Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2009

ΑΡΧΕΙΟ: «ΒΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ».




Δημοσίευση : 19 Δεκεμβρίου 2007
ΠΡΟΣ ΤΗΝ «ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ»
(ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ «ΤΟΝ ΒΙΟ ΤΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ»)
Αγαπητοί αδελφοί και σεβαστοί πατέρες του περιοδικού «ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ», χαίρετε και ευλογείτε!
Έπεσαν στα χέρια μου κάποια τεύχη του περιοδικού σας και τα διάβασα με πολύ ενδιαφέρον. Πρόσεξα ότι γράφει στο περιοδικό ο Πανοσ. Αρχιμ. Π. Γεώργιος, ένα βιβλίο του οποίου έχω υπ' όψη μου («Η θέωσις ως σκοπός της ζωής του ανθρώπου»), όπου τα έχει με όλους τους «ηθικολόγους» εργάτες της Εκκλησίας (Κατηχητικά, κηρύγματα κ.λπ.), λες και η ηθική ζωή που κηρύττεται είναι ανεξάρτητη από την ορθή πίστη και την μυστηριακή ζωή, λες και δεν είναι η ηθική του Ευαγγελίου που διδάσκονται, αλλά οι καλές πράξεις του... καλού προσκόπου!..
Αλλά κάτι πρέπει να τρέχει με τους αγιορείτες πατέρες και με τα κομποσκοίνια τους που μέσω αυτών διατείνονται ότι βγάζουν... ψυχές από την κόλαση και τις βάζουν στον Παράδεισο (π.χ. Παπα-Χαράλαμπος Διονυσιάτης κλπ)!.. Και η «θέωση» πρέπει γι' αυτούς κάτι σαν να είναι πια κάποιος ΤΟΣΟ θαυματουργός-θαυματοποιός, ΟΣΟ και φωτισμένος ΚΑΙ οραματιστής, ΑΛΛΑ και... «γέροντας»!
Γιατί σας τα λέω αυτά; Διότι διάβασα στο τεύχος Ιουλίου Αυγούστου, της «Παρακαταθήκης», στη στήλη «πατερική διδαχή», την αναφορά σας στον π. Παΐσιο. Ωραίο το κομμάτι που διαλέξατε, και συμφωνώ απόλυτα με αυτό. Έλαβα και εγώ γνώση του βιβλίου που αναφέρετε, δεν έφτασα όμως όπως εσείς στις σελίδες 690-691. Διάβασα λίγο από το βιβλίο, και σας στέλνω τις σκέψεις που κατέγραψα από την μελέτη μου αυτή:
Πριν λίγες μέρες, μου δωρίσαν αυτό το βιβλίο των 717 σελίδων (έκδοση από το Άγιον Όρος), που πρόσφατα κυκλοφόρησε, και έχει τίτλο: «ΒΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ». Η προπαγάνδα, έχει ξεκινήσει από καιρό. Χιλιάδες τα μηνύματα (από «χριστιανο» - φασίστες;) στο Ίντερνετ, σωρό τα βιβλία (από θρησκέμπορους;) για τον γέροντα..............
Παναγιώτης Μιχαλόπουλος


ΣΧΕΤΙΚΑ:

Μετά τον «άγιο» Βησσαρίωνα, μας ετοιμάζουν τον «όσιο» Παΐσιο Η προπαγάνδα, έχει ξεκινήσει από καιρό. Χιλιάδες τα μηνύματα (από «χριστιανο» - φασίστες;) στο Ίντερνετ, σωρό τα βιβλία (από θρησκέμπορους;) για τον γέροντα..............

Παπα-Χαράλαμπος: Ένα άλλο «αστέρι» του Άγιου Όρους!!!..

Δεν υπάρχουν σχόλια: