Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009

APXEIO: Η Εκκλησία ξέχασε το δράμα της μικρής

Η Εκκλησία ξέχασε το δράμα της μικρής

«Ακατανόητη και αδικαιολόγητη» χαρακτήρισε ιεράρχης την παράλειψη (;) από τη Μητρόπολη Αττικής να εκδώσει ανακοίνωση συμπαράστασης στο αθώο θύμα βιασμού, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η δήλωση του προέδρου του Εφημεριακού Κλήρου Ελλάδος, πατέρα Ευστάθιου Κολλά.

«Η Μητρόπολη όφειλε να σταθεί δίπλα στο ανήλικο κοριτσάκι και στα άλλα παιδιά και να τα στηρίξει ηθικά και υλικά» μας είπε ο ιεράρχης και συμπλήρωσε: «Καλή η βιοηθική και η αστρονομία, αλλά να μην ξεχνάμε το μήνυμα των Χριστουγέννων. Δεν κατανοώ την απουσία μας από το δράμα του παιδιού».

[ilionfront.jpg]

Ο εκκλησιαστικός συνήγορος π. Ευστάθιος, μιλώντας έξω από τα δόντια, δήλωσε στην «Espresso»:

«Τέσσερα ανθρωποειδή οψώνια της αμαρτίας συμμετείχαν στη σεξουαλική κακοποίηση μιας κοπελίτσας 10-11 ετών, η οποία υφίσταται αυτό το δράμα εντελώς αβοήθητη. Αλλά και μετά την αποκάλυψη του δράματός της έμεινε και πάλι απροστάτευτη από τους πνευματικούς ποιμένες. Αλλού έστρεψαν τη συμπάθειά τους, με ολονυκτίες και παρακλήσεις, ενώ όφειλαν να προστρέξουν στη βοήθεια και προστασία της αθώας παιδικής ψυχούλας».
Και διερωτάται:
«Πού είναι ο πνευματικός πατέρας της μητροπολιτικής περιφέρειας; Γιατί ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής δεν προέβη αμέσως στην έκδοση ανακοίνωσης που να στηλιτεύει και να καταδικάζει την πράξη και να συμπαρασταθεί στο αθώο παιδικό θύμα; Όλα αυτά μου δίνουν το δικαίωμα να πιστεύω ότι ζούμε σημεία των καιρών».

Να σημειωθεί ότι τοποτηρητής της Μητροπόλεως Αττικής είναι ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος και αυτός θα έπρεπε, σύμφωνα με τον μητροπολίτη και τον πατέρα Κολλά, να εκδηλώσει έμπρακτα τη συμπαράστασή του στο ανήλικο κοριτσάκι.

Επίσης, ο πατήρ Κολλάς, αναφερόμενος στη συνεδρίαση του επισκοπικού δικαστηρίου της Μητρόπολης Νέας Ιωνίας, το οποίο καταδίκασε ιερέα, είπε: «Η συνεδρίαση και η καταδικαστική απόφαση πάσχουν από αθεράπευτη νομοκανονική ακυρότητα, γιατί ο μητροπολίτης έχει προσωπικές διαφορές με τον ιερέα του».

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

(Espresso.Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2007)


Yπόθεση παιδεραστίας, στο Ιλιον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: