Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

ΣΧΟΛΙΟ ΣΕ ΘΕΜΑ ΠΕΡΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑΣ

Σχόλιο στο θέμα:
Πόσο μισητή είναι στο Θεό η ομοφυλοφιλία;

ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ αντέγραψε
Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2007 7:34 μμ:

«Δεν ξέρω αν είναι και τηλεοπτική η διαφήμιση που θα προσπαθήσω παρακάτω να αποδώσω, την ακούω όμως στο ραδιόφωνο κατά κόρον: ακούγεται μια ανδρική φωνή με γκροτέσκ αρσενικοθήλυκη προφορά να ρωτά: «Δεν μου λες, μωρή! είχες κανέναν πελάτη σήμερα;». Δεύτερη φωνή, το ίδιο μιξοανδρόγυνη, ακόμα πιο γκροτέσκ, απαντά: «Μπα! τους πήρε όλους ο καινούργιος!». «Αχχχ! κάτι τέτοιοι χαλάνε την πιάτσα» αποφαίνεται ο πρώτος/η - «άμα σου πω και τις τιμές!», τελειώνει τον διάλογο ο δεύτερος/η.
Αν δεν καταλάβατε (και πώς να το καταλάβετε), πρόκειται για διαφήμιση μεγάλης αλυσίδας καταστημάτων με ηλεκτρικά-ηλεκτρονικά προϊόντα, η οποία διά αυτού τού... ευρηματικού τρόπου θέλει να μας πληροφορήσει ότι έχει χαμηλές τιμές - χαμηλού επιπέδου γούστο έχει.

Δεν είναι μια διαφήμιση σεξιστική, δεν είναι μια διαφήμιση απλώς κοινότοπη, δεν είναι καν μια διαφήμιση ηλίθια. Είναι μια διαφήμιση εύκολη, όμοια με χιλιάδες άλλες τού είδους της, που δείχνει να μην ενοχλεί κανέναν. Ή αν ενοχλεί κάποιους -λίγους ή πολλούς, άγνωστον- αυτό δεν φαίνεται. Και πράγματι, αν τέτοιες διαφημίσεις ενοχλούσαν (και αυτό φαινόταν), δεν θα ήταν τόσο πολλές, τόσον κακές, αλλά και τόσον αποκαλυπτικές. Δεν μπορεί σε μια κοινωνία το 90% των διαφημίσεων να είναι ηλίθιες, παρά μόνον για έναν λόγο: αν αυτοί που τις δημιουργούν πιστεύουν ότι το 90% των καταναλωτών είναι ηλίθιο κι αναλόγως τού απευθύνονται - ή τόσον απελπισμένο που να μην μπορεί πια να αρνηθεί ότι μπορούν να το περνάνε για ηλίθιο, να το χαρακτηρίζουν ηλίθιο, να του φέρονται σαν σε ηλίθιο, να το κάνουν εν τέλει ηλίθιο.

Εξ όνυχος τον λέοντα, αλλά πού πλέον λέων και πού λέοντες; το πολύ εξ όνυχος το μανόν...»

ΣΤΑΘΗΣ Σ. 30.ΧΙ.2007 stathis@enet.gr
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 30/11/2007



ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ:

ΑΠΟΨΕ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ
(ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ)
ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΤΟΥ ΣΠ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ
ΣΤΟ ΕΞΤΡΑ 3, ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ
ΠΕΡΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑΣ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ.

Δημοσίευση : 30 Νοεμβρίου 2007


Νίτσα (Ευγενία) Αθανασοπούλου («ellinida») από Αγία Αικατερίνη – Τορόντο – Καναδά:

Δεν υπάρχουν σχόλια: