Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008

«Μέλι», και… «κεχρί»!

Για μια «Πατριαρχική Μονή» κάνει λόγο σε σημερινό του ρεπορτάζ στην Espresso ο κ. Κώστας Ζαφειρίου.
Πρόκειται για τη Μονή Ιωάννη του Χρυσοστόμου στην Άνω Γλυφάδα. Ηγούμενος εκεί, από χρόνια, είναι ένας 79χρονος σήμερα, ένας Κρητικός, ο αρχιμανδρίτης π. Κάλλιστος (κατά κόσμον Νικόλαος Λαβδάκης) , αρχιμανδρίτης της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Η Μονή, δραστηριοποιείται και σαν σωματείο με την επωνυμία «Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος - Φουντούλειον - Το Σπίτι της Στοργής» με πρόεδρο τον ηγούμενο, και μέλη τρεις αρχιμανδρίτες, εκ των οποίων ο ένας είναι στρατιωτικός ιερέας με το βαθμό του αντισυνταγματάρχη. Πρόκειται για τους: π. Αρσένιο Κωτσόπουλο, π. Μελέτιο Κουράκλη, και π. Ιουστίνο Μαρμαρίνο.
Αυτοί οι τρεις λοιπόν, που δεν μας λένε τι έργο παράγουν, βγήκαν με επιστολή τους (όχι νομικά, ε;) για να κατηγορήσουν τον ηγούμενο για… το «μέλι», για οικονομικούς λέει λόγους (για το μέλι που «τρώει» και δεν τους δίνει;)!
Ποιο είναι το μέλι;
1. Είναι λένε, η μίσθωση οικόπεδου της Μονής, εκτάσεως περίπου τεσσάρων στρεμμάτων που απέφερε προείσπραξη ποσού μεγαλύτερου λέει των 1.000.000 ευρώ!
2. Είναι η προείσπραξη ενοικίων από το ανθοπωλείο που βρίσκεται σε άλλο οικόπεδο της μονής, δηλαδή για ένα ποσό που ανέρχεται στα 29.440 ευρώ, λένε.
3. Είναι ένα ακόμη ποσόν, 350.000 ευρώ, που έχει εισπραχθεί πριν ενάμιση χρόνο, από αποζημίωση λόγω απαλλοτριώσεως για ακίνητο ιδιοκτησίας της Μονής, επί της οδού Σωκράτους, στη Γλυφάδα.
και τέλος
4. Είναι και η προείσπραξη ενοικίων από τα ακίνητα που έχει η Μονή στον Πειραιά.
Αλλά για να έχει, και, πονηρό αλατοπίπερο η καταγγελία του ρασοφόρου αντισυνταγματάρχη και των άλλων δυο αρχιμανδριτών, κάνουν λόγο (εκτός από το «μέλι») και για… «κεχρί»!
Ότι τάχα ο 79χρονος κάνει μπάνιο σε… τζακούζι στη μονή, αλλά μόνος του (όχι μαζί με τους τρεις αρχιμανδρίτες), έχοντας λέει για βοηθούς του δύο αλλοδαπούς...
Επίσης λένε, αλλοδαπούς (16) χρησιμοποιεί και σαν βοσκούς για τα 300 αιγοπρόβατα της Μονής σε έκταση 200 στρεμμάτων που έχουν στο Κίτσι Κορωπίου.
Και αναρωτιέται κανείς:
Α. Μόνο του τον θέλουν να βοσκάει γέρος άνθρωπος τόσα πρόβατα;
Β. Ποιο είναι το φιλανθρωπικό έργο της «ιεραποστολικής» αυτής «αδελφότητας»; Μήπως τα ποσά αυτά διατίθενται για πραγματικά θεάρεστα έργα από τον γέροντα, για έργα που όμως δεν αρέσουν στους «τρεις»;

2 σχόλια:

Anestis Ketsetzidis είπε...

Καλά Χριστούγεννα Χρονια Πολλά.

P. MICHALOPOULOS είπε...

Αντευχόμαστε:

Καλά Χριστούγεννα Χρόνια Πολλά.