Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Τρόμος στην "καλή κοινωνία"!

Οταν ο «κυρ Αλέκος» μαζί με τον κατά πέντε χρόνια μικρότερο αδελφό του ξεκινούσε, πριν από περίπου τρία χρόνια, το «γραφείο ερωτικών ραντεβού» με Ρωσίδες μέσω αγγελιών, κανείς δεν φανταζόταν ότι θα κατέληγε να έχει ουσιαστικά το μονοπώλιο στη σεξουαλική εκμετάλλευση αλλοδαπών γυναικών στην Αττική. Οι δύο Αλβανοί όμως κατάφεραν με καλή οργάνωση να φτάσουν την επιχείρησή τους στην κορυφή, να ελέγχουν σχεδόν όλη την πιάτσα και να έχουν ετήσιο τζίρο 3.500.000 ευρώ!

Πρόσφατα, μάλιστα, επέκτειναν τη δραστηριότητά τους και εκμεταλλευόμενοι την εταιρεία σκαφών αναψυχής που είχαν στήσει προκειμένου να ξεπλένουν τα χρήματα από το trafficking διοργάνωναν και κρουαζιέρες στα νερά του Σαρωνικού με τη συνοδεία αιθέριων υπάρξεων. Οι τιμές, βέβαια, ήταν λίγο τσιμπημένες, αφού εκτός από την έξτρα εξυπηρέτηση εξασφάλιζαν και την απόλυτη εχεμύθεια που απαιτούσαν οι «κύριοι» με τα χοντρά πορτοφόλια που ήταν η συνήθης πελατεία στις εκδρομές με τους πολυτελείς πλωτούς οίκους ανοχής.

Ο… επίγειος όμως παράδεισος τόσο για τα δύο αδέλφια όσο και για τα τρανταχτά ονόματα της υψηλής κοινωνίας που έκαναν το… λάθος να επιλέξουν να «ψωνίσουν» από τις «εταιρείες» των Αλβανών αδελφών τέλειωσε προχθές το πρωί. Με συντονισμένη επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Skipper» οι άνδρες του τμήματος Antitrafficking της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής κατάφεραν να εξαρθρώσουν ολόκληρη τη συμμορία και να συλλάβουν τρία κορυφαία «στελέχη» και δέκα μέλη της οργάνωσης.

Δυστυχώς, ο 34χρονος αρχηγός της συμμορίας, που ήταν γνωστός με το ελληνικό προσωνύμιο «κυρ Αλέκος», και ο 29χρονος αδελφός του πρόλαβαν να ξεφύγουν και να περάσουν στη χώρα τους, με συνέπεια τώρα να καταζητούνται. Καταζητούμενη είναι και η 50χρονη Ρωσίδα-«στρατολόγος» της συμμορίας, που φρόντιζε να τροφοδοτεί με κοπέλες τους δύο Αλβανούς, καθώς και εκείνη βρίσκεται στη χώρα της.

Εκτός όμως από τα δύο αδέλφια, που εκτιμάται ότι θα συλληφθούν σύντομα καθώς ήδη έχουν εντοπισθεί από τις αλβανικές αρχές και απλά αναμένεται το σχετικό αίτημα από τις ελληνικές δικαστικές αρχές, μαύρες ώρες πρέπει να περνάνε, όπως έλεγαν χθες οι αστυνομικοί, και αρκετοί ευυπόληπτοι πολίτες, όπως επιχειρηματίες, μεγαλογιατροί και μεγαλοδικηγόροι και καλλιτέχνες που έκαναν «πονηρές» κρουαζιέρες, αφού στις έρευνες έχουν μπει και άνδρες του πρώην ΣΔΟΕ και κάνουν φύλλο και φτερό τα χαρτιά της εταιρείας σκαφών αναψυχής των δύο αδελφών, ενώ εξετάζουν λεπτομερώς όλα τα τιμολόγια ενοικίασης των ιστιοπλοϊκών τους.

Ηθελαν ξανθιές
Η έναρξη της συμμορίας των δύο αδελφών χρονολογείται από τους αστυνομικούς πριν από τρία χρόνια και, όπως προέκυψε από τις έρευνές τους, η δράση τους ήταν άριστα οργανωμένη. Οι δυο τους συνεργάζονταν με μια 50χρονη (σήμερα) Ρωσίδα, η οποία εντόπιζε ευπαρουσίαστες κοπέλες -κατά προτίμηση ξανθιές και με ανοιχτόχρωμα μάτια- και εκμεταλλευόμενη την κακή οικονομική και κοινωνική τους θέση και υποσχόμενη ότι θα τους έβρισκε νόμιμη δουλειά τις έστελνε στη χώρα μας. Τις προμήθευε με τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα και εισιτήρια, ενώ εδώ τις παραλάμβαναν οι συνεργάτες των αδελφών, οι οποίοι τις εγκαθιστούσαν σε εννιά διαμερίσματα που είχαν νοικιάσει γι’ αυτό το σκοπό σε διάφορες συνοικίες της Αθήνας. Δεν τις κλείδωναν, ούτε τις χτυπούσαν -εξ ου και ο ορισμός «soft trafficking»- αλλά είτε εκβιάζοντάς τες είτε απειλώντας πως θα κάνουν κακό στις οικογένειές τους τα μέλη του κυκλώματος τις εξανάγκαζαν να εκδίδονται. Δυστυχώς, οι κοπέλες δεν μπορούσαν να αντιδράσουν, αφού τα διαβατήριά τους και όλα τα χαρτιά τους τα είχαν τα «στελέχη» της συμμορίας.

Αλλα μέλη αναλάμβαναν να πηγαίνουν σε εφημερίδες και δίνοντας συνήθως πλαστά στοιχεία πλήρωναν για τη δημοσίευση αγγελιών για ερωτικά ραντεβού. Τα τελευταία δίνονταν κυρίως σε ξενοδοχεία της Αττικής και σπάνια στα σπίτια των πελατών. Οι κοπέλες από την αμοιβή για τις υπηρεσίες που προσέφεραν κρατούσαν το 10%, ενώ το ίδιο ποσοστό έπαιρναν και οι οδηγοί. Το υπόλοιπο 80% παραδιδόταν στους τρεις ταμίες της οργάνωσης, που κρατούσαν και μοιράζονταν το 20% από τις συνολικές εισπράξεις όλων των γυναικών που εκμεταλλευόταν το κύκλωμα και απέδιδαν το 60% στα δύο αδέλφια.

Η οργάνωση ήταν τόσο κλειστή, ώστε οι οδηγοί δεν ήξεραν όλους τους ταμίες και από τους τελευταίους μόνο ένας ήταν εκείνος που ήξερε τα δύο αδέλφια. Οι εισπράξεις παραδίδονταν από τους οδηγούς στους ταμίες μεταξύ 5.00 και 7.00 το πρωί κάθε ημέρας, ύστερα από τηλεφωνική συνεννόηση μαζί τους. Ο ταμίας καθόριζε ένα αρχικό σημείο συνάντησης, το οποίο άλλαζε στη συνέχεια και η παράδοση γινόταν εφόσον βεβαιωνόταν ότι ο οδηγός δεν ακολουθείται από αστυνομικούς.

Η οργή των «ανταγωνιστών» σήμανε την αρχή του τέλους
Η πρώτη πληροφορία για το κύκλωμα έφτασε πριν από τρεις μήνες στους αστυνομικούς του τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων (Antitrafficking) της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος. Μέλη από άλλες σπείρες ενοχλούνταν από τη δράση των δύο αδελφών και την επικυριαρχία τους στην πιάτσα και οι μεταξύ τους κουβέντες οργής και τα «σπασμένα λόγια» κυκλοφόρησαν στους ανθρώπους του υποκόσμου.

Ετσι, οι αστυνομικοί δεν άργησαν να μάθουν ποιοι ήταν οι οδηγοί του κυκλώματος. Σκοπός όμως δεν ήταν να πιάσουν αυτούς, αλλά να «σπάσουν» την εγκληματική οργάνωση και να φτάσουν όσο πιο ψηλά μπορούσαν. Με τη διακριτική παρακολούθηση ανακάλυψαν τα εννέα διαμερίσματα όπου έμεναν οι γυναίκες και αρκετές φορές σχεδόν ξεκινούσαν μαζί με τους οδηγούς της συμμορίας.

Το δύσκολο μέρος της επιχείρησης, που πήρε το όνομα «Skipper» όταν οι αστυνομικοί έμαθαν ότι ο υπαρχηγός της συμμορίας ασχολούνταν με την ιστιοπλοΐα, ήταν να εντοπίσουν τους ταμίες της εγκληματικής οργάνωσης. Επί εβδομάδες δεν μπορούσαν να το πετύχουν, όταν όμως τα κατάφεραν, αξιωματικοί και απλοί αστυνομικοί ένιωσαν ικανοποιημένοι.

Με τον ίδιο τρόπο ξετρύπωσαν τη βίλα που αγόρασε πρόσφατα στο Ιλιον ο 34χρονος «κυρ Αλέκος» και στην οποία έμενε με τη γυναίκα του και τα τρία ανήλικα παιδιά του. Βρήκαν τα γραφεία της εταιρείας με την επωνυμία «Ιστιοπλοϊκοί Δρόμοι», που έστησαν στο Παλαιό Φάληρο τα δύο αδέλφια και έβαλαν ως αχυράνθρωπο τον 57χρονο Ελληνα ταμία, ενώ βρήκαν και το σπίτι όπου έμενε ο ανύπαντρος 29χρονος αδελφός του «αρχηγού» στον Αλιμο. Ακολούθως ειδοποίησαν την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών (πρώην ΣΔΟΕ) και την Αρχή για την Πρόληψη και Καταστολή της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Στο τελικό στάδιο, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης έβαλαν δύο αστυνομικούς να κλείσουν ραντεβού σε αντίστοιχο αριθμό ξενοδοχείων και όταν οι γυναίκες πήραν τα χρήματα, δόθηκε το «πράσινο φως» για την ταυτόχρονη επιχείρηση. Μικτά κλιμάκια μπήκαν στα διαμερίσματα, γραφεία και σπίτια, αλλά και στα σκάφη της εταιρείας που ελλιμενίζονται στις προβλήτες 2 και 4 στην μαρίνα Αλίμου.

Τους «καίει» η ατζέντα με τα ραντεβού!

Στην κατοχή των μελών της σπείρας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 63.380 ευρώ, όμως εκείνο που «καίει» περισσότερο τους κακοποιούς είναι το πλήθος σημειώσεων με τα καθημερινά ραντεβού, τα ονόματα όλων των μελών της οργάνωσης και των γυναικών που εκμεταλλεύονταν, καθώς και τα ποσά που εισέπρατταν. Στο κάθε ραντεβού η κοπέλα εισέπραττε συνήθως 150 ευρώ, από τα οποία κρατούσε 15 ευρώ εκείνη και άλλα τόσα ο οδηγός. Ο μικρότερος αριθμός ραντεβού που πήγαινε κάθε γυναίκα ήταν καθημερινά πέντε, ενώ το σύνηθες ήταν δέκα. Κατά την επιχείρηση εντοπίσθηκαν να εργάζονται συνολικά σαράντα γυναίκες, όμως από τις σημειώσεις προκύπτει ότι για το κύκλωμα εργάζονταν εκατό. Οι οδηγοί που συνελήφθησαν είναι δέκα και αναζητούνται άλλοι δεκατρείς, όμως από τις καταστάσεις φαίνεται ότι εργάζονταν συνολικά πενήντα.

Οι συνολικές εισπράξεις κάθε ημέρα κινούνταν μεταξύ 10.000 έως 12.000 ευρώ, ενώ ο ετήσιος τζίρος της «επιχείρησης» υπολογίζεται ότι έφτανε τα 3.500.000 ευρώ. Ετσι εξηγείται πώς η εταιρεία σκαφών αναψυχής είχε μετοχικό κεφάλαιο 2.500.000 ευρώ τα οποία, όπως είναι γνωστό, καταβάλλονται σε μετρητά (!) και πώς αγοράστηκαν τα έξι ιστιοπλοϊκά σκάφη που ήταν στην κατοχή της. Τα δύο, μάλιστα, αγοράστηκαν πριν από δύο μήνες αντί του ποσού των 440.000 ευρώ, τα οποία επίσης καταβλήθηκαν σε μετρητά. Κατασχέθηκαν, τέλος, η πολυτελής Porsche Cayenne του 34χρονου και η αμερικάνικη Dodge του 29χρονου αδελφού του, αλλά και οι τρεις μοτοσικλέτες των δύο αδελφών, μάρκας Harley Davidson και BMW. Σε δύο τράπεζες της Αλβανίας, τέλος, δεσμεύτηκε το ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ.


Πλωτά πορνεία, ορμητήρια του sex
Η νομότυπη ναυτιλιακή εταιρεία με τα σκάφη αναψυχής δεν ήταν μόνο η βιτρίνα για το ξέπλυμα του βρόμικου χρήματος. Ηταν και ορμητήριο για μισθωμένες διήμερες και τριήμερες κρουαζιέρες ματσό του ντόπιου καπιταλιστικού λόμπι που αναζητούσαν έντονες συγκινήσεις. Και τα «κεφάλια» του κυκλώματος, κατά τις κατηγορίες για τις οποίες συνελήφθησαν, δεν φαίνεται να τους χαλούσαν χατίρι. Οι απαιτητικοί πελάτες πλήρωναν πάντα καλά και είχαν αυτά που ζητούσαν. Και όποιος πλήρωνε καλά για το κύκλωμα είχε δίκιο και έπαιρνε το μεγαλύτερο μερίδιο σαρκικής απόλαυσης, με σπουδαία παρέα.

Από καταθέσεις, φέρεται να προκύπτει ότι κάποια από τα πολυτελή κότερα μισθώνονταν κατόπιν άκρως απόρρητου και προκαθορισμένου ραντεβού από τον επώνυμο πελάτη. Είτε αυτός ήταν ένας πασίγνωστος επιχειρηματίας είτε ένας από τους πολυδιαφημισμένους και πολυφωτογραφημένους ευπρεπείς κυρίους της κοσμικής Αθήνας, που για δύο και τρεις μέρες εξαφανιζόταν απατώντας τη γυναίκα του, η οποία καθόταν στο σπίτι και πρόσεχε τα παιδιά που πήγαιναν σχολείο. Κι όταν τα παιδιά πήγαιναν σχολείο, ο πατέρας τους επιβιβαζόταν με ναυτικό καπελάκι σε κάποιο από τα κότερα για νησί του Αιγαίου. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στο ταξίδι συμμετείχαν δύο, τρεις κοπέλες από τα πρώην ανατολικά κράτη, το πλήρωμα του σκάφους και βέβαια ο πελάτης. Εάν επιθυμούσε, ταξίδευε μόνος του. Εάν ήθελε παρέα, φρόντιζε οι υπόλοιποι πελάτες να είναι γνωστοί του ή φίλοι του, για να διασφαλίζεται το απόρρητο των… συναλλαγών. Το αντίτιμο για τις παρεχόμενες υπηρεσίες πολυτελείας πρέπει, λογικά, να ξεπερνούσε κατά πρόχειρους υπολογισμούς τα 3.000 με 4.000 ευρώ το διήμερο, χωρίς να αποκλείονται τα επιπλέον έξοδα που διόγκωναν το ροζ κοστολόγιο.

Επιχείρηση «ΗΔΟΝΗ... Α.Ε.» με εγκεφάλους Αλβανούς και συγγενείς ναυάρχου
Από μεγάλο σόι φέρεται να κατάγονται οι δύο ασύλληπτοι εγκέφαλοι και ουσιαστικοί «πρόεδροι» του ροζ «ομίλου» ΗΔΟΝΗ... Α.Ε. με έδρα την Αθήνα και «μητρόπολη» των τραπεζικών αποταμιεύσεων τα Τίρανα. Σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικές πηγές, τα δύο άτομα, 34 και 39 ετών, τα οποία αναζητεί η ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με την αλβανική αστυνομία, διατηρούν άρρηκτες συγγενικές σχέσεις με πρώην ναύαρχο του αλβανικού στόλου, ένα από τα μυθικά πρόσωπα που έχουν απασχολήσει την ιστορία και την παραφιλολογία των μυστικών υπηρεσιών της γειτονικής χώρας. Ο ιδρυτής της γνωστής αλβανικής οικογένειας (σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Ελλάδα και την Αλβανία) διατέλεσε αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού μετά τα μέσα της δεκαετίας του ’50, επί στρατοκρατικού και δυναστικού καθεστώτος Εμβέρ Χότζα. Εκείνη τη χρονική περίοδο, στην καρδιά του Ψυχρού Πολέμου, τα «γεράκια» της CIA, θορυβημένα από την επέκταση του τότε σοβιετικού στόλου και των ρωσικών υποβρυχίων, ζήτησαν βοήθεια από τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες. Ελληνες αξιωματούχοι φέρεται να στρατολόγησαν τον πρώην ναύαρχο που άρχισε μέσω τρίτου να δίνει πληροφορίες για τα υποβρύχια των Σοβιετικών. Η δράση του τότε αρχηγού του αλβανικού Πολεμικού Ναυτικού τελείωσε στα μπουντρούμια της Σιγκουρίμι, της αλβανικής υπηρεσίας πληροφοριών του Χότζα. Ο ναύαρχος δεν πέθανε στο εκτελεστικό απόσπασμα, αλλά ξεψύχησε από τα βασανιστήρια. Οι δύο καταζητούμενοι από τις ελληνικές αρχές Αλβανοί εγκέφαλοι με το πασίγνωστο επώνυμο, που στην οικονομική ζωή των Τιράνων χαίρουν μεγάλου σεβασμού, μπαινόβγαιναν στην Ελλάδα. Τον καιρό που έμεναν εδώ διατηρούσαν πολυτελή βίλα, κυκλοφορούσαν με Mercedes 600 θωρακισμένη, ήταν χαμηλών τόνων και «μπροστά στο πορτοφόλι τους, τα πορτοφόλια των πιο πλούσιων πελατών τους ήταν ένα τίποτα», όπως σχολιάζουν στην «Espresso» άνθρωποι που τους είχαν ήξεραν καλά.

Επιτρέπονται τα πάντα εκτός από το ξύλο


Μηδαμινές έως ανύπαρκτες ήταν οι ηθικές αντιστάσεις των μελών του κυκλώματος, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν Αλβανοί. Ολοι σχεδόν αντιμετώπιζαν τις γυναίκες ως εμπόρευμα που φρόντιζαν να μη «χαλάσει», αφού το μόνο που απαγόρευαν στους πελάτες ήταν να τις χτυπούν άγρια. Οποιοδήποτε άλλο βίτσιο είχε ο πελάτης μπορούσε να ικανοποιηθεί, αρκεί όταν τελείωνε να άφηνε το «εμπόρευμα» σε τέτοια κατάσταση ώστε να μπορούσε να χρησιμοποιηθεί αν χρειαζόταν και αμέσως μετά από άλλον.

Ενα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα της διαφθοράς των μελών του κυκλώματος είναι αυτό που αφορά την περίπτωση του 16χρονου Αλβανού οδηγού ο οποίος, όπως προέκυψε, δεν δίστασε να πάει σε ερωτικό ραντεβού τη γυναίκα του αδελφού του! Οσον αφορά τα «γούστα» των πελατών δεν υπήρχαν όρια. Οι αστυνομικοί ανέφεραν χαρακτηριστικά την περίπτωση μιας από τις σαράντα κοπέλες που όταν έγινε η έφοδος των αστυνομικών φορούσε ειδική ζώνη με ομοίωμα ανδρικού οργάνου…

Δεν υπάρχουν σχόλια: