Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

Αρχιμανδρίτης σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας


Το κύκλωμα είχε πλοκάμια σε συνολικά επτά ελληνικές πόλεις. Ανάμεσα στα μέλη του συγκαταλέγονται εκτός του αρχιμανδρίτη, ιατροί, επιχειρηματίες και ιδιωτικοί υπάλληλοι.

Στη δημοσιότητα ονόματα των παιδόφιλων



Αρχιμανδρίτης που ιερουργεί στη Μητρόπολη Σπάρτης συνελήφθη από την δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για συμμετοχή σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας. Δικογραφία σχηματίστηκε επίσης σε 24 υπεράνω υποψίας άτομα από τους οποίους 11 συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.



Ενώπιον του Εισαγγελέα μεταξύ άλλων προσήχθησαν οι Συμεωνίδης Σπύρος του Χρήστου, Χαραλαμπίδης Χαράλαμπος του Κωνσταντίνου, Χασιώτης Φαίδων του Χρήστου και Ηλιόπουλος Γιώργος του Ιωάννη, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη για πορνογραφία ανηλίκων, με χρήση διαδικτύου κατ' εξακολούθηση και κατά συνήθειαν.


Αρχιμανδρίτης σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας
Και οι τέσσερις αναμένεται να απολογηθούν στον ανακριτή τις επόμενες ημέρες.
Ποινική δίωξη για πορνογραφία ανηλίκου, μέσω διαδικτύου, κατ' εξακολούθηση και κατά συνήθεια, σε βαθμό κακουργήματος, ασκήθηκε από την η Εισαγγελία Πειραιά και κατά του αρχιμανδρίτη Φώτη Μακρυστάθη.
Μετά τη δίωξη, ο αρχιμανδρίτης ζήτησε και έλαβε 48ωρη αναβολή. Ως τότε κρατείται στην Ασφάλεια Αττικής.
Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε μετά από επιχείρηση που διήρκεσε περίπου τρεις μήνες και σχετικό σήμα της Ιντερπόλ και έγγραφο της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου σύμφωνα με το οποίο είχαν εντοπιστεί πάνω από 200 σελίδες με σκληρό πορνογραφικό περιεχόμενο όπου "πρωταγωνιστούσαν" ανήλικοι.
Αμέσως ξεκίνησαν έρευνες από τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος ενώ με έγκριση των εισαγγελικών αρχών έγινε άρση απορρήτου και διαπιστώθηκε ότι στο συγκεκριμένο κύκλωμα εμπλέκονταν 137 ηλεκτρονικά ίχνη Ελλήνων χρηστών του Ιντερνετ.
Από την ψηφιακή ανάλυση στα ίχνη αυτά ταυτοποιήθηκαν 35 χρήστες Ιντερνετ, που στην ουσία ήταν οι 24 κατηγορούμενοι, κάποιοι από τους οποίους έβγαιναν σε περισσότερες από μία διευθύνσεις.
Οι χρήστες διακινούσαν στο διαδίκτυο πολύ σκληρό παιδικό πορνό, στο οποίο απεικονίζονταν μεταξύ άλλων πολύ μικρά παιδιά ηλικίας από 6 μηνών και πάνω δεμένα στους αγκώνες, σε σεξουαλική δραστηριότητα με ανηλίκους.
Οι Ελληνες χρήστες, όπως προκύπτει από την έρευνα, είχαν αγοράσει ή επιχείρησαν να αγοράσουν πρόσβαση και δικαίωμα μέλους στις VIP ιστοσελίδες, πληρώνοντας με πιστωτικές κάρτες 79,85 δολάρια ΗΠΑ για χρονική περίοδο τουλάχιστον 30 ημερών.
Το κύκλωμα είχε πλοκάμια σε συνολικά επτά ελληνικές πόλεις, στην Αττική, στη Θεσσαλονίκη, στη Μυτιλήνη, στην Πάτρα, στη Μύκονο, στην Ορεστιάδα και στην Πρέβεζα ενώ ανάμεσα στα μέλη του συγκαταλέγονται εκτός του αρχιμανδρίτη 44 ετών, που ιερουργεί σε πόλη της Πελοποννήσου και ο οποίος συνελήφθη στην Αττική είναι και ιατροί, επιχειρηματίες και ιδιωτικοί υπάλληλοι.
Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας έγινε έφοδος της αστυνομίας και συνελήφθησαν οι 11 από τους 24, ενώ για τους υπόλοιπους 13 σχηματίστηκαν δικογραφίες οι οποίες υποβλήθηκαν στις κατά τόπους εισαγγελίες.
Συνολικά κατασχέθηκαν 28 σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή, οκτώ φορητοί υπολογιστές και μεγάλες αριθμός DVD συνολικής χωρητικότητας 28.000 GB, που περιείχαν υλικό παιδικής πορνογραφίας, η σκληρότητα του οποίου σε κάποιες περιπτώσεις προκαλεί πραγματικά σοκ.
Από την αστυνομία εξετάζεται το ενδεχόμενο να έχουν φωτογραφηθεί και διακινηθεί στον παγκόσμιο ηλεκτρονικό ιστό παιδιά από την Ελλάδα, κάτι όμως το οποίο δεν έχει προκύψει μέχρι στιγμής.
(ΕΘΝΟΣ)

Έτσι είναι Σεβασμιώτατε;



ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΓΡΑΦΟΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΛΑ, ΜΟΥ ΕΙΠΕ:



Η πριν από λίγο αλληλογραφία μου,
με εκκλησιαστικογράφο αθηναϊκής εφημερίδας:

Ημερομηνία: Sat, 15 Dec 2007 22:07:55 +0000 (GMT)
Από: @yahoo.gr
Θέμα: ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Προς: "panagiotis michalopoulos" panag_michal@yahoo.gr

ΦΙΛΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ,
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΣΟΥ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗ ΠΡΟΧΘΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ ΑΛΛΑ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ. ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ. Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΑΠΟ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ ΑΡΣΕΝΟΚΟΙΤΕΣ. ΛΥΠΑΜΑΙ...
Ημερομηνία: Sat, 15 Dec 2007 23:59:38 +0000 (GMT)
Από: "
panagiotis michalopoulos" panag_michal@yahoo.gr
Θέμα: Θέμα: ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Προς: @yahoo.gr


κ. ΣΤΕΦΑΝΕ ΧΙΟ, χαίρετε!
Θυμάμαι την τελευταία τηλεφωνική επικοινωνία μας, τότε που μπήκε στο Νοσοκομείο για πρώτη φορά ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος και «ενδιαφέρθηκε» να τον επισκεφθεί ο «άγιος» Πεντχαουζ, και είχατε εκτιμήσει ότι για να το κάνει αυτό ένας τέτοιος άνθρωπος σημαίνει ότι γνώριζε πως είναι λίγα πλέον τα ψωμιά του Αρχιεπισκόπου, και ότι μάλλον η κρυφή χαρά και όχι η ανθρωπιά και ο πόνος ήταν που οδήγησε τα βήματα του στο Νοσοκομείο.
Σας είχα πει και εγώ τη γνώμη μου τότε, ότι ο Θεός δείχνει σημεία ότι ανέλαβε ο ίδιος να κάνει την κάθαρση, με τον δικό τρόπο...
Τα σημεία όμως δεν τα βλέπουν οι «μωροί και τυφλοί» σημερινοί Γραμματείς και Φαρισαίοι που υποδύονται την Διοικούσα Εκκλησία της Ελλάδος.
Είδατε και την περίπτωση του Μπεζενίτη που ξεθάρρεψε, και με τις πλάτες του Βαρθολομαίου επιστρέφει με θράσος χιλίων πιθήκων στη μητρόπολη Αττικής! Πού είναι ο Τύπος και η Τηλεόραση για να καυτηριάσουν την κατάσταση αυτή; Τότε, τον «έπαιζαν» κάθε μέρα γιατί πούλαγε. Τώρα, το βλέπουν σαν ενδοεκκλησιαστικό καυγά («Ελευθεροτυπία») μεταξύ του Τοποτηρητή κ. Νικολάου, και αυτού του... «καημένου που αδικήθηκε και θέλει πίσω την μητρόπολη του».
Όλα ωραία τώρα! Ας επιστρέψει!
Όλα ωραία τώρα, που η τοπική μας Εκκλησία δεν έχει Αρχιεπίσκοπο. Η χαρά του Αλαβάνου, και όχι μόνο.
Κάτι ξεκίνησε ο Σπύρος ο Καρατζαφέρης πριν από λίγες μέρες για τον μητροπολίτη Ν. Ιωνίας, και τίποτε δεν έγινε.
Όλα τέλμα, όλα βούρκος!
Δεν είναι Εκκλησία λοιπόν αυτή, και δεν είμαστε άνθρωποι όλοι όσοι τα ανεχόμαστε όλα αυτά.
Το θέμα της κάθαρσης σαν αίτημα έχασε τη δυναμική του. Μαζεύτηκε πάλι πολύ βρωμιά πολύ θράσος και αναίδεια.
Η «Αυτοκρατορία» επανέρχεται με ενισχυμένες τις άγριες διαθέσεις της.

Τι θα γίνει;
Η οργή του Θεού θα εκδηλωθεί με επερχόμενα χειρότερα δεινά για την Εκκλησία αυτή της οποίας έχει ήδη σβήσει η λυχνία; Το τέρας αυτό που λέγεται «Εκκλησία και Πολιτεία» θα ψοφήσει και θα συμπαρασύρει στον γκρεμό όπου με πάταγο θα πέσει, και, τον Τόπο αυτόν που γεννά τέτοια τέρατα;
Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ.
Φιλικότατα,
Παναγιώτης


Η Κεφαλή της Εκκλησίας είναι ο Χριστός! Αυτοί που είναι κεφαλές - κατά τη γνώμη σας - είναι… ψείρες!!!.. Και δεν θέλουν φωτισμό αλλά… ψέκασμα!!!..

Δεν υπάρχουν σχόλια: