Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

Προκήρυξη της «Λαϊκής Θέλησης» για τη βόμβα στο Κολωνάκι


Την προκήρυξη της οργάνωσης «Λαϊκή Θέληση» που ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη ωρολογιακού μηχανισμού στα γραφεία χρηματιστηριακής εταιρείας στο Κολωνάκι, δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Το Ποντίκι». Υπενθυμίζεται ότι επικεφαλής της εταιρείας που δέχτηκε επίθεση είναι ο Γιώργος Τρεπεκλής ο οποίος ήταν και ο εκπρόσωπος της SAIC, της εταιρείας που είχε αναλάβει εν μέρει το έργο ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

http://www.tvxs.gr/v12178

Αποσπάσματα από την προκήρυξη:

Είναι πια πασιφανές ότι το ελληνικό πολιτικό κα­τεστημένο και η κυβέρνηση του Καραμανλή ως άμεσα εξαρτήματα των συμφερόντων του μεγά­λου πολυεθνικού κεφαλαίου, δεν πρέπει να αντι­μετωπίζονται από τις λαϊκές τάξεις απλώς ως ανί­κανοι διαχειριστές της κρίσης, αλλά ως βασικό μέ­ρος του προβλήματος. Το απροκάλυπτο εσπευ­σμένο κλείσιμο της Βουλής με καταφανή στόχο την παραγραφή ευθυνών γνωστών-αγνώστων πο­λιτικών προσώπων στο μεγάλο φαγοπότι της τε­λευταίας περιόδου δεν αντέχει άλλωστε σε πα­ρερμηνείες.

Τα σκάνδαλα, οι μίζες, τα λαδώματα, οι προνο­μιακές αναθέσεις δημοσίων έργων σε μεγαλοεργολάβους, το ξεπούλημα της δημόσιας περιου­σίας, η διαφθορά και η συντεταγμένη υπηρεσία - προστασία ή απαλλαγή από ευθύνες που προ­σφέρουν ανώτατοι δικαστικοί στην εκάστοτε οικονομική-πολιτική ελίτ αποτελούν δομικά συ­στατικά υλικά στο υπάρχον οικοδόμημα της αστικοδημοκρατικής καπιταλιστικής κυριαρχίας. Σε αυτό ακριβώς το ταξικό καθεστώς της νόμιμης α­νισότητας, ο θεοσεβούμενος θαμώναςτόυ Αγίοu Όρους Poυσόπoυλoς, ο πράσινος στρατηγός Τσουκάτος, ο ανήθικος νομοταγής Βουλγαράκης, ο παραιτημένος Μαγγίνας, η ατμομηχανή διάλυσης των ασφαλιστικών ταμείων Πετραλιά, ο σκαν­δαλάκιας Παυλίδης, τα καθωσπρέπει λαμόγια­ golden boys τύπου Χριστοφοράκου ή Βουρλού­μη και ένα σωρό άλλα ονόματα που έρχονται αυ­θόρμητα στα χείλη του λαού όταν του ζητούν να περιγράψει τη διαφθορά και την ατιμωρησία της, δεν είναι τα αποπαίδια του συστήματος που πα­ραβήκανε τον όρκο τους, αλλά τα καλύτερα παι­διά του, προϊόντα και φορείς μιας ενδημικής στον καπιταλισμό παθογένειας στο ξέφρενο κυνήγι του κέρδους και της εξουσίας.

Η διαχρονική συμμετοχή και ευθύνη των δύο μεγάλων κομμάτων εξουσίας της «κληρονομικής» ελληνικής δημοκρατίας στα αλλεπάλληλα σκάν­δαλα το επιβεβαιώνει.

Επιλέγουμε δύο από αυτά για να επικυρώσουμε τον ισχυρισμό μας:


α) μια υ­πηρεσία του δημοσίου, η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ), της οποίας φυτευτός διευθύνων σύμβουλος, ως προσωπική επιλογή του νυν πρω­θυπουργού Καραμανλή λόγω στενής φιλίας, «έ­τυχε» να είναι ο Κ. Γκράτσιος, ανέλαβε να φέρει σε πέρας μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις ξε­πουλήματος δημόσιας περιουσίας σε μια άνευ προηγουμένου συνδιαλλαγή με την περιβόητη πια «Βατοπέδι Χρηματιστηριακή».

β) ένας παλιός φίλος της οικο­γένειας Παπανδρέου µε ισχυρές γνωριµίες στις ΗΠΑ, ο Γ. Τρεπεκλής και η εταιρεία profit στην ο­ποία προεδρεύει, «έτυχε» κι αυτός κατά την τε­λευταία περίοδο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να αναλάβει να διεκδικήσει (ω του θαύµατος!) επιτυ­χώς για λογαριασµό της µεγάλης αµερικανικής κοινοπραξίας SAIC το σύστηµα ασφαλείας των Ολυµπιακών Αγώνων του 2004, γνωστό τοις πάσι και ως C41. Ο Τρεπεκλής έλαβε γι' αυτήν την εκ­δούλευση νόµιµη µίζα-προµήθεια 6,5 εκατ. ευ­ρώ, ενώ άγνωστα παραµένουν τα ακριβή ποσά που έλαβαν κόµµατα και υπηρεσιακοί παράγοντες στο όργιο των δωροδοκιών που έχουν παραδεχτεί οι Γερµανοί διαχειριστές των µαύρων ταµείων της Ζίµενς που ήταν µέλος της κοινοπραξίας

Κατόπιν τούτων, αναλαµβάνουµε την ευθύνη:

1) για την δυναµική επίθεση στα γραφεία της Κτηµατικής Εταιρείας Δηµοσίου στις 19 Μαρτίου 2009 στη συµβολή των οδών Λ. Αλεξάνδρας και Κόνιαρη στο κέντρο της Αθήνας.

2)για την δυναµική επίθεση στα γραφεία της ε­ταιρείας profit στην οδό Λυκαβητού 7 στο Κολω­νάκι.

Πηγή: Το Ποντίκι

Έκρηξη σε κτίριο στο Κολωνάκι


Δεν υπάρχουν σχόλια: