Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009

Ιερώνυμος: Δεν μοιράζει «φύκια», ούτε «μεταξωτές κορδέλες»;



Σύμφωνα με ρεπορτάζ του κ. Νίνου Παπαχρήστου στην Καθημερινή, «ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ξαναμοιράζει τα "οφίκια"», όπως λέει και ο τίτλος του ρεπορτάζ.

Και δεν πρόκειται βέβαια για «φύκια» ούτε (ας υποθέσουμε) για… «μεταξωτές κορδέλες», αλλά για διάφορες επίζηλες θέσεις στην Αρχιεπισκοπής. Πολλές θέσεις, από τον ραδιοφωνικό σταθμό της εκκλησίας, μέχρι τις οικονομικές της υπηρεσίες και την γραμματεία της Αρχιεπισκοπής.

Μάλιστα, λένε ότι στο «ξαναμοίρασμα της τράπουλας» των οφικίων αυτών, «έκοψε και ξαναμοίρασε», ακόμα και για την νευραλγική θέση του πρωτοσύγκελου της Αρχιεπισκοπής, αφού έβγαλε τον προηγούμενο που ο ίδιος είχε βάλει και τον αντικατέστησε με έναν νέο, τον αρχιμανδρίτη Γαβριήλ Παπανικολάου.

Από το ρεπορτάζ αυτό μαθαίνουμε ακόμη ότι: «Για τη θεαματική μετακίνησή του στην Πρωτοσυγκελλία ο κ. Παπανικολάου είχε την υποστήριξη του καθηγητή της Θεολογικής Σχολής Αθηνών κ. Βλάση Φειδά, συνεργάτη του κ. Ιερώνυμου, αλλά και του ψυχιάτρου και επίκουρου καθηγητή Θεολογίας π. Αδαμάντιου Αυγουστίδη, πνευματικού παιδιού του αρχιεπισκόπου.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: