Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Ρουκετατζήδες Χίου: Απειλούν με αποχή από το αντιΧριστιανικό "έθιμο"!

Μ. Πέμπτη η συνέχεια της δίκης

Θοδωρής Πυλιώτης

Ακόμα και το θέμα της αποχής από το έθιμο του ρουκετοπόλεμου σκέφτονται οι ρουκετατζήδες από τις ενορίες της Παναγιάς Ερεθιανής και Αγίου Μάρκου, μετά τη σύλληψη 4 ατόμων (μεταξύ των οποίων και ένας ανήλικος) το βράδυ της Πρωταπριλιάς στην περιοχή του όρμου Λω.

«Εμείς τα συνεργεία κατασκευής ρουκετών του Αγίου Μάρκου και της Παναγίας Ερειθιανής σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συλλήψεις που έγιναν πρόσφατα από αστυνομικά όργανα κατόπιν καταγγελίας που είχαν στην περιοχή του Όρμου Λω Βροντάδου, σκεπτόμαστε να απέχουμε από την ρίψη των ρουκετών το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.

Αρνούμαστε να συνεχίσουμε την παράδοση 119 χρόνων του Ρουκετοπόλομου κάτω από το καθεστώς τρομοκρατίας και συλλήψεων που προσπαθούν να επιβάλουν κάποιοι.

Τελική απόφαση για την στάση που θα κρατήσουμε την βραδιά του Μεγάλου Σαββάτου θα εξαρτηθεί από την συνάντηση που θα έχουμε με τον Δήμαρχο Ομηρούπολης την Δευτέρα 6 Απριλίου 2009», αναφέρουν στην ανακοίνωση.

Εν τω μεταξύ η ακροαματική διαδικασία διακόπηκε για τη Μ. Πέμπτη, 16 Απριλίου, αφού ζητήθηκε να εξετάσει πυροτεχνουργός του στρατού τα όσα κατασχέθηκαν και να υπάρξει τεκμηρίωση για το τι υλικό χρησιμοποιείται και αν οι ρουκέτες μπορούν να θεωρηθούν ως βεγγαλικά.

Να σημειωθεί ότι και κατά την ώρα της δίκης πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στα δικαστήρια, όπως αντίστοιχα έγινε το βράδυ της σύλληψης έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Χίου.
Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι από τη μια το φαντασμαγορικό έθιμο διαφημίζεται από την τοπική αυτοδιοίκηση και από την άλλη οι ρουκέτες φτιάχνονται υπό καθεστώς ημιπαρανομίας.

Να τονίσουμε επίσης ότι την τελευταία δεκαετία περίπου που οι ρουκετατζήδες συνεργάζονται με το Δήμο Ομηρούπολης δεν έχουν σημειωθεί σοβαρά ατυχήματα τόσο κατά την περίοδο κατασκευής (που είναι και η πιο επικίνδυνη) όσο και το βράδυ της Ανάστασης όπου πέφτουν συνολικά περισσότερες από 35.000 ρουκέτες.

dimokratiki.org


Κυριακή, 5 Απρίλιος 2009

Να λοιπόν τι είναι ο ρουκετοπόλεμος στη Χίο: Μαμωνάς, και 30 αργύρια!


Παρασκευή, 3 Απρίλιος 2009

Είναι έθιμο, ή αντιχριστιανική ατραξιόν; Νόμιμες ή παράνομες οι ρουκέτες στη Χίο; Τι λέει ο Μητροπολίτης (αν υπάρχει);


Δεν υπάρχουν σχόλια: