Μία οικογένεια Άγγλων περνούσε τις καλοκαιρινές διακοπές της στη Γερμανία. Κατά τη διάρκεια ενός περιπάτου, παρατήρησε ένα χαριτωμένο σπιτάκι που τους φάνηκε κατάλληλο για να περάσουν τις επόμενες διακοπές τους.
Ρώτησαν λοιπόν ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του, και έμαθαν ότι είναι ένας Διαμαρτυρόμενος Πάστωρ. Τον βρήκαν λοιπόν και έκλεισαν συμφωνία για τον επόμενο χρόνο.
Γυρίζοντας όμως στον τόπο τους, ξαφνικά η κυρία θυμήθηκε ότι δεν είχε δει το W.C. (Water Closet).
Έγραψε λοιπόν το παρακάτω γράμμα:
Αιδεσιμότατε πάτερ,
Είμαι η κυρία που μερικές μέρες πριν κλείσαμε ένα συμβόλαιο για το σπιτάκι της εξοχής, αλλά δεν πρόσεξα το W.C. Θα ήθελα λοιπόν να με πληροφορήσετε καταλλήλως.
Όταν πήρε το γράμμα ο Πάστωρ, δεν κατάλαβε την σύντμηση W.C. και πιστεύοντας ότι πρόκειται για ένα εκκλησάκι των Αγγλικανών που ονομάζετε “Wabla Chapel” της απαντά:
Αγαπητή μου κυρία,
Εξετίμησα την ερώτηση σας και σας πληροφορώ ότι ο τόπος που σας ενδιαφέρει βρίσκεται σε απόσταση 12 χιλιομέτρων από το σπίτι σας, πράγμα λιγάκι δύσκολο ιδίως γι’ αυτούς που συνηθίζουν να πηγαίνουν συχνά.
Όποιος δε έχει τη συνήθεια να παραμένει για πολύ στις διάφορες τελετές, είναι καλό να φέρει μαζί του και το φαγητό, ώστε να μπορεί να παραμείνει όλη την ημέρα.
Στην τοποθεσία μπορείς να φτάσεις με ποδήλατο ή και με τα πόδια. Αν πάλι βιάζεσαι πολύ, με αυτοκίνητο. Είναι καλύτερα να πάτε εγκαίρως για να μην διαταράσσεται η ησυχία των άλλων που είναι ήδη μέσα.
Στην αίθουσα έχει θέση για 40 καθιστούς και 100 όρθιους.
Υπάρχει επίσης κλιματισμός για να αποφεύγονται δυσάρεστες μυρουδιές.
Συνιστάται να φτάσετε σύντομα, για να βρείτε θέση να καθίσετε. Τα παιδιά κάθονται κοντά στους γονείς και όλοι μαζί τραγουδούν.
Στην είσοδο, σας παραδίδεται ένα χαρτί, κι αν δεν φτάσουν τα χαρτιά χρησιμοποιούνται ανά δύο άτομα. Τα φύλλα πρέπει να επιστρέφονται στην έξοδο σε τρόπο ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για άλλη μία φορά.
Υπάρχουν επίσης μεγάφωνα για τους ήχους, έτσι ώστε ν’ ακούγονται κι απ’ έξω. Αυτά δε που συλλέγονται μοιράζονται στους φτωχούς.
Υπάρχουν επίσης και φωτογράφοι που φωτογραφίζουν τις διάφορες φάσεις για να μπορούν όλοι να βλέπουν αυτά τα πρόσωπα σε μία πράξη τόσο ανθρώπινη.
Εις το επανιδείν με τον σύζυγο σας.
Ο Πάστωρ,
Klaus Rofenberg
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου