Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

Εθνικιστικό αντίδοτο στα χρεοκοπημένα Σκόπια


Όσο η οικονομία της γειτονικής χώρας βουλιάζει τόσο υψώνονται οι διπλωματικές κορώνες της κυβέρνησης

ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ
Βάζουν στο στόχαστρο την Ελλάδα

Στις σχεδόν τρεις δεκαετίες που κρατά η διαμάχη για το όνομα με την Ελλάδα, η αντιπαράθεση διατηρούνταν κυρίως σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας. Ομως επί Γκρούεφσκι πέρασε και σε ένα σημαντικό μέρος της κοινωνίας, με πρωταγωνιστές τα πιο ακραία στοιχεία.

Στις εθνικιστικές συγκεντρώσεις κατά της Ελλάδας του περασμένου χρόνου, που συνοδεύτηκαν και με επιθέσεις κατά του ελληνικού γραφείου συνδέσμου στα Σκόπια -ουσιαστικά πρόκειται για την Ελληνική Πρεσβεία-, πρωταγωνιστούσαν στελέχη και μέλη του κυβερνητικού VMRO-DPMNE.

H επίθεση στην Οχρίδα φέρεται πως έγινε οργανωμένα από μια οργάνωση με την ονομασία «Ενωμένη Μακεδονία». Ομως η πόλη της Οχρίδας είναι μικρή και όλοι γνωρίζονται. Ετσι για την επίθεση δείχνουν προς την πλευρά του VMRO-DPMNE, το οποίο έχει συγκεντρώσει υπό τη σκέπη του όλα τα ακραία εθνικιστικά στοιχεία, κυρίως στον χώρο της νεολαίας.

Και δεν είναι άσχετο το γεγονός ότι στον ίδιο χώρο, όπου συνέβη η επίθεση κατά των Ελλήνων ταξιδιωτών και των τριών λεωφορείων τους, την επομένη πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια συγκέντρωση του VMRO-DPMNE για τις προεδρικές και δημοτικές εκλογές της 22ας Μαρτίου.

Στη συγκέντρωση αυτή όπου μίλησαν ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι, ο υποψήφιος πρόεδρος Γκιόργκι Ιβάνοφ και ο υποψήφιος δήμαρχος του VMRO-DPMNE, αλλά δεν είπαν ούτε μία λέξη για την επίθεση.

Ελληνικές επενδύσεις

Ενώ οι ξένοι επενδυτές ακυρώνουν τις όποιες επενδύσεις προγραμμάτιζαν στην ΠΓΔΜ, πριν από δύο εβδομάδες άρχισε να λειτουργεί στο Πρίλεπ ακόμη ένα ελληνικό εργοστάσιο, το «Ronikolant», για την παραγωγή κολάν και καλτσών, επένδυση ύψους 2 εκατ. ευρώ. Το εργοστάσιο πρόκειται αρχικά να απασχολήσει 240 εργαζομένους και να φτάσει τους 600. Εκπρόσωποι των τοπικών αρχών δήλωσαν στα εγκαίνια ότι έως τώρα Ελληνες επιχειρηματίες έχουν πραγματοποιήσει συνολικά στην πόλη επενδύσεις ύψους 30 εκατ. .


ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΕΛΙΔΗΣ
7/3/2009

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&tag=8400&pubid=2616805


Γιατί πάνε οι έλληνες σαν τουρίστες στην πόλη των Σκοπίων;


Γιατί πάνε οι έλληνες σαν τουρίστες στην πόλη Γευγελή των Σκοπίων;


Γιατί πάνε οι έλληνες σαν τουρίστες στην Οχρίδα των Σκοπίων;


Δευτέρα, 2 Μάρτιος 2009

«Ακούμπησαν» Έλληνες εκδρομείς οι Σκοπιανοί!..

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μερικοί έλληνες πάνε για να προσκυνήσουν. Οι πιο πολλοί όμως πάνε για τζόγο στα καζίνο, για ψώνια, ακόμα και για δουλειά. Εμείς πληρώνουμε τους Σκοπιανούς και αυτοί μας εκφράζουν την “αγάπη” τους.

P. MICHALOPOULOS είπε...

Η γνώμη μου: Είναι προδοσία το να δίνουμε χρήματα στους εχθρούς μας, τόσο στους Σκοπιανούς όσο και στους Τούρκους.