Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Καθαίρεση του Παντελεήμονα αποφάσισε το Συνοδικό Δικαστήριο


[attikis_mesogaias.jpg]
«Ύπαγε οπίσω μου!»

Με απόφαση του Πρωτοβάθμιου Συνοδικού Δικαστηρίου, το οποίο συνήλθε σήμερα Πέμπτη, αποφασίστηκε η καθαίρεση και επαναφορά στην τάξη των Μοναχών, του Μητροπολίτη πρώην Αττικής Παντελεήμονα. Η απόφαση ελήφθη μετά την διαβίβαση στη Ιερά Σύνοδο της αμετάκλητης απόφασης του Αρείου Πάγου για την υπόθεση Παντελεήμονα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παντελεήμονας Μπεζενίτης έχει καταδικαστεί, με αμετάκλητες αποφάσεις του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών και του Αρείου Πάγου, σε κάθειρξη έξι ετών για υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση (κακούργημα) 160.000 ευρώ από τη Μονή του Οσίου Εφραίμ και ήδη εκτίει την ποινή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Από την Ιερά Σύνοδο, εξεδόθη η ακόλουθη δήλωση:

Συνήλθε σήμερα Πέμπτη, 14 Μαΐου 2009, σε Συνεδρία το Πρωτοβάθμιο δι’ Αρχιερείς Συνοδικό Δικαστήριο, συγκροτούμενο εκ των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών : Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Μελετίου, ως Προέδρου, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Νικοδήμου, Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, Μηθύμνης κ. Χρυσοστόμου, Αργολίδος κ. Ιακώβου, Κίτρους και Κατερίνης κ. Αγαθονίκου, Φωκίδος κ. Αθηναγόρου, Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου κ. Ιακώβου, Άρτης κ. Ιγνατίου, Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημητρίου, εις αντικατάσταση του κωλυομένου να παραστεί Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Διδυμοτείχου και Ορεστιάδος κ. Νικηφόρου, Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου και Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Κωνσταντίνου, κατόπιν του υπ’ αριθμ. 1857/6.5.2009 εγγράφου του Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου δια του οποίου διαβίβασε στην Ιερά Σύνοδο την υπ’ αριθμ. 778/2009 αμετάκλητη απόφαση του Στ? Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, επί της υποθέσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Αττικής κ. Παντελεήμονος, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 160 του Νόμου 5383/1932 «Περί Εκκλησιαστικών Δικαστηρίων και της προ Αυτών διαδικασίας».

Το Πρωτοβάθμιο δι’ Αρχιερείς Συνοδικό Δικαστήριο, εφαρμόζοντας το ως άνω άρθρο του Νόμου 5383/1932 «Περί Εκκλησιαστικών Δικαστηρίων και της προ Αυτών διαδικασίας», υπέβαλε αυτόν εις Καθαίρεσιν και επαναφορά στην τάξιν των Μοναχών.

tvxs.gr



ID σχολίου: 80160
Δημοσίευση: 14-05-2009 12:26 από tomy
"Με απόφαση του Πρωτοβάθμιου Συνοδικού Δικαστηρίου, το οποίο συνήλθε σήμερα Πέμπτη, αποφασίστηκε η καθαίρεση και επαναφορά στην τάξη των Μοναχών.."

Σε κανά εξάρι χρόνια θα γινεις πάλι μητροπολίτης. Υπομονή Παντ-ελεήμονα....



ID σχολίου: 80189
Δημοσίευση: 14-05-2009 13:08 από simon
@ tomy

Κι αν δεν πετύχει να ξαναγίνει μητροπολίτης θα αράξει σε κανένα μοναστήρι με τιμές μητροπολίτη! Κανονικά θα έπρεπε να τον ξυρίσουν και να τον κάνουν "λαϊκό". Δηλαδή, μετά από όσα έκανε οι "άγιοι πατέρες" αποφάσισαν ότι δεν μορεί να είναι επίσκοπος, αλλά μπορεί -κάλλιστα- να είναι ι ε ρ ω μ έ ν ο ς!!! Χαλάλι τους!!!




ID σχολίου: 80286
Δημοσίευση: 14-05-2009 16:55 από White_noyz
Tο καράβι της ορθοδοξίας με την ιερα σύνοδο στο πηδάλιο, όταν αρχίζει και "μπάζει", δεν διστάζει να πετάξει τη σαβούρα στη θάλασσα. Τις "τρύπες" ωστόσο, δεν διατίθεται να τις κλείσει μια και καλή, γιατί ως γνωστόν είναι εξαιρετικά φαρδιές.



ID σχολίου: 80289
Δημοσίευση: 14-05-2009 17:00 από White_noyz
O Παντελεήμων Μπεζενίτης προσπάθησε να αποφυλακιστεί επικαλούμενος λόγους υγείας και επειδή τόλμησαν να του το απορρίψουν, η Σύνοδος το περασμένο καλοκαίρι προσπάθησε σε συνεννόηση με το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων να προχωρήσει στη μετατροπή μιας πτέρυγας μοναστηριού σε εκκλησιαστική φυλακή, προκειμένου να καταστεί εφικτή η μεταφορά του εκεί…

Το διανοείστε; Διάβολε, τόλμησε η επίσημη αρχή της εκκλησίας να. προτείνει προς την κυβέρνηση, να μετατραπεί μέρος ενός μοναστηρίου σε …Φυλακή. Πόσο φυλακισμένο μπορεί να είναι ένα ψάρι στη θάλασσα; «Το παιδί μας» ο Μπεζενίτης θα πάθει κατάθλιψη.

Δηλαδή σαν να λέμε ότι ένας κοινός θνητός καταδικάζεται σε κάθειρξη, έρχονται συγγενείς και φίλοι, πάνε στον υπουργό δικαιοσύνης και του προτείνουν να πάει «το παιδί» τους σε ειδικά απομονωμένη πέργολα, που χτίσανε ειδικά για την περίπτωση στο ρετιρέ της πολυκατοικίας τους, προκειμένου να μην μελαγχολήσει («το παιδί»)… Σουρεαλιστικό θράσος!

Προς το παρόν «ο Άγιος» είναι στις φυλακές Κορυδαλλού, δεν ξέρω αν είναι οι ίδιες με αυτές των υπολοίπων δευτεροκλασάτων θνητών, αλλά τέλος πάντων.>>

από Ροΐδη εμμονές



[onomastiria.jpg]

Σάββατο, 9 Μάϊος 2009


Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προσέφυγε ο Παντελεήμονας ενώ ο Άρειος Πάγος ζητάει την άμεση καθαίρεσή του


ID σχολίου: 77919
Δημοσίευση: 08-05-2009 17:02 από Παναγιώτης Μπαζιωτόπουλος
Ρε δεν πας να προσφύγεις όπου θέλεις...

Αν εμφανιστείς μπροστά μου ως Μητροπολίτης θα σου αδειάσω μια σακούλα με σκατά στα μούτρα... έτσι για να έχεις για τα γερατειά σου...

Δεν υπάρχουν σχόλια: