση: 01-06-2009 12:04 από panagiotis michalopoulos

Στην παπική εκκλησία συμβαίνουν πολλά τέτοια! Ειδωλολατρικά και παγανιστικά!

Με αυτούς τους σατανάδες λοιπόν θέλουν να μας ενώσουν οι "δικοί" μας «έξω από εδώ» πατριάρχες «ορθόδοξοι» οικουμενιστές!..

http://bartholomaios.wordpress.com/
http://papismos.wordpress.com/



ID σχολίου: 87505
Δημοσίευση: 01-06-2009 12:42 από nassos001

@panagiotis michalopoulos

Ενώ οι δικοί μας ορθόδοξοι βουτηγμένοι μέσα στο χρήμα και τις ανωμαλίες, μας πλασάρουν αγιασμούς από βρύσες και θαυματουργές εικόνες με ... ολίγα κόκκαλα που μυρίζουν ... κολώνια ! Αλλά είναι καλύτεροι από τους 'παππιστές' (!)

Ξυπνάτε αδέλφια ! Όλοι οι ψεύτες ίδιοι είναι !

(*) επίσης θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι Ορθόδοξοι χαρακτηρίζονται από το αβυσσαλέο μίσος τους προς κάθε τι Ελληνικό !


ID σχολίου: 87518
Δημοσίευση: 01-06-2009 13:04 από panagiotis michalopoulos

Δεν είναι ορθόδοξοι αυτοί αγαπητέ («οι βουτηγμένοι μέσα στο χρήμα και τις ανωμαλίες, που μας πλασάρουν αγιασμούς από βρύσες και θαυματουργές εικόνες με ... ολίγα κόκαλα που μυρίζουν ... κολώνια») και υπάρχει μεγάλη αντίδραση από τον πιστό λαό και τον πιστό κλήρο για όλες αυτές τις εκτροπές! Σε αυτό, ναι (και όχι μόνο), είμαστε καλύτεροι από τους «παππιστές»!

Όλα αυτά είναι νεο-παγανισμός, είναι νέο-ειδωλολατρία, και ως τέτοια τα πολεμάει η Εκκλησία μας (η αληθινή και όχι του Παντελεήμονα), ως κατάλοιπα της «ελληνικής – εθνικής» θρησκείας που μαζί με την γλώσσα ήταν διαδεδομένη σε όλον τον αρχαίο κόσμο…

http://idololatres.blogspot.com/



ID σχολίου: 87688
Δημοσίευση: 01-06-2009 16:12 από panagiotis michalopoulos

Από πού τα αντέγραψες τα κείμενα αυτά, αγαπητέ nasso;


ID σχολίου: 87712
Δημοσίευση: 01-06-2009 16:53 από nassos001
@panagiotis michalopoulos

Από τα κείμενα των ίδιων των "αγίων" (!) "πατέρων", δεν διάβασες το σχόλιό μου; τα γράφει !

Αν δεν σου αρκούν υπάρχουν όπως σου είπα και ΠΟΛΛΑ άλλα.
Το μίσος και η ιδιοτέλεια αυτών των μυαρών γέρων από τον χωρίς αρχές πολιτικάντη Παύλο μέχρι τον ανθέλληνα σκοταδιστή Κοσμά των Αιτωλό πρόφερε το Βυζάντιο στους Τούρκους και καταδείκασε τους Έλληνες σε διαρκή πολιτιστικό επαρχιωτισμό καταφέρνοντας να τους ξεκόψει από την ίδια τους την ιστορία !!


ID σχολίου: 87731
Δημοσίευση: 01-06-2009 17:14 από panagiotis michalopoulos

Από πού τα αντέγραψες τα κείμενα αυτά, αγαπητέ nasso; (Την σχετική βιβλιογραφία, παρακαλώ, αν είναι δυνατόν, ή κάποια λινκ)


ID σχολίου: 87758
Δημοσίευση: 01-06-2009 18:17 από nassos001
@panagiotis michalopoulos

Θα αντιλαμβάνεσθε φαντάζομαι ότι τα γραφόμενά μου δεν έχουν την παραμικρή προσωπική αιχμή ... Επίσης δεν καταφέρομαι εναντίων καμίας θρησκείας ή πίστης διότι ανεξαιρέτως τις εκτιμώ και τις σέβομαι όλες. Αυτό που με γεμίζει αηδία είναι η διαστρέβλωση της (όποιας) πίστης σε πολιτική (άρα και οικονομική) και 'πολιτιστική' εξουσία.

Ο εκχυδαϊσμός δηλαδή της πίστης σε ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ αν με εννοείτε ...

... συγκέντρωσα λοιπόν μερικά κείμενα με τις πηγές τους (μέχρι και αριθμό σελίδας ή στίχου ενίοτε) και σας τα παραθέτω (αν ερευνήσετε και μόνος σας το θέμα είμαι βέβαιος ότι θα φρίξετε όπως και εγώ) :


ID σχολίου: 87767
Δημοσίευση: 01-06-2009 18:48 από panagiotis michalopoulos

Να βγάλω λοιπόν από το νου μου αγαπητέ μου φίλε, Νάσο, ότι όλα αυτά τα έχεις αντιγράψει από κάποια αντιχριστιανική ιστοσελίδα ψευδολογιών;

Να πεισθώ ότι έχεις κάποια βιβλία επίσημα της Ορθόδοξης Εκκλησίας (Πατρολογία MIGNE), και ότι από εκεί αντλείς κάτι το εγγυημένο (παραδεκτό από την Εκκλησία) και όχι κάτι το πλαστό από αλλού;

Να παραδεχτώ λοιπόν αυτό το δεύτερο (πολύ ευχαρίστως), αλλά πες μου σε παρακαλώ: Ποια βιβλία είναι αυτά, και σε ποιες σελίδες βρίσκονται όλες αυτές οι... ατάκες που παραθέτεις;


ID σχολίου: 87779
Δημοσίευση: 01-06-2009 19:01 από nassos001

@panagiotis michalopoulos

Αγαπητέ Παλαίμαχε Κατηχητή (πτυχιούχε της Αποστολικής Διακονίας) της Εκκλησίας της Ελλάδος και χειροθετημένε Αναγνώστη (κληρικέ) της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Πως θα μπορούσαμε να ονομάσουμε κάποιον με την δική σας παιδεία αλλά και τις άμεσες προσβάσεις στις πηγές που με ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ αναφέρω, ο οποίος ‘κάνει πως δεν καταλαβαίνει’ ή προσπαθεί να προσβάλλει την αξιοπιστία των επιχειρημάτων του συνομιλητή του με τεχνάσματα των παππούδων μας σοφιστών ;

Αντιπαρέρχομαι όμως την σκόπελο και σας ερωτώ ευθέως βέβαιος για την αληθή σας απάντηση αφού το σχήμα σας δεν σας επιτρέπει το ψεύδος :

Υπάρχουν αυτά που αναφέρω γραμμένα στα συγκεκριμένα κείμενα που αναφέρω και μάλιστα στους συγκεκριμένους στίχους / σελίδες που αναφέρω ή ΟΧΙ ;

Παρακαλώ απαντήστε, εάν ευκολύνεστε, στο ερώτημά μου ως ειδικότερος.


ID σχολίου: 87786
Δημοσίευση: 01-06-2009 19:14 από panagiotis michalopoulos

Λυπάμαι που τοποθετηθήκατε έτσι άδικα αρνητικά απέναντι μου, πάντα αγαπητέ, κ. Νάσο!

Είμαι λαϊκός αγαπητέ, μηχανολόγος - σχεδιαστής μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, και δεν φοράω ράσα. Ο "Αναγνώστης", θεωρείται κατώτερος κληρικός (όπως και ο νεωκόρος) και δεν είναι πάνσοφος…

Είχα, πιστέψτε με, όλη την καλή διάθεση να δεχτώ αυτά που γράφετε σαν αξιόπιστα αλλά τα βρήκα λίγο μπερδεμένα έτσι που τα παρουσιάζετε, και γι αυτό σας ζήτησα περισσότερες διευκρινήσεις…

Τέλος πάντων, δεν πρόκειται να σας ενοχλήσω άλλο, σταματάω εδώ (ας μας κρίνουν οι αναγνώστες μας) και σας ζητώ συγγνώμη αν δεν ήμουν καλός συνομιλητής μαζί σας!..


ID σχολίου: 87804
Δημοσίευση: 01-06-2009 19:47 από nassos001

Συμφωνώ απολύτως μαζί σας, ας μας κρίνουν οι αναγνώστες.

Καλό σας βράδυ !


ID σχολίου: 87807
Δημοσίευση: 01-06-2009 20:00 από simon
@ panagiotis michalopoulos

"Στην παπική εκκλησία συμβαίνουν πολλά τέτοια! Ειδωλολατρικά και παγανιστικά! Με αυτούς τους σατανάδες λοιπόν θέλουν να μας ενώσουν οι "δικοί" μας «έξω από εδώ» πατριάρχες «ορθόδοξοι» οικουμενιστές!..".

Ενώ ο κ. Νικόλαος, αν δεν απατώμαι μητροπολίτης Φθιώτιδος, που προσπαθούσε να μας πείσει ότι τα μη επαρκώς αποσυντεθειμένα λείψανα ενός ταλαίπωρου -εν ζωή- καλόγερου ήταν "άγια λείψανα" και αποτέλεσμα θαύματος είναι μέτοχος της θείας αληθείας της ορθοδοξίας, έ;


ID σχολίου: 87838
Δημοσίευση: 01-06-2009 21:29 από panagiotis michalopoulos

Δεν εκπροσωπεί την ορθόδοξη Εκκλησία και την χριστιανική πίστη ο Δεσπότης αυτός (όπως και πολλοί άλλοι όμοιοι του), αγαπητή simon!

Εκπροσωπεί την Δεσποτοκρατία, την θεομπαιξία, το παγκάρι και το χριστεμπόριο!

Αυτά!


ID σχολίου: 87842
Δημοσίευση: 01-06-2009 21:39 από nassos001

@panagiotis michalopoulos

Δεν θα έγραφα πάλι κάτι αλλά επειδή η αποστασιοποίησή σας είναι μάλλον επιτηδευμένα αποστειρωμένη θα ήθελα να σας προτείνω να δημοσιεύσετε έναν κατάλογο που να αναφέρει ποιοί ΔΕΝ είναι Δεσποτοκράτες, Θεομπαίχτες και Χριστέμποροι.

Ο ακροδεξιός υπονομευτής της Ελληνικής Δημοκρατίας Χριστόδουλος ήταν ή δεν ήταν θεομπαίχτης; Οι ανήθικοι αρχιψεύταροι που εμπαίζουν επί αιώνες τους πιστούς με τον εμετικό μύθο του "Αγίου Φωτός" ανήκουν στον κατάλογο ή όχι ; Αυτά !


ID σχολίου: 87851
Δημοσίευση: 01-06-2009 21:59 από panagiotis michalopoulos

Χαίρομαι που τα λέμε και πάλι, αγαπητέ μου φίλε Νάσο!

Δεν μπορώ να σας δώσω τον κατάλογο που ζητάτε διότι δεν είμαι καρδιογνώστης! Μόνον ο Θεός είναι! Αν υπάρχουν άγιοι επίσκοποι, άγιοι χωρίς εισαγωγικά, Εκείνος το γνωρίζει! Εμείς κρίνουμε με εκκλησιολογικά κριτήρια όσους δημόσια εκτίθενται και σκανδαλίζουν, και αξίζουν τον έλεγχο μας…

Αλλά και όλοι οι Δεσποτάδες να είναι διεφθαρμένοι, δεν θα μας έκανε έκπληξη, λόγω του συστήματος εκλογής τους («όμοιοι, τον όμοιο» εκλέγουν, κλπ).

Είπαμε ότι Εκκλησία δεν είναι αυτοί (οι χρυσοστόλιστοι βυζαντινοί αυτοκράτορες) που καμιά σχέση δεν έχουν με τον ταπεινό Χριστό. Εκκλησία είμαστε ο πιστός κλήρος και λαός…

Σε παραπέμπω στο ιστολόγιο μου για τα «λείψανα», στο άλλο με τις «στολές δεσποτικές», και στο άλλο για το «άγιο φως»… Στο «χαίρετε» δε, έχω ετικέτα με τον Χριστόδουλο που παραπέμπει σε θέματα όπου δεν του χαρίζομαι σε τίποτε…

Αυτά! :-)


ID σχολίου: 87969
Δημοσίευση: 02-06-2009 09:10 από simon

@ panagiotis michalopoulos

1) Τελικά ΠΟΙΟΣ εκπροσωπεί την ορθόδοξη εκκλησία και την χριστιανική πίστη; Λάστιχο έχουν γίνει!

2) Είμαι "αγαπητΟΣ κι όχι αγαπητή- Simon".


ID σχολίου: 88005
Δημοσίευση: 02-06-2009 10:32 από panagiotis michalopoulos

Αγαπητέ Σίμωνα, καλημέρα!

Η Εκκλησία είναι αγία, διότι άγιος είναι ο ιδρυτής της, ο Χριστός. Στηρίζεται δε στην Αγία Γραφή και στην Ιερή Παράδοση.

Άγια επομένως, είναι και τα μέλη της εκείνα που είναι πιστά: Οι συνειδητοί ορθόδοξοι - κληρικοί και λαϊκοί.

Αυτοί οι άνθρωποι, με τα έργα τους (έργα αγάπης) και με τα λόγια τους (τα απολογητικά και ομολογιακά), αυτοί, εκπροσωπούν την ορθόδοξη εκκλησία και την χριστιανική πίστη.

Αυτή είναι η άποψη μου!..

http://ecclesiasthemata.blogspot.com/





Σχόλια που προηγήθηκαν, στο θέμα;

Η αγία του θανάτου

Δεν υπάρχουν σχόλια: