Δευτέρα 2 Μαρτίου 2009

Παπική Εκκλησία Κεράλα Ινδίας:. Η εκκλησία των σκανδάλων

1/3/2009


Σεξουαλικά σκάνδαλα, αυτοκτονίες, δολοφονίες...




...Ένας μακρύς κατάλογος από παραβατικές πράξεις που συμβαίνουν στους κόλπους της Αποστολής της παπικής Εκκλησίας στην Κεράλα της Ινδίας.

Καταστάσεις απίστευτες, που δεν έχουν σχέση με την εικόνα της χριστιανικής κοινότητας, που όλοι οι «απέξω» αντικρίζουν. Μία καλόγρια, που βίωσε επί 33 χρόνια πολλά παράδοξα στη χριστιανική κοινότητα, βγάζει τα άπλυτα στην αυτοβιογραφία της, που, όπως λέει, έγραψε με κίνδυνο της ζωής της. Η αδελφή Τζεσμέ αποχώρησε από την Αδελφότητα της Μητέρας Καρμελίτα (CMC) τον Αύγουστο του 2008.

Στο βιβλίο της με τίτλο «Αμήν - Η αυτοβιογραφία μιας καλόγριας» περιγράφει τους λόγους για τους οποίους εγκατέλειψε τη φαινομενικά θεούσα κοινωνία του παπικού κλήρου της Κεράλα. Μια κοινωνία γεμάτη σαπίλα! Η 52χρονη Τζεσμέ διηγείται με κάθε λεπτομέρεια τι πέρασε, όταν νεαρό κορίτσι εισχώρησε στους κόλπους της «θεάρεστης» κοινότητας. Η σεξουαλική παρενόχληση δεν ερχόταν μόνον από τους άνδρες ιερείς αλλά και από μεγαλύτερες σε ηλικία και ιεραρχία καλόγριες!


Στην εξομολόγηση...

Η «πρώτη της φορά» συνέβη όταν ήταν δόκιμη: «Στο ησυχαστήριο όπου μέναμε οι νεοφώτιστες, πολλά κορίτσια ένιωθαν άσχημα και δεν ήθελαν να πάνε στην εξομολόγηση. Έμαθα ότι ο ιερέας είχε ζητήσει από κάποιες [...]'

Άλλοτε υποχρεώθηκε να κάνει σεξ με μια άλλη καλόγρια: «Με είχαν στείλει να διδάξω στο κολέγιο της Μονής Σάντα Μαρία. Εκεί ήταν και μια άλλη αδελφή, που ήταν λεσβία. [...].

Η λίστα με τα σκάνδαλα συνεχίζεται με ένα ακόμη «τραύμα». Ήταν σε μια μετακίνησή της για λίγο καιρό στην περιοχή του Μπάνγκαλορ: «Μου είπαν ότι έπρεπε να υπηρετήσω για λίγο στο γραφείο ενός ιερέα, ο οποίος [...]».

Η αδελφή Τζεσμέ μιλάει για τα κορίτσια που δεν έχουν καμία βοήθεια από πουθενά όταν πέσουν θύματα παρενόχλησης. «Όταν μια γυναίκα κακοποιηθεί σεξουαλικά, σε ποιον να μιλήσει; Σκεφτείτε τις. Δεν έχουν πού να τα πουν. Δεν μιλάνε σε κανέναν. Φοβούνται ότι θα χάσουν το σχήμα τους».

«Λάδωμα» και απειλές

Η αντίδραση της παπικής Εκκλησίας για την «Αυτοβιογραφία μιας καλόγριας» ήταν να επαναλάβει αυτό που η αδελφή Τζεσμέ αναφέρει ήδη στο βιβλίο. Ότι δηλαδή αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και ότι το βιβλίο της είναι γεμάτο «τετριμμένα» πράγματα. Η πρώην καλόγρια υποστηρίζει πως όταν έμαθαν ότι γράφει βιβλίο, προσπάθησαν να τη «λαδώσουν» για να σταματήσει. Όταν έλαβαν αρνητική απάντηση, χρησιμοποίησαν τη μέθοδο της απειλής.

Σε κάποιο σημείο του βιβλίου της γράφει: «Μια αδελφή μου είπε ότι θα προσευχόταν καθημερινά στο παρεκκλήσι και το ροζάριο να καούν όλα τα βιβλία μου για να μην μπορεί κανείς να τα διαβάσει. Κι εγώ της είπα: Άσε να δούμε ποιανού την προσευχή θα ακούσει ο Θεός».


Ψυχοφάρμακα με τη βία

Η αδελφή Τζεσμέ περιέγραψε και τα ψυχολογικά μαρτύρια στα οποία υποβάλλουν τις δόκιμες μοναχές. Δεν τους επιτρέπουν να επισκεφτούν τις οικογένειές τους. Σε εκείνη είχαν αρνηθεί να πάει στο σπίτι της, ακόμη κι όταν έμαθε ότι ο πατέρας της πεθαίνει. Τον είδε μόνο μια στιγμή, την ώρα της ταφής. Η δικαιολογία ήταν ότι ούτε και οι πρεσβύτερες είχαν την τύχη να πάνε στο σπίτι τους όταν πέθαιναν οι δικοί τους.

«Δεν μπορούν να χωρέσουν 33 χρόνια σε 180 σελίδες, αλλά μπορούν να αναφερθούν κάποια σημαντικά σημεία. Υπάρχουν σκάνδαλα οικονομικής φύσεως, ομοφυλοφιλίας και ετεροφυλίας, που συμβαίνουν μέσα στην Εκκλησία. Τα ψυχολογικά βασανιστήρια είναι αβάσταχτα. Όταν άρχισα να ρωτάω λεπτομέρειες για οικονομικά θέματα, είπαν ότι είμαι ψυχασθενής. Με έστειλαν σε ψυχίατρο. Υπάρχουν πολλές καλόγριες που παίρνουν αγωγή ψυχοφαρμάκων, με διαταγή ανωτέρων, αλλά φοβούνται να το πουν. Η παπική Εκκλησία είναι ένα απόρθητο κάστρο!» γράφει η τολμηρή καλόγρια.


ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ, ΒΙΑΣΜΟΙ, ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ

- 1998. "Ιερέας" από την "Αρχιεπισκοπή του Changanacherry", ύστερα από δύο χρόνια σχέσης με μία 13χρονη, κατηγορήθηκε για βιασμό και απαγωγή ανήλικης. Η ιστορία έγινε γνωστή λίγο πριν η μικρή φέρει στον κόσμο ένα παιδί, σε ηλικία 15 χρόνων.

- 1998. Μοναχή από το μοναστήρι Sacred Heart στην περιοχή του Kozhikode βρίσκεται δολοφονημένη. Η αστυνομία της Κεράλα ανακοίνωσε ότι τα κίνητρα του φόνου ήταν σεξουαλικής φύσεως.

- 08/2008. Δύο ορφανά κορίτσια από το ορφανοτροφείο Nithya Sahaya, που ανήκει στον "Ιερό Σταυρό", προσπάθησαν να αυτοκτονήσουν καταπίνοντας δηλητήριο. Στις καταθέσεις τους είπαν ότι δεν άντεχαν τα ψυχολογικά βασανιστήρια και τις τιμωρίες ενός "ιερέα" με το όνομα Βενέδικτος.

- 08/2008. Η αδελφή Ανούπα Μαίρη αυτοκτονεί. Στο σημείωμα που άφησε κατηγορούσε μία άλλη καλόγρια, που την παρενοχλούσε σεξουαλικά. Η ηγουμένη της Μονής Σάντα Μαρία είπε ότι κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατό γιατί οι θαλαμίσκοι των μοναχών είναι πολύ μικροί και δεν επιτρέπουν να συμβεί κάτι τέτοιο!

-10/2008. 60χρονη καλόγρια από το Συμβούλιο της Μονής «Kόρες της Παναγιάς», η αδελφή Ανχάλ, υποστήριξε ότι νεαρές καλόγριες υποβάλλονται παρά τη θέλησή τους σε εκτρώσεις και ότι υπάρχουν ανάρμοστες σχέσεις μεταξύ "ιερέων" και καλογριών. Επίσης, κατήγγειλε ότι μία άλλη μοναχή, η Σερένα Τζέικομπ, αυτοκτόνησε επειδή δεν μπορούσε να ξεπεράσει το τραύμα της σεξουαλικής κακοποίησης. Η καταγγέλλουσα σήμερα νοσηλεύεται σε ψυχιατρική κλινική, με εντολή των αρχών της Μονής.

- 02/2009. Η αδελφή Τζοσεφίν από τη Μονή Σάντα Μαρία αυτοκτονεί. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κακοποιήθηκε από άλλες μοναχές κι έφθασε σε σημείο απόγνωσης. Η επίσημη εκδοχή; Υπέφερε από κατάθλιψη.


(πηγή: Εσπρέσο)



Δευτέρα, 23 Φεβρουάριος 2009


Τι αμαρτίες πληρώνει η καμένη η Αυστραλία;




Παρασκευή, 27 Φεβρουάριος 2009


Αυτός ο Δεσπότης της Αδδίς – Αμπέμπα (Αιθιοπίας), ο (Αξώμης) Πέτρος, δεν έχει κανένα Ορθόδοξο μέρος για να πάει; Μέλι του δίνουν οι αιρετικοί;


Γράφαμε πριν από δέκα μέρες περίπου...

...για τον μητροπολίτη Αιθιοπίας Πέτρο (Γεώργιο Γιακουμέλο, Ζακύνθιο).

...Γράφαμε (διαβάζοντας ότι.. "συνεχίζει τις επαφές του με τον Πατριάρχη Αιθιοπίας και τις Αιθιοπικές Εκκλησιαστικές Αρχές") τα ακόλουθα:

Τι "επαφές" είναι αυτές, και για ποια... "Εκκλησία" μιλάμε; Για αυτήν των αιρετικών Κοπτών;

Αυτά γράφαμε, και απάντηση νορμάλ ανθρώπων δεν λάβαμε, παρά μόνο κάποια σχόλια ανωνύμων αισχρολόγων!!!..

Τώρα μαθαίνουμε, και για τις νέες επαφές του:

Τον πήραν λέγει, και τον πήγαν να επισκεφτεί τα (πλαισιωμένα με παπικές καλόγριες) παπικά ιδρύματα της περιοχής του... Αυτά που ίδρυσε λέγει, η «Μητέρα Τερέζα»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: