Σάββατο 2 Μαΐου 2009

Ο Μητροπολίτης Σερρών, στο Kανάλi «4Ε»

ΣΧΟΛΙΟ 757 (βιβλίο επισκεπτών του neotita.gr)

09-09-2007 01:15:17
Name: EPISKEPTHS FORUM

Comments:

Αγαπητές σεβάσμιες κυρίες της αδελφότητας «Αγία Λυδία η Φιλιππησία» της Ασπροβάλτας Θεσσαλονίκης,

Παρακολούθησα πριν από λίγο στο «εκκλησιαστικό» κανάλι σας, το «4Ε», μερικές σκηνές από τα πλάνα που τραβήξατε εκεί στην εκκλησία. Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν είσαστε ευχαριστημένες από το έργο σας αυτό με το κανάλι, και με όσα προγράμματα του ρίχνεται για να το… γεμίσετε («ποιοτικά» όπως ισχυρίζεστε).

Ήταν εμφάνιση σοβαρού Επισκόπου αυτή με το κήρυγμα που έκανε ο άνθρωπος αυτός; Κήρυγμα ήταν, ή «η θεία Λένα, στα μικρά παιδιά»; (Στα μικρά και «γκαγκά», για την ακρίβεια). Ούτε θεατρίνος που υποδύεται ρασοφόρους για να τους γελοιοποιήσει (όπως ο Σωτήρης Μουστάκας) δεν θα τα κατάφερνε τόσο καλά όσο ο μιτροφόρος μπούλης που τον τραβάγατε με τις δυο σας κάμερες. Η μορφή του, η φωνή του, οι εκφράσεις του, και κυρίως οι μπαρουφολογίες του, αυτήν την γελοιοποίηση συνέθεταν.

…Εκείνος για γέλια, και εσείς για κλάματα… Εσείς, που αφιερωθήκατε στο έργο του Θεού, και καταντήσατε κάμερα-γούμεν σε τέτοια καραγκιοζιλίκια!!!..

Κρίμα, κρίμα και στον π. Θεόφιλο που φαίνεται πως γέρασε και αυτός και «τα χάνει» (του ξεφεύγουν) όλα αυτά… Χτες μάλιστα είχατε πάλι τον Κύπριο παρουσιαστή να παίρνει συνέντευξη και να πετάει καρφιά ότι είναι καλό να συζητάμε με τις «αδελφές» αιρετικές «εκκλησίες», κ.λπ.!

Τι να πω; Αίσχος; Ντροπή; Δεν βλέπετε πού πάτε; Το οικονομικό όφελος από τις διαφημίσεις, άραγε, σας κάνει να τραβάτε σκηνές έτσι στα τυφλά με τις κάμερες σας, ή πραγματικά τυφλωθήκατε και εσείς και νομίζεται ότι με όλα αυτά επιτελείτε κάποιο θεάρεστο έργο;

Εκκλησιαστικό κανάλι είναι αυτό;

Ούτε καν στο παιδικό πρόγραμμα δεν μπορείτε να παρουσιάσετε κάτι ποιοτικό. Είδαμε και τον «τυχερό περιβολάρη» με τα κοριτσάκια έτσι όπως κουνιόντουσαν και έτσι όπως ήταν ντυμένα…

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Τζάμπα «παραγωγές» κάνετε πηγαίνοντας και τραβώντας ό,τι βρείτε (σε σχολεία σε ναούς, σε συνέδρια της κακίας ώρας κ.λπ.) αλλά σοβαρές δεν είστε τελικά, παρά τα μακριά σας φορέματα!!!..




Παρασκευή, 27 Μάρτιος 2009


Μπουρ – μπουρ – μπουρ…


Αυτός ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης, ο κ. Θεολόγος (κατά κόσμο Ιωάννης Αποστολίδης), είναι ένας νεαρός Δεσπότης (σαν μπούλης μοιάζει), που «παίζει» τακτικά στο κανάλι του Άνθιμου, το 4e.

Ήταν λοιπόν που λέτε, και νωρίτερα (πριν από την ακολουθία των χαιρετισμών) στον ναό του Aγιου Γεωργίου Νιγρίτας, στο πανηγύρι της… «υποδοχής του Τιμίου Σταυρού», όπως έλεγε το πρόγραμμα του σταθμού.

Τους πέτυχα, πάνω που ένας (άλλος μπούλης αυτός) νεαρός αρχιμανδρίτης, άρχισε το κήρυγμα.

Τι κήρυγμα;

Ένα ατέλειωτο κατεβατό διάβαζε που κάποιοι άλλοι θα του είχαν γράψει αφού κόμπιαζε στην ανάγνωση, και έκανε και γραμματικά λάθη στην εκφορά του λόγου…

Αφού λοιπόν που λέτε, έλεγε διάφορα αρλουμποειδή - τάχα περισπούδαστα περί του Σταυρού - άρχισε μετά να «λιβανίζει» εμετικά, ξανά και ξανά, το διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματος Παναγίας Σουμελά από όπου έφεραν αυτό το «τίμιο ξύλο»!

Άντε μετά και εγκώμια στον μητροπολίτη Βέροιας που επέτρεψε την μεταφορά του Σταυρού, άντε ξανά να αναφέρει ονομαστικά μετ’ εγκωμίων τους πόντιους του συμβουλίου, άντε και στο τέλος και «λιβάνισμα» (το αποκορύφωμα της αηδίας) προς τον νεαρό Δεσπότη Σερρών και Νιγρίτης που ήταν στημένος στο Δεσποτικό, και (με το βλέμμα απλανές) άκουγε τον αρχιμανδρίτη του, να του λέει… πόσο καλός και άγιος είναι που έφερε το ξύλο αυτό για να το προσκυνήσουν!

Τέσσερις γέροντες παπάδες τον πλαισίωναν τον Αρχιμανδρίτη και τους λυπήθηκε η ψυχή μου που ήταν υποχρεωμένοι να στέκονται εκεί όρθιοι και να ακούνε τη λογοδιάρροια του νεαρού Αρχιμανδρίτη! Λυπήθηκα και ένα κοριτσάκι από το… ακροατήριο, που το είχαν εκεί και βασανιζόταν να παρακολουθεί όρθιο αυτήν την γελοία παράσταση.

Ο φακός, έδειξε και κάτι μεγαλοκοπέλες στον γυναικωνίτη, έδειξε και τον επίσημο του Συμβουλίου, έδειξε και κάτι κυρίες σε επίσημα στασίδια με γούνες και κολιέ!

Αφού κάποτε τέλειωσε το «κήρυγμα» του, ο Αρχιμανδρίτης, αφού τέλος πάντων είπε όλα αυτά που είπε απευθυνόμενος στο Συμβούλιο και στον Δεσπότη του, ήρθε μετά η σειρά του νεαρού Δεσπότη για να μιλήσει κι αυτός (ευτυχώς αυτού η παρλαπίπα δεν ήταν ατελείωτη) και που «φυσικά» και αυτός, αντί να απευθυνθεί στους πιστούς και να τους πει δυο απλά λόγια, άρχισε και αυτός τον στόμφο και το λιβάνισμα προς το ποντιακό συμβούλιο. ...Και άντε τι καλοί που είναι (επαναλάμβανε κι αυτός), και να ευχές, και ξανά ευχές προς τον παρευρισκόμενο Πρόεδρο του Συμβουλίου της Παναγιάς Σουμελά…

Μπουρ – μπουρ – μπουρ…

Κι έτσι, τέλειωσε επιτέλους κι αυτός το… «κήρυγμα» του!

Πρόσθεσε δε στο τέλος ότι… θα κάνουν ένα… μικρό διάλειμμα για να προσκυνήσουν όσοι δεν προσκύνησαν, και θα επανέλθουν (δριμύτεροι, όλος ο θίασος) για τους χαιρετισμούς!

Ελπίζω, να είναι και οι εισπράξεις ανάλογες στο παγκάρι… Διότι οι αφρατούληδες και μαγουλάτοι αυτοί ρασοφόροι …κουράστηκαν, μετά από τόσο μπλα – μπλα!


2 σχόλια:

lykourgos nanis είπε...

Δυστυχως το καναλι 4Ε ενω σε γενικες γραμμες ειναι ποιοτικο και αποτελει μια οαση στον τηλε-σκουπιδοτοπο της εποχης μας εν τουτοις τα κανει μανταρα εξ αιτιας της εμμονης του να προβαλλει τα δεσποτικα φεστιβαλ(Σερρες,Βερροια,Καστορια,Φλωρινα και αλλου)ισως για λογους ιδιοτελεις(για να τα χουν καλα με τους δεσποταδες)Ειναι τοσο αποκρουστικο το θεαμα με την πλειαδα των χρυσοστολιστων δεσποταδων που αμεσως αλλαζω καναλι!Και οχι μονο εγω αλλα και πολλοι αλλοι!Ο κοσμος που ανοιγει την τηλεοραση να δει τη λειτουργια βλεπει εναν καταιγισμο απο χρυσοστολιστους δεσποταδες!Κι αντι να προσευχηθει σκανδαλιζεται ,αγανακτει και βριζει εκτος απ τους μονιμως σιωπωντες καιροσκοπους και συμβιβασμενους!

P. MICHALOPOULOS είπε...

Έλαβα ένα σχόλιο για το κανάλι 4Ε

http://xairete.blogspot.com/2009/11/4.html