Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Ποινική δίωξη αναμένεται κατά της «Αγίας» ηγουμένης

Ποινική δίωξη αναμένεται να ασκήσει ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Μυτιλήνης κατά της ηγουμένης της Μονής του Αγίου Ραφαήλ στη Λέσβο, «Αγίας» Ευγενίας Κλειδαρά – που είναι επίσης γνωστή και ως «Αγία Μανούλα» - για υπεξαίρεση περιουσιακών στοιχείων της Μονής αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματισθεί, η ηγουμένη φέρεται να οικειοποιήθηκε εκατομμύρια ευρώ από τις εισφορές των πιστών, καθώς το μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ στη Μυτιλήνη αποτελεί... σημαντική οικονομική πηγή για το νησί, αφού εκατοντάδες χιλιάδες ορθόδοξοι από όλον τον κόσμο συρρέουν για να προσκυνήσουν τον Αγιο Ραφαήλ και αφήνουν τον οβολό τους. «Διαχειριζόμενη» τα χρηματικά αυτά ποσά, η πρώην άπορη ηγουμένη κατέληξε να προβαίνει σε αγορές πολλών στρεμμάτων γης στο όνομά της και να χτίζει – πληρώνοντας πανάκριβα σε γνωστό εργολάβο της Μυτιλήνης – κελιά, ξενώνες και ένα διαβόητο πάρκινγκ-ελικοδρόμιο!

http://www.tvxs.gr/v12640



ID σχολίου: 85427
Δημοσίευση: 27-05-2009 20:17 από simon
Μονή του αγ. Ραφαήλ στη Λέσβο: φοβερή επιχείρηση!!!

Ο άγιος θεραπεύει "πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν", η εικόνα της παναγίας "ανοιγοκλείνει" τα μάτια της (!!!) και τα ευρώ των αφελών εξαφανίζονται με ...θαυματουργό τρόπο.

Σε μια επίσκεψη που έκανα παλαιότερα, δεν μπορούσες να βαδίσεις στο προαύλιο από τους ταλαίπωρους που ξενυχτούσαν (οι περισσότεροι κοιμόταν) στην αυλή.

Θλιβερό φαινόμενο, αλλά ..."το μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ στη Μυτιλήνη αποτελεί... σημαντική οικονομική πηγή για το νησί".



ID σχολίου: 85451
Δημοσίευση: 27-05-2009 21:39 από Πότμος
Γνωστή η υπόθεση. Όταν φώναζα στους θρησκευόμενους (ως θεολόγος) «μη πιστεύετε αυτήν την απάτη» (περί «αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης») των οποίων τα κόκκαλα δήθεν ανευρέθησαν «θαυματουργικώς» μετά τα ονείρατα της κας Κλειδαρά, με έλεγαν βλάσφημο.
Οι πιστοκάπηλοι (Κλειδαρά, Κόντογλου) είχαν εφεύρει ολόκληρη ιστορία για να ντύσουν με αγιοσύνη μερικά κόκκαλα που βρήκαν... συλώντας ένα πρωτοχριστιανικό νεκροταφείο της Λέσβου!
Ουαί, ουαί, ουαί! «... ο δε γνους και μη ποιήσας δαρήσεται πολλάς...»


Μετά, έχουμε και το φαινόμενο με τους «ονειρικούς αγίους». Δεν τους ξέρει κανείς παρά μόνο κάποιος που τους είδε στον ύπνο του, όπως στην περίπτωση ενός προσκυνήματος στη Λέσβο που κάνει χρυσές δουλειές με αυτούς του τρεις «θαυματουργούς» αγίους που τους ονομάσαμε «καινοφανείς»!

http://xairete.blogspot.com/2009/02/blog-post_4716.html

1 σχόλιο:

P. MICHALOPOULOS είπε...

P. MICHALOPOULOS είπε...

http://xairete.blogspot.com/2009/07/p_28.html