Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2009

ΑΡΧΕΙΟ: Επιστολή (σωστό ξεφώνισμα), του Μεσογαίας Νικολάου στην ΔΙΣ.



Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» (11.12.2007):

«Χτες αναγνώστηκε στη ΔΙΣ η επιστολή του μητροπολίτη Μεσογαίας και Τοποτηρητή της μητρόπολης Αττικής κ. Νικολάου με την οποίαν απαντά στην επιστολή της ΔΙΣ (Διαρκούς Ιεράς Συνόδου) με την οποίαν αυτή του συνιστά «κατά την έμφρονα κρίση του» να δίνει άδεια στον πρώην μητροπολίτη Αττικής κ. Παντελεήμονα να ιερουργεί στη μητρόπολη από την οποία λόγω «βαρύτατου σκανδαλισμού των ψυχών» απομακρύνθηκε.

Στην επιστολή του ο κ. Νικόλαος αναρωτιέται πώς η ΔΙΣ αποδέχεται έγγραφο στο οποίο ο απομακρυνθείς μητροπολίτης υπογράφει ως «Αττικής» και όχι ως «πρώην Αττικής» και πώς επίσης αποδέχεται να θέτει υπό αμφισβήτηση την απόφαση της να τον ορίσει «Τοποτηρητή» (τα εισαγωγικά στο πρωτότυπο).

Ο μητροπολίτης Μεσογαίας τονίζει ακόμα ότι η ΔΙΣ δεν τον βοηθάει στο έργο του, και πληροφορεί τα μέλη της ότι «κατά την έμφρονα κρίση του» δεν πρόκειται ποτέ να δώσει άδεια στον απομακρυνθεντα μητροπολίτη να ιερουργήσει στη μητρόπολη Αττικής, πρώτον δια λόγους συνειδήσεως, δεύτερον δια λόγους σεβασμού προς την Εκκλησίαν και την Αλήθεια, και τρίτον για λόγους ποιμαντικής ευθύνης έναντι του πιστού λαού της μητρόπολης Αττικής και για να μη διαταραχτεί η ειρήνη του.»

(Εφημερίδα «Ορθόδοξος Τύπος». Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2007)


ΣΧΕΤΙΚΟ:


ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΙΕΡΑ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: