Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

Εθνικά θέματα

Γράφαμε, λοιπόν, τότε...
...σε ένα δημοσίευμα μας στις 9 Οκτωβρίου 2008 (αρ.φ. 359), σελίδα 10, όπου από τότε προειδοποιούσαμε για τους Εθνικούς κινδύνους που υπάρχουν από τις «ασφαλείς διελεύσεις» από τα χωρικά μας ύδατα, όπως είχαν τότε συμφωνήσει ο Έλληνας Αρχηγός του ΓΕΝ, Ναύαρχος Καραμαλίκης και ο Τούρκος Ατάτς, κατά την επίσκεψη του τελευταίου στην Αθήνα.

Γράφαμε, λοιπόν, τότε:

«Με απόφαση του Έλληνα και του Τούρκου Αρχηγού ΓΕΝ… ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΗ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ Π.Ν.».

Και γράφαμε επί λέξει:

«Πριν από λίγες μέρες επισκέφτηκε την χώρα μας ο Τούρκος Αρχηγός ΓΕΝ, Ναύαρχος Αντμιράλ Μετίν Ατάτς. Αφού τον φιλοξενήσαμε, τον ταΐσαμε, τον ποτίσαμε, στο τέλος συναντήθηκε και με τον Έλληνα Αρχηγό ΓΕΝ, Ναύαρχο Καραμαλίκη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης και αφού έβγαλαν φωτογραφίες κάτω από τον πίνακα του πυρπολητή Κανάρη, αποφάσισαν να δημιουργήσουν κάποια νέα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ)… Οι δύο Αρχηγοί συμφώνησαν να «προωθήσουν» τη συνεκπαίδευση του Ελληνικού και του Τουρκικού Στόλου κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τους λιμένες ελλιμενισμού τους.

Πρακτικά αυτό σημαίνει, ότι τα Τουρκικά Πολεμικά πλοία θα μπορούν ΕΛΕΥΘΕΡΑ να κινούνται εντός των Ελληνικών χωρικών υδάτων και να μην παρακολουθούνται από τα αντίστοιχα Ελληνικά, αρκεί οι Τούρκοι να χαρακτηρίσουν τη κίνησή τους ως εκπαιδευτική και να ακολουθήσουν τους κανόνες ασφαλούς πλοήγησης.

Μπάτε, δηλαδή, Τούρκοι αλέστε»!

Μήπως,όλα αυτά σας θυμίζουν τα γεγονότα των προηγουμένων ημερών και τον κατάπλου της τουρκικής φρεγάτας μεταξύ Κέας και Ανατολικής Αττικής, απέναντι από το εξοχικό του Καραμανλή;


Εφημ. "Στόχος"

Τρίτη, 20 Ιανουάριος 2009

Γκαρσόνια

Γκαρσόνια

Δημήτρης Δανίκας
, ddanikas@dolnet.gr



ΕΛΑΤΕ ΤΩΡΑ που το αμερικανικό Πεντάγωνο δεν βρήκε άλλο λιμάνι παρά μόνο τον Αστακό για να στείλει στο Ισραήλ πολεμικό εξοπλισμό.

Ο ντόρος πολυδιάστατος και το μήνυμα προειδοποιητικό προς το ελληνικό υπηρετικό προσωπικό.

Πρώτον, για να διασύρει την ελληνική κυβέρνηση. Δεύτερον, για να υπενθυμίσει δημοσίως πως το αφεντικό είναι πάντα αμερικανικό. Και τρίτον, για να ταπεινώσει τον ελληνικό λαό. Κάτσε καλά. Το χουνέρι που σου ετοιμάζω θα το θυμάσαι για χρόνια πολλά. Κάτσε καλά. Την επόμενη φορά η τουρκική φρεγάτα θα καταλήξει πέρα από τον Πειραιά. Κάτσε καλά. Θα χάσεις όλα τα βραχονησάκια και άλλα πολλά.

Αυτή η πραγματικότητα με τα αμερικανικά, τα τουρκικά και τα ελληνικά.

Δηλαδή αντί για εξωτερική πολιτική, αστακομακαρονάδα χωρίς τυρί. Αντί για οικονομική πολιτική, λαχανάκια Βρυξελλών. Και αντί για κοινωνική πολιτική, λουκάνικα γερμανικά.

Θα μου πείτε, τι στο καλό κάνει αυτός που κυβερνά. Απλό. Ούτε σεφ, ούτε σομελιέ, ούτε καν μάγειρας δοκιμαστικός. Απλώς Γκαρσόνι εποχικό!

(TA NEA)
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 20 Ιανουαρίου 2009

«Θα μας @#$@ουν και εμείς θα "παρακολουθούμε ψύχραιμα" τα ...τεκταινόμενα.»


Η Hera άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας



Οι Τούρκοι σε λίγο θα μπούν μέσα στο λιμάνι του Πειραιά και θα προσγειωθούν μπροστά στο Γεν. Επιτελείο μας, θα μας @#$@ουν και εμείς θα "παρακολουθούμε ψύχραιμα" τα ...τεκταινόμενα.


Ανάρτηση από την Hera στο XAIRETE τη 20 Ιανουάριος 2009 11:08 πμ



Δεν υπάρχουν σχόλια: