Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Παΐσιος, Νασταρδίν χότζας, και άλλα ευσεβή παραμύθια…

«Ο Γέροντας έκρυβε τις αρετές του. Ο παπα-Τύχων ήταν πολύ λιτοδίαιτος και ολιγαρκής, αφού ένα Αποστολιάτικο σύκο το έκοβε στα δύο και το έτρωγε δύο φορές. Μου έλεγε: «Πά-πά-πά, παιδί μου! Αυτό είναι πολύ μεγάλο!». Ενώ εγώ για να χορτάσω έπρεπε να φάω ένα κιλό!»
Γέροντας Παΐσιος


(Από το σημερινό Παΐσιακό σποτάκι της ιστοσελίδας «Ορθόδοξος Συναξαριστής»)


Αυτά έλεγε ο Γέροντας Παΐσιος για τον γέροντα του, για να τον θαυμάσουμε. Ο ίδιος δε έλεγε ότι δεν του έφτανε το μισό σύκο αλλά ήθελε ένα κιλό για να χορτάσει…

Οι οπαδοί, πάλι, του Παΐσιου εφαρμόζοντας την ίδια πατέντα, τον παρουσιάζουν να... χτυπιέται και να θεωρεί ότι αμάρτησε διότι έφαγε κάποτε, ένα… ολόκληρο μήλο και δυο κεράσια!..

...Τα οποία - μάλιστα - του είχε δώσει στο δάσος (που τον βρήκε να πεινάει) ένας Άγγελος! Του τα έδωσε λέει η περιγραφή (για να γίνει πιο εντυπωσιακή) μέσα σε ένα μικροσκοπικό καλαθάκι... «περίτεχνα διακοσμημένο»!!!..

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κι εγώ έτυχε κάποτε να είμαι σε μια παρέα και έλεγαν για τον Παϊσιο και νόμιζα ότι μιλούσανε για τον μέγα άγιο Παϊσιο. Έχουνε κολλησει. Ενώ έχουμε νέφος οσίων και ηγιασμένων μοναχών. Τί να πω!

P. MICHALOPOULOS είπε...

Είδατε τι ρεζιλίκι έγινε με το μισολιωμένο πτώμα του Βησσαρίωνα. Το πτώμα το οποίο εκμεταλλεύονται παρουσιάζοντάς το σαν άφθαρτο τάχα λείψανο αγίου.

Ο Παΐσιος βέβαια, είναι ακόμα θαμμένος σωματικά, αλλά κάποιοι προβοκάτορες στον εκκλησιαστικό χώρο, φρόντισαν με τα μυθεύματά τους και τον έθαψαν ΚΑΙ πνευματικά τον ταλαίπωρο γέροντα, αποδίδοντάς του ακόμα και αιρετικές διδασκαλίες, δικές τους φυσικά, που τις βάζουν στο στόμα του αγαθού γέροντα (συμπαθή και αγαπητό σε μεγάλη μερίδα των θρησκευομένων), διδασκαλίες πλάνες που τις αμπαλάρουν σαν λόγια του Παΐσιου τάχα, ώστε να μας τις πασάρουν και να τις αποδεχτούμε πιο εύκολα, γιατί μας περνάνε και για... χάνους, για ακατήχητους.

Αυτό δε το «πτώμα» (βίος και διδαχές) τάχα του Παΐσιου, που το διαφημίζει και ο μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος, είναι πιο αποκρουστικό (και από το μισολιωμένο κορμί του άλλου ταλαίπωρου γέροντα, του Βησσαρίωνα), και είναι η πλάνη αυτή η δεύτερη, ακόμα πιο μεγάλη.

Αυτή τη δεύτερη απάτη κυρίως δεν αντέχω, και διαμαρτύρομαι!


http://kalogeropaisios.blogspot.com/2008/07/blog-post.html

P. MICHALOPOULOS είπε...

«Πας μη Παΐσιακός, είναι αιρετικός»

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:

Και η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΝΗ όλων αυτών που εκμεταλλεύονται τον γέροντα Παΐσιο είναι ότι σε υποχρεώνουν να τον πιστέψεις σαν αλάθητο σε όσα είπε ή είπαν ότι είπε, διαφορετικά σε κατατάσσουν στους αιρετικούς, αφού λένε δεν παραδέχεσαι ΟΛΕΣ τις απόψεις ενός ΑΓΙΟΥ της Εκκλησίας μας!!!

Και ποιοι τα λένε αυτά (ότι «πας μη Παΐσιακός, είναι αιρετικός»);

Τα λένε κάποιες «ομάδες», λαϊκών κυρίως, ύποπτης προέλευσης (νέοι Βαβύλιδες) που εμφανίστηκαν πρόσφατα και δρουν με τις ευλογίες υψηλά ισταμένων εκκλησιαστικών προσώπων, ομάδες - σφουγγοκωλάριοι της Δεσποτοκρατίας αλλά και υποστηρικτές της ομοφυλοφιλίας στον εκκλησιαστικό χώρο!!!..

http://xairete.blogspot.com/2009/01/blog-post_9296.html

P. MICHALOPOULOS είπε...

Ανώνυμος άφησε ένα σχόλιο...

http://xairete.blogspot.com/2009/04/blog-post_909.html