Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

Ασαφής ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής (για “θησαυρό Χριστόδουλου”)

Με μια ασαφή ανακοίνωση που δημιουργεί σειρά ερωτημάτων αντέδρασε το Γραφείο Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο προχθεσινό, πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» με τίτλο «Στο έλεος διαρρηκτών ο θησαυρός του Χριστόδουλου».

Στην απάντηση της Αρχιεπισκοπής αναφέρεται, μεταξύ άλλων: «Δεν υπάρχει “θησαυρός του Χριστόδουλου” και ούτε βέβαια ποτέ υπήρξε. Τα όσα δε σχετικά αναγράφονται στο δημοσίευμα όχι μόνο δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αλλά συνιστούν, μέσω της καλλιέργειας εσφαλμένων εντυπώσεων στην κοινή γνώμη, έμμεση προσβολή της μνήμης του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος. Άλλωστε η καταγραφή των εντός της οικίας πάσης φύσεως αντικειμένων ολοκληρώθηκε την 1η Οκτωβρίου και επίκειται η υπογραφή των σχετικών εγγράφων».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ:

Για όσους δεν κατανόησαν τη λέξη «θησαυρός», αποσαφηνίζουμε: δεν εννοούμε ούτε και γράψαμε ότι υπάρχουν λίρες ή πολύτιμοι λίθοι, αλλά αναφερθήκαμε στα αντικείμενα που υπάρχουν εντός της οικίας και έχουν αξία
.
Ένα πλήρες σετ αρχιερατικών αμφίων κοστίζει από 10.000 ευρώ τουλάχιστον, η τιμή μιας μίτρας ξεκινά από 3.000 ευρώ, ενός εγκολπίου από 2.000 ευρώ, μίας πατερίτσας από 1.000 ευρώ κλπ.

Και στο σπίτι υπάρχουν πολλά άμφια, μίτρες, εγκόλπια και πατερίτσες ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

Επίσης, υπήρχαν και πρέπει να υπάρχουν πολλές εικόνες, πολλά ασημικά, βιβλία σπάνιων εκδόσεων (όπως ο μακαριστός αναφέρει στη διαθήκη του), έπιπλα και άλλα προσωπικά αντικείμενα του Χριστόδουλου, όλα αξίας.

Αυτά αποτελούν το θησαυρό και αυτά αναφέρονταν στο σχετικό δημοσίευμα. Άλλωστε, αν κάποιος κοστολογήσει τα αντικείμενα, θα φθάσει σε αρκετά υψηλό νούμερο.


Η καταγραφή των αντικειμένων διήρκησε περισσότερο από τρεις μήνες. Ο κοινός νους, λοιπόν, συμπεραίνει ότι υπήρχαν πολλά αντικείμενα προς καταγραφή.

ΠΗΓΗ:
www.espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: