Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

Νύφων (μητροπολίτης Πειραιά, των παλαιοημερολογιτών): Ο ηγούμενος που κατηγορείται ότι ασελγούσε κατ επανάληψη και κατά συρροή σε ανήλικους δόκιμους.


Σύλληψη ηγούμενου για ασέλγεια. Πάνω από 21 δόκιμοι τα θύματά του, ενώ η δράση του ξεκίνησε το 88. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από καταγγελία 17χρονου που ζούσε τον εφιάλτη από τα 13

Προχθές το βράδυ ο Νύφων, ο οποίος εμφανίζεται και ως μητροπολίτης Πειραιά, των παλαιοημερολογιτών, έφτασε με πλοίο από νησί του Αιγαίου στον Πειραιά, όπου τον περίμεναν οι αστυνομικοί και τον συνέλαβαν.

Αύριο ο 68χρονος ηγούμενος θα απολογηθεί στην 25η τακτική ανακρίτρια, η οποία έχει αναλάβει την υπόθεση.

(ΕΘΝΟΣ)

Το φεριμπότ από τη Σαλαμίνα έφτανε αργά προχθές το βράδυ, αλλά οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής από το Αστυνομικό Τμήμα Κερατέας, υπό την εποπτεία του ταξίαρχου Βασίλη Αντζά, είχαν στήσει από νωρίς τα «παραγάδια» τους στο λιμάνι του Πειραιά. Περίμεναν κρυμμένοι πίσω από τα φορτηγά του λιμένα το «θήραμά» τους, με ένα ένταλμα στο χέρι από τον ανακριτή. Οταν ο αυτοαναγορευθείς «επίσκοπος Πειραιώς» πάτησε το πόδι του στη γη, τον πλησίασαν και τον ρώτησαν: «Είστε ο σεβασμιότατος Νήφων Αναστασόπουλος; Ο ηγούμενος της Αγίας Σκέπης; Συγγνώμη δέσποτα, αλλά έχουμε εντολή να σας συλλάβουμε».

www.espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: