Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος!

Τον λένε Χάρη Κονιδάρη και είναι διευθυντής του γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής. Το αμάρτημα του, ήταν ότι από την έμμισθη θέση του δικηγόρου της Νομικής Υπηρεσίας της Συνόδου, που επίσης κατείχε, παρείχε νομικές συμβουλές στον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο για σημαντικά ζητήματα εκκλησιαστικού ενδιαφέροντος. Έτσι, ετσιθελικά, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος (ΔΙΣ) έλαβε τον περασμένο Ιούλιο την απόφαση να τον απολύσει.

Αυτό, όπως μαθαίνουμε από σημερινό ρεπορτάζ του κ. Νίκου Παπαχρήστου στην Καθημερινή, «προκάλεσε την αντίδραση του δικηγόρου, ο οποίος θεωρώντας ότι αδικαιολογήτως διακόπηκε η συνεργασία του, κατέθεσε αγωγή κατά της Ιεράς Συνόδου (επομένως και εναντίον του προέδρου της και προϊσταμένου του στην Αρχιεπισκοπή, κ. Ιερωνύμου) με την οποία ζητεί συνολική αποζημίωση περίπου 60.000 ευρώ.».

Το όλο θέμα έχει βάλει φωτιά στα μπατζάκια των πέριξ του Ιερωνύμου δεσποτάδων, αλλά και τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο έχει φέρει σε δύσκολη θέση αφού θα συρθεί στο δικαστήριο για να απολογηθεί για την «παλληκαριά» εναντίον του κ. Κονιδάρη, «παλληκαριά» που αποδίδεται στο «πρωτοπαλίκαρο» του (το έστω και σιτεμένο) τον μητροπολίτη Ιωαννίνων Θεόκλητο, και τα υπονοούμενα λέγουν ότι η εντολή έχει έρθει από ψηλά (ή από τα τάρταρα), από τον Βαρθολομαίο!

Όταν γίνει η δίκη, να πάμε, ε;



Ιερώνυμος: Δεν μοιράζει «φύκια», ούτε «μεταξωτές κορδέλες»;


Ιερώνυμος: Τον φυγαδεύουν (άρον – άρον, στο εξωτερικό) Ντόρα και Λιμενικό (κρυφά, μέσα σε… κοντέινερ) για να μη δικαστεί;

Δεν υπάρχουν σχόλια: