Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

Η αγία του θανάτου


Την πρώτη κάθε νέου μήνα, εκατοντάδες Μεξικανοί συρρέουν στο σπίτι της Σάντα Μουέρτε, της αγίας του θανάτου, για να την τιμήσουν και να προσκυνήσουν τα είδωλά της.

Ο κάθε πιστός φέρνει κι από ένα τάμα: μήλα, κεριά, μαριχουάνα, τσιγάρα, λουλούδια... και κάνει μια ευχή που θα του πραγματοποιήσει η αγία.


http://www.tvxs.gr/v12912



ID σχολίου: 87488
Δημοσίευση: 01-06-2009 12:04 από panagiotis michalopoulos
Στην παπική εκκλησία συμβαίνουν πολλά τέτοια! Ειδωλολατρικά και παγανιστικά!

Με αυτούς τους σατανάδες λοιπόν θέλουν να μας ενώσουν οι "δικοί" μας «έξω από εδώ» πατριάρχες «ορθόδοξοι» οικουμενιστές!..


http://bartholomaios.wordpress.com/
http://papismos.wordpress.com/



ID σχολίου: 87495
Δημοσίευση: 01-06-2009 12:13 από panagiotis michalopoulos

Η «αγία» με το μαστίγιο, και η καρέκλα της που γκαστρώνει!!!



Νaples "miracle chair" draws childless couples

Συνωστισμός στη θαυματουργή καρέκλα.
Reuters

Μια συνηθισμένη παλιά καρέκλα, σκεπασμένη με μια τριμμένη κουβέρτα, σε τριάρι διαμέρισμα εργατικής συνοικίας της Νάπολης προσελκύει τελευταία χιλιάδες παπικές γυναίκες από όλο τον κόσμο, που πιστεύουν ότι μπορεί να τις βοηθήσει να τεκνοποιήσουν. Το «θαυματουργό» κάθισμα αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του προσκυνήματος της «Αγίας» Μαρίας - Φραγκίσκης («των Πέντε Πληγών του Ιησού»), της οποίας τα «θαύματα» περιγράφονται με λεπτομέρειες σε πάμπολλες ιστοσελίδες.

Η δημοσιότητα που έλαβε το προσκύνημα προκαλεί τώρα συνωστισμό πιστών στο στενό της οδού Σπεραντσέλα (πίστη στα ιταλικά).

«Η Αγία σάς περιμένει» λέει στους πιστούς η αδελφή Ελίσα, η 65χρονη δραστήρια μοναχή του τάγματος του Αγίου Πέτρου της Αλκαντάρα, υπεύθυνου για τη φύλαξη του προσκυνήματος εδώ και δύο αιώνες, μόλις ολοκληρωθεί η «Θεία λειτουργία» στο διπλανό παρεκκλήσι. Οι πιστοί καθοδηγούνται αμέσως μετά σε απότομο κλιμακοστάσιο που καταλήγει στο δωμάτιο όπου μόνασε η Αγία, κατά κόσμον Μαρία Ρόζα Νικολέτα Γκάλο, μέχρι τον θάνατό της το 1791.

Πουκάμισο από ακατέργαστο τραχύ μαλλί και ένα μαστίγιο, που κρέμονται στον τοίχο, θυμίζουν στους προσκυνητές τις σκληρές αυτοεπιβεβλημένες συνθήκες ζωής της «Αγίας».

«Είστε παντρεμένη;» (μη γίνει και τσα-τσα, ε΄;) ρωτάει η αδελφή Μαρία - Τζουλιάνα τη νεαρή γυναίκα που κάθεται στη «θαυματουργή καρέκλα», προτού ακουμπήσει το στήθος και την κοιλιά (λάθος σημείο;) της γυναίκας με την «ιερή λειψανοθήκη» που περιέχει μαλλιά (δεν λέει για σαπούνι με καρφίτσες) και ένα σπόνδυλο (!!!) της «Αγίας». Την ώρα που η μοναχή προσεύχεται, οι συγκεντρωμένοι προσκυνητές σκύβουν ευλαβικά και περιμένουν τη σειρά τους.. για να «κάτσουν»!!!..


http://papismos.blogspot.com/2008/08/blog-post_187.html


ID σχολίου: 87505
Δημοσίευση: 01-06-2009 12:42 από nassos001
@panagiotis michalopoulos

Ενώ οι δικοί μας ορθόδοξοι βουτηγμένοι μέσα στο χρήμα και τις ανωμαλίες, μας πλασάρουν αγιασμούς από βρύσες και θαυματουργές εικόνες με ... ολίγα κόκκαλα που μυρίζουν ... κολώνια ! Αλλά είναι καλύτεροι από τους 'παππιστές' (!)

Ξυπνάτε αδέλφια ! Όλοι οι ψεύτες ίδιοι είναι !

(*) επίσης θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι Ορθόδοξοι χαρακτηρίζονται από το αβυσσαλέο μίσος τους προς κάθε τι Ελληνικό !


ID σχολίου: 87518
Δημοσίευση: 01-06-2009 13:04 από panagiotis michalopoulos

Δεν είναι ορθόδοξοι αυτοί αγαπητέ («οι βουτηγμένοι μέσα στο χρήμα και τις ανωμαλίες, που μας πλασάρουν αγιασμούς από βρύσες και θαυματουργές εικόνες με ... ολίγα κόκαλα που μυρίζουν ... κολώνια») και υπάρχει μεγάλη αντίδραση από τον πιστό λαό και τον πιστό κλήρο για όλες αυτές τις εκτροπές! Σε αυτό, ναι (και όχι μόνο), είμαστε καλύτεροι από τους «παππιστές»!

Όλα αυτά είναι νεο-παγανισμός, είναι νέο-ειδωλολατρία, και ως τέτοια τα πολεμάει η Εκκλησία μας (η αληθινή και όχι του Παντελεήμονα), ως κατάλοιπα της «ελληνικής – εθνικής» θρησκείας που μαζί με την γλώσσα ήταν διαδεδομένη σε όλον τον αρχαίο κόσμο…

http://idololatres.blogspot.com/

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Oi 'kordeles egkumosunhs' tou palaifatou kai nun emperistatou Batopaidiou den einai antistoixes dhladh ths papikhs faidrothtas?

Kai malista autes oi kordeles feroun kai th xarh ths Panagias, sthn timia zwnh ths opoias exei prwta anatethei, agioreitikh bebaiwsei, h 'kordela'-antigrafo, mia apo tis opoies exw kai egw sto spiti mou dikhn sullektikou paradoksou.

Sto Bretaniko Mouseio uparxei epixruswmeno kai kallitexnika aristourghmatiko doxeio mesaiwniko, entos tou opoiou kapote oi dustuxeis analfabhtoi galloi pisteuan oti fulassotan 'gala !!!' ths Panagias.

Oi Indianoi pisteuan sta ksulina Totem.

Oi eidwlolatres arxaioi Ellhnes pisteuan sto ksulino ksoano ths Braurwnos.

Kapoioi afrikanoi ithageneis (taxa barbaroi) einai purolatres.

Oi 'Ellhnes Orthodoksoi' pisteuoun kai sta fukia me metakswtes kordeles kai sta ksulina kai xrusa (antigrafa pollakis) ksoana-eikones kai sto ierosolumitiko fws.

Telika ti einai protimotero? Na eisai mono purolatrhs opws oi sumpatheis ithageneis h' kai ksoano-/kordelo-/eidwlolatrhs?

Meta sou lene oti o orthodoksos xristianismos, tou Xristou, twn Sunodwn kai twn megalwn Paterikwn Morfwn, einai epikratousa dhthen thrhskeia en Elladi...

stavroula είπε...

Is anybody having comprehension problems reading this blog?
Isn't crystal clear for what this
blog is all about?
If you have any doughts about the
orthodox faith why don't you send
a list of complains to the head of
the Church of Greece.

I think the mission statement of this blog is posted on the top.
Crystal Clear!

PS
I've sent my comments in english
cuz I don't want to be accused that
I'm typing in barbarian greeklish.