Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

Επιμένει ο Αρειος Πάγος



Να απορριφθεί η αίτηση αναίρεσης κατά της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας, με την οποία ο τέως μητροπολίτης Αττικής Παντελεήμων καταδικάστηκε σε κάθειρξη έξι ετών για υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση, πρότεινε στο ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου (ΑΠ), ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Γ. Χρυσός.

Η αναίρεση ζητήθηκε από τον πρώην μητροπολίτη Αττικής με τον ισχυρισμό ότι «στην καταδικαστική απόφαση υπάρχουν ασάφειες και αντιφάσεις, καθώς και έλλειψη ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας».

Ωστόσο, κατά τη συζήτηση της αίτησης, ο αντεισαγγελέας ΑΠ, Γ. Χρυσός, ζήτησε να απορριφθεί η αίτηση αναίρεσης, αφού το δικαστήριο, σύμφωνα με την πρότασή του, με πληρότητα και χωρίς λογικά κενά διαπίστωσε την τέλεση των αξιόποινων πράξεων.

Κατά τον κ. Χρυσό μάλιστα, η δικαστική απόφαση έχει την απαιτούμενη ειδική αιτιολογία και για την εφαρμογή του νόμου 1068/50 καθώς τα ποσόν της υπεξαίρεσης για την οποία ο τέως μητροπολίτης καταδικάσθηκε υπερέβαινε το όριο των 50 εκατ. δρχ.

Ο αντεισαγγελέας ΑΠ ζήτησε να απορριφθούν, ως αβάσιμες, όλες αιτιάσεις του πρώην μητροπολίτη κατά της απόφασης του εφετείου.
Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.



ΑΠΕ - ΜΠΕ



Πέμπτη, 15 Ιανουάριος 2009

Μπράβο σε μια τέτοια Εκκλησία και σε μια τέτοια Πολιτεία!


Ο Μητροπολίτης Καρυστίας Σεραφείμ (ανακριτής στην υπόθεση του πρώην Αττικής Παντελεήμονα) διερεύνησε και τις καταγγελίες που αφορούσαν την ύπαρξη υπεράκτιας εταιρείας που φέρεται να ανήκει στον Παντελεήμονα και μέσω της οποίας διακινούνταν χρηματικά ποσά ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, τις έρευνες του κ. Σεραφείμ «φρέναρε» το τραπεζικό απόρρητο.

Καθημερινή)

Έχουμε λοιπόν, από τη μια το απόρρητο της "Ιερέας Συνόδου" για την προστασία των ομοφυλόφιλων δεσποτάδων, και από την άλλη το τραπεζικό απόρρητο υπέρ τοιούτων υποκείμενων!

Μπράβο σε μια τέτοια Εκκλησία και σε μια τέτοια Πολιτεία!

Μήπως λοιπόν (μετά από όλα αυτά) ήρθε το τέλος μας; Μήπως δεν είναι τυχαίες οι αλλεπάλληλες τουρκικές προκλήσεις; Μήπως μας εγκαταλείπει ο Θεός μετά από την αυθάδεια αυτή που δείχνουμε σαν Έλληνες και σαν χριστιανοί;



Μαλακά Ιερώνυμε, μαλακά! Τον Παντελεήμονα, …όσο μπορείς πιο μαλακά!


Η ντροπή της… «εκκλησίας του κώλου»: Μια ετικέτα και ένα ιστολόγιο που λένε πολλά…


η ετικέτα:

Παντελεήμονας


το ιστολόγιο:

Παντελεήμονας: Ο Άγιος Κορυδαλλού!


AGIOS-KORYDALLOU




Τι καπνό φουμάρει η «ιερά» Σύνοδος;

http://agios-korydallou.blogspot.com/2008/08/blog-post_1759.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: