Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009

APXEIO: Ντροπή του! «Βάζω το χέρι μου στο Ευαγγέλιο», λέει ο παπάς!

Όταν έπρεπε να κραυγάσουν για την κτηνωδία που συντελείτο δίπλα στο σπίτι τους σιωπούσαν... «Δεν ξέραμε», απαντούν. Χθες, οι περισσότεροι από τους κατοίκους της γειτονιάς στο Ίλιον όπου διαδραματίστηκε η πρωτοφανής υπόθεση της παιδεραστίας βρίσκονταν στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Οι επευφημίες και το χειροκρότημά τους συνόδευσαν τον κατηγορούμενο 60χρονο ιερέα στο γραφείο του 4ου ειδικού ανακριτή Δημοσθένη Βλάχου.

Ως υπερασπιστική γραμμή ο 60χρονος ιερέας που μαζί με τον 83χρονο συνταξιούχο κατηγορούνται ότι ασελγούσαν και βίαζαν τα παιδιά, επιστράτευσε το Ευαγγέλιο. «Βάζω το χέρι μου στο Ευαγγέλιο ότι δεν έγιναν αυτά τα πράγματα». Ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε ότι εν ολίγοις είναι θύμα σκευωρίας καθώς τον ενέπλεξε ο 83χρονος συνταξιούχος προκειμένου να αποσείσει τις κατηγορίες από πάνω του αλλά και η οικιακή βοηθός -μητέρα δύο εκ των συνολικά τεσσάρων κακοποιημένων παιδιών- επειδή «όταν έφυγαν από την ενορία τους έκοψα τη σίτιση».


(H KAΘHMEPINH. 20/12/2007)



Yπόθεση παιδεραστίας, στο Ιλιον.

2 σχόλια:

P. MICHALOPOULOS είπε...

Η anastasia. άφησε ένα σχόλιο για την ανάρτησή σας αυτή.


anastasia. είπε...

Αγαπητέ μου Παναγιώτη, καλό βράδυ!

Τι να σχολιάσει κανείς με αυτά που διαβάζει, σχετικά με το τι γινόταν εκεί στο Ίλιον…
Τι να βάλει το χέρι του στο Ευαγγέλιο, ποιο ευαγγέλιο…
Δυστυχώς η θανατική ποινή έχει εκλείψει πλέον…

Παναγιώτη,

Από τότε που το έχω διαβάσει δεν μπορώ να ησυχάσω, και το μόνο που σκέπτομαι είναι αυτή η ψυχούλα: Ποιος και πώς θα μπορούσε να βοηθήσει.

Να είσαι καλά

Αναστασία

Ανάρτηση από την anastasia. στο XAIRETE τη 4 Δεκέμβριος 2009 8:27 μμ

P. MICHALOPOULOS είπε...

Αναβλήθηκε για την επόμενη Πέμπτη η δίκη των παιδεραστών στο Ίλιον, καθώς μία εκ των συνηγόρων υπεράσπισης δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο, αφού δήλωσε ασθενής. Σύμφωνα με πληροφορίες, διαγνώστηκε ότι πάσχει από φαρυγγίτιδα.

Με απόφαση του προεδρείου, η δίκη διακόπηκε για μία εβδομάδα.

Στο εδώλιο κάθονται η Ειρήνη Τσονόπουλου, ο σύντροφός της Σπύρος Σουχλερής, ο ιερέας Σωτήρης Παπαδόπουλος και ο συνταξιούχος της ΔΕΗ Αθανάσιος Κανάκης.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=3&cid=4&mid=6