Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Εορτές, Θεομηνίες.

Στις μαθητικές παρελάσεις τα βλέμματα αλλά και το θερμό χειροκρότημα των θεατών απέσπασαν για ακόμη μια χρονιά οι τολμηρές ενδυματολογικές επιλογές καλλίγραμμων μαθητριών που- άγνωστο πώς- τελικά κατάφεραν να πιάσουν βήμα πάνω στις ψηλοτάκουνες γόβες τους.
www.espressonews.gr


Φονικός ανεμοστρόβιλος «σάρωσε» την Ηλεία προκαλώντας το θάνατο δύο ανθρώπων και ανυπολόγιστες καταστροφές! Το ακραίο καιρικό φαινόμενο εκδηλώθηκε ξαφνικά χθες στη Βάρδα Βουπρασίας,
λίγα λεπτά μετά τη λήξη της μαθητικής παρέλασης.

Ο ανεμοστρόβιλος, ακολουθώντας μια διαδρομή περίπου δέκα χιλιομέτρων, έφτασε μέχρι τη Νέα Μανωλάδα, όπου «σήκωσε» ένα αυτοκίνητο που κινούνταν στην παλιά εθνική οδό Πατρών - Πύργου, ανάμεσα στα χωριά Βάρδα και Νέα Μανωλάδα, με αποτέλεσμα να καρφωθεί με ταχύτητα σε μια μάντρα με σίδερα.
H ταχύτητα και η δύναμη του ανεμοστρόβιλου ήταν τέτοια που προκάλεσε πολλές ζημιές. Μέσα σε λίγη ώρα ντεραπάρισαν πολλά σταθμευμένα αυτοκίνητα, καθώς και μια σταθμευμένη νταλίκα, ενώ ξηλώθηκαν στέγες θερμοκηπίων, ξεριζώθηκαν δέντρα, έπεσαν κολόνες της ΔΕΗ και έσπασαν τζαμαρίες καταστημάτων και σπιτιών. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σηκώθηκαν στον αέρα ακόμα και παγκάκια από την κεντρική πλατεία της Νέας Μανωλάδας.

Σύμφωνα με τους κατοίκους και τους καταστηματάρχες, μετά το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου η περιοχή τους έμοιαζε με βομβαρδισμένο τοπίο.
www.espressonews.gr

ΠΑΡΕΛΑΣΗ


Έγινε και φέτος η μαθητική πασαρέλα- ε... sorry παρέλαση ήθελα να πω...


Ηλεία: Μέχρι και αυτοκίνητα σήκωσε ο ισχυρός ανεμοστρόβιλος...


2 σχόλια:


stavroula είπε...

Ap ta teleutaia ar8ra sou as stamathsw edw na euxh8w xronia polla k kalh sunexeia:)

PS
Lupame gia ton anemostrovilo... Lupame eilikrina...thn toso dokimazomenh perioxh ths Dutikhs Pelloponhsou... Mou einai polu gnwstoi oi 8anathforoi anemostroviloi(tornadoes). Idiaitera twra pou mpainei h anoi3h, einai mesa sthn epoxh tous(sugroush dunatwn, psuxrou k zestou xamhlwn, sthn atmosfaira).

P. MICHALOPOULOS είπε...
Ευχαριστούμε για τις ευχές, Σταυρούλα! Χρόνια πολλά και σε σένα, καλή συνέχεια και σε όλα τα δικά σου θεάρεστα έργα! :-)

Όλοι λυπόμαστε για τα τραγικά γεγονότα όπως αυτά με τον ανεμοστρόβιλο στην Ηλεία που για εσάς στην Αμερική είναι πολύ γνωστά φαινόμενα αλλά για εμάς εδώ στην Ελλάδα ήταν κάτι το πρωτόγνωρο...

Δεν είμαστε, που λες, λιγότερο αμαρτωλοί εμείς εδώ στην Αθήνα από ό,τι είναι εκεί κάτω στην Ηλεία (με τον συγκεκριμένο Δεσπότη, να προσθέσουμε κιόλας). Επομένως (πέρα από την επιστημονική περιγραφή που κάνεις) φοβόμαστε σαν αμετανόητοι κι εμείς, ότι παρόμοιες θεομηνίες θα πλήξουν κάποια στιγμή και εμάς εδώ...

Μη ξεχνάμε ότι ο Θεός - κατά την Αγία Γραφή – «αγγίζει» τα βουνά και αυτά καπνίζουν (ηφαίστεια), και «ρίχνει μια μάτια στη Γη» και την κάνει να τρέμει (σεισμοί)...


Δεν υπάρχουν σχόλια: