Κυριακή 5 Απριλίου 2009

Εκλεισαν πειρατικό κανάλι

Τη λειτουργία παράνομου τηλεοπτικού σταθμού που εξέπεμπε, μεταξύ άλλων, πρόγραμμα με άσεμνο περιεχόμενο έπαυσε η Αστυνομία ύστερα από έφοδο σε διαμέρισμα στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με κλιμάκιο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) εντόπισαν ηλεκτρονικά μηχανήματα τηλεοπτικού σταθμού χωρίς άδεια της αρμόδιας αρχής.

Ο 34χρόνος ένοικος του διαμερίσματος απουσίαζε την ώρα της έρευνας και αναζητείται. Από την προανάκριση προέκυψε ότι η έναρξη λειτουργίας και παύσης του τηλεοπτικού προγράμματος ολοκληρωνόταν με χρήση κινητού τηλεφώνου.

Κατασχέθηκαν τρεις μονάδες αναπαραγωγής οπτικών δίσκων, ένα κινητό τηλέφωνο με αυτοσχέδιο τηλεχειρισμό, ένας αυτόματος ελεγκτής κίνησης κεραίας, ένας αυτοσχέδιος πομπός τηλεοπτικού σήματος , τρεις ψηφιακοί χρονοδιακόπτες εβδομαδιαίου προγραμματισμού, μία κεραία εκπομπής τηλεοπτικού σήματος, διάφορα καλώδια τροφοδοτικής σύνδεσης και τρεις ψηφιακοί δίσκοι.

(Ελευθεροτυπία)


Γιατί έκλεισαν μόνο αυτό;

Είναι ένα σωρό από τέτοια κανάλια που μεταδίδουν χρόνια τώρα, ελεύθερα στις συχνότητες μας διαφημίζοντας τα γνωστά ροζ τηλέφωνα, τα 090 που λέγαμε παλιά...

Εκπέμπουν τα βράδια, εκπέμπουν και την ώρα της κυριακάτικης θ. λειτουργίας...

Πάνω σε ένα τέτοιο κανάλι, που διαφήμιζε τέτοια τηλέφωνα, προβάλλοντας ταινίες με γυναίκες να αυτοϊκανοποιούνται, έπεσα ένα βράδυ, επί Χριστόδουλου, όταν άνοιξα την τηλεόραση να δω την περιφορά του επιτάφιου της μητρόπολης και να ακούσω την ομιλία του Αρχιεπισκόπου στην πλατεία Συντάγματος.

Κρατάει χρόνια λοιπόν αυτή η βρωμιά, και αναρωτιέμαι γιατί να έκλεισαν επιλεκτικά αυτό μόνο το κανάλι, τώρα.

Είμαι υποψιασμένος δε, από την εποχή που ήταν πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Καραμανλής, και μια μέρα έγραψαν οι εφημερίδες ότι σε επιχείρηση σκούπα ("αρετής" τάχα) της αστυνομίας, κατασχεθήκαν όλα τα τρέχοντα τεύχη της ελληνικής έκδοσης του πορνοπεριοδικού "play boy" από τα περίπτερα της Αθήνας.

Δεν μάθαμε ωστόσο και αν καταστράφηκαν κιόλας!

Μάθαμε όμως αργότερα ότι ο λόγος της κατάσχεσης ήταν πολιτικός, αφού το συγκεκριμένο φύλλο του περιοδικού αυτού είχε λέει ένα σκωπτικό σχόλιο για τον Καραμανλή!


Έτσι, το επόμενο φύλλο, όπως και όλα πιο πριν και όσα ακλούθησαν μετά, εξακολουθούσαν να διατίθενται ελεύθερα, κρεμασμένα μάλιστα σαν τα σφαχτά του χασάπη (με τα γυμνά) κρεμασμένα μαζί με τις εφημερίδες στα περίπτερα!...

Δεν υπάρχουν σχόλια: