Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

Λέγεται Ιερεμίας Γεωργαλής, είναι αρχιμανδρίτης...


Από ένα πύργο της Μονής ατενίσαμε την απέραντη έρημο και τον αποσπερίτη που ευκόσμως το δειλινό συνόδευε!..
Λέγεται Ιερεμίας Γεωργαλής, είναι αρχιμανδρίτης, και μας περιγράφει στην ιστοσελίδα της μητρόπολης Βέροιας την… στα πέρατα του κόσμου «ιεραποστολική» του δράση!!!..Αυτός λοιπόν και άλλοι (θρησκευτικοί τουρίστες;), ξεκίνησαν...
Να… "μαθητεύσουν πάντα τα έθνη"; Θα δούμε...
Πρόκειται για μια εκδρομή τους, μεγάλης αξίας (πνευματικής;) αφού σε αυτό λέει «τους οδήγησε η ποιμαντική μέριμνα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Bεροίας κ. Παντελεήμονος». Χα!Πρώτος τους σταθμός, ο Ναός του Αγίου Τρύφωνα, στο Μοναστήρι του Σινά, Είναι Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, και μετά την Θεία Λειτουργία, άρχισαν τα δύσκολα:Κινήσανε λοιπόν (οι «ιεραπόστολοι») για την έρημο Ζαφαράνα, προκειμένου να προσκυνήσουνε λέει, το… Μοναστήρι του Αγίου Αντωνίου.Πώς προσκυνάς ένα μοναστήρι, δεν μας λέει… Μας λέει όμως ότι «το μοναστήρι το κατέχει η Κοπτική Εκκλησία της Αιγύπτου». Και βέβαια, την λέξη Εκκλησία δεν την βάζει σε εισαγωγικά, παρά το ότι είναι αιρετική!..Ας ελπίσουμε (διαβάζοντας τη συνέχεια) ότι οι Ορθόδοξοι αυτοί από την Βέροια, θα κάνουν και κάποια ιεραποστολή εκεί που πάνε, ότι θα πουν και κάποια ορθόδοξα λόγια στους κόπτες. Χα!

Για να δούμε λοιπόν τη συνέχεια: 
Πέρασαν λέει, την διώρυγα του Σουέζ, και μετά από αρκετές ώρες φτάσανε στο Μοναστήρι, όπου λέει «τους υποδέχτηκε ένας ευγενής και φιλόξενος Κόπτης μοναχός»…Στη συνέχεια ο αρχιμανδρίτης, μας περιγράφει τα αρχιτεκτονικά επιτεύγματα των κοπτών εκεί, τα δομικά υλικά που χρησιμοποιούν οι κόπτες, και αλλά τέτοια ψυχωφελή περιβαλλοντολογικά στοιχεία…Βέβαια, μπήκαν και στον κοπτικό ναό, και μάλιστα ξυπόλητοι λέει, διότι αυτό τους επέβαλαν!Μετά (εδώ είναι η "πνευματική" αποκορύφωση), από ένα πύργο της Μονής ατενίσανε λέει, «την απέραντη έρημο και τον αποσπερίτη που ευκόσμως το δειλινό συνόδευε»!..

Χα!
Αυτά, λοιπόν, για την… «ποιμαντική μέριμνα του Μητροπολίτη Bέροιας».

Καταλάβατε;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

γέλιο..! χεχε

P. MICHALOPOULOS είπε...

γέλιο..! χεχε

http://xairete.blogspot.com/2010/01/blog-post_1678.html