Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2008

«Ο Σάντα Κλάους δεν υπάρχει!» Μπράβο στον παπικό Ντίνο Μποτίνο! Μπράβο και στη Βρετανίδα δασκάλα!

Ο Ντίνο Μποτίνο παπικός «ιερωμένος» στη Ναβάρα της βόρειας Ιταλίας αποκάλυψε στα παιδιά το μεγάλο μυστικό των ημερών: Σάντα Κλάους δεν υπάρχει! Είναι κι αυτός ένας απλός ήρωας παραμυθιού, όπως η Χιονάτη και η Σταχτοπούτα, δεν φέρνει δώρα, δεν υπήρξε ποτέ κι ούτε θα υπάρξει.
Αυτό, προκάλεσε την οργίλη αντίδραση κάποιων (γονέων τάχα, ή εμπόρων;) κατά του κ. Ντίνο! Εκείνος, πάλι, επιμένει ότι έπραξε το σωστό, αποκαλύπτοντας στα παιδιά ότι ο Σάντα Κλάους δεν είναι παρά ένα αποκύημα της φαντασίας των ανθρώπων και καμιά σχέση δεν έχει με την ιστορία των Χριστουγέννων. Όπως είπε, δεν ήθελε να προκαλέσει κανέναν, αλλά απλώς να διαχωρίσει την πραγματικότητα του Ιησού από τον μύθο του Σάντα Κλάους.
Ανάλογη στάση ειλικρίνειας επέδειξε προ ημερών και μια Βρετανίδα δασκάλα, η οποία αποκάλυψε στους μικρούς μαθητές ότι Σάντα Κλάους δεν υπάρχει και τα δώρα τα φέρνουν οι γονείς τους. Τα παιδιά το συζήτησαν αυτό στο σπίτι, και λέγεται ότι κάποιοι τάχα χριστιανοί και τάχα γονείς ζήτησαν (αν όχι το κεφάλι της στο πιάτο) την απομάκρυνση της ειλικρινούς δασκάλας απ’ το σχολείο τους. Η απάντηση των αρμοδίων ήταν σύμφωνη με τους παραμυθάδες, η δασκάλα δεν θα ξαναγυρίσει στο σχολείο, και η δικαιολογία είναι ότι αυτό θα γινόταν έτσι κι αλλιώς, καθώς λένε, αναπλήρωνε απλώς ένα σχολικό κενό.
Πηγή: BBC

«Ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος τον 4ο αιώνα, μας έχει αφήσει ένα σπουδαίο λόγο στα «Θεοφάνεια ή γενέθλια του Σωτήρος». Εκεί διαχωρίζει τον ορθοδοξοχριστιανικό τρόπο εορτασμού των Χριστουγέννων από τον κοσμικό. Και λέγει, ας μην εορτάζουμε κοσμικά, όπως ο άνθρωπος του κόσμου, με αδιαφορία και αιρετική διάθεση, αλλά ας εορτάσουμε χριστιανικά. Δηλαδή ας εορτάσουμε όχι με εξωτερικά στολίδια και μη μένουμε στην επιφάνεια.

Εδώ θα πρέπει να πω ως προς τη διαστροφή, βλέπουμε τι γίνεται με την περίπτωση του Αγίου Βασιλείου, ο οποίος ουδεμία σχέση έχει ιστορικά με τη Φινλανδία· κι όμως, η εμπορευματοποίηση των εορτών τον φέρνει από εκεί.
Επίσης, οι Δυτικοί μιλούν για τον «Santa Claus», τον Άγιο Νικόλαο, που ούτε αυτός έχει σχέση με τη Φινλανδία. Το κακό είναι ότι στην Ευρώπη και στην Αμερική εργάζονται υπέρ του εμπορίου και του κέρδους. Εμείς, οι Έλληνες, οι ορθόδοξοι, γιατί διαστρεβλώνουμε την ιστορία και δεχόμαστε ανύπαρκτα πράγματα;»
(Από την City Press. Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2007)

Δεν υπάρχουν σχόλια: