Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

Αναβλήθηκε η δίκη Εφραίμ


Αναβλήθηκε χτες, για τις 31 Μαρτίου 2009 η δίκη του αρχιμανδρίτη Εφραίμ, του μοναχού Αρσένιου και της δικαστού Μαρίας Ψάλτη, που θα εκδικαζόταν στο Τριμελές Εφετείο Θράκης, στην Κομοτηνή.

Το δικαστήριο δέχθηκε την αίτηση αναβολής των συνηγόρων υπεράσπισης, λόγω ασθενείας της κας Ψάλτη.

Η κα Ψάλτη κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος και ο πρώην ηγούμενος και ο μοναχός της Μονής Βατοπαιδίου για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος.

Τους φόβους τους για παραγραφή της υπόθεσης εξέφρασαν οι δικηγόροι υπεράσπισης του ελληνικού Δημοσίου.


(από την Απογευματινή)



Η δικαστής Μαρία Ψάλτη διώκεται για παραβίαση δικαστικού απορρήτου κατ' εξακολούθηση για το γεγονός ότι ως πρόεδρος του δικαστηρίου τον Απρίλιο του 2004 δεν δημοσίευσε την εισηγητική πρόταση της έδρας, η οποία με πλειοψηφία 2 προς 1 αποφαινόταν υπέρ των θέσεων του Ελληνικού Δημοσίου, ενώ παράλληλα κρατούσε ενήμερους για τις εξελίξεις τους διαδίκους της Μονής Βατοπεδίου. Οι μοναχοί Ευφραίμ και Αρσένιος διώκονται για ηθική αυτουργία από κοινού σε παραβίαση δικαστικού απορρήτου.

Εντύπωση, τέλος, προκαλεί και η καταγγελία παραγόντων της δίκης ότι η δικαστής Μαρία Ψάλτη, η οποία δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο επικαλούμενη λόγους υγείας, συνεχίζει τη θητεία της στο Εφετείου Σύρου, τη στιγμή που θα έπρεπε να τεθεί σε διαθεσιμότητα μέχρι της οριστικής κατάληξης της δίωξης σε βάρος της.


Από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 05/02/2009

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η Ελλάδα είναι το τελευταίο θεοκρατικό κράτος στην Ευρώπη και πρεπει, το ταχύτερο δυνατόν να γίνει διαχωρισμός κράτους και εκκλησίας.