Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

Το Περιοδικό «ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ», ο μακαρίτης Χριστόδουλος, και ο δημοσιογράφος Οδυσσέας Τσολογιάννης…

Σχόλια στο θέμα:

"ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ":

Ανώνυμος:
Σίγουρα είναι αλήθεια αυτά βρε παιδιά;

14 Οκτώβριος 2008 1:38 μμ


P. MICHALOPOULOS:
Το ορθόδοξο εκκλησιαστικό περιοδικό «ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ» τα δημοσιεύει αυτά, και δεν έχει διαψευστεί.
Επικαλείται μάλιστα όπως βλέπετε, την ειδησεογραφία από τις εφημερίδες της 27.7.2008. Μπορείτε λοιπόν να ανατρέξετε εκεί… Ή να απευθυνθείτε στον ίδιο τον υπεύθυνο του περιοδικού τον θεολόγο και δημοσιογράφο κ. Οδυσσέα Τσολογιάννη. Η ηλεκτρονική του διεύθυνση είναι: otsol@otenet.gr
Αν θέλετε να του στείλετε γράμμα, εδώ: Οδυσσέα Τσολογιάννη, δημοσιογράφο, Σουρωτή 57006 Βασιλικών. Ή πάρτε τηλέφωνο το περιοδικό: Περιοδικό ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ. τηλ 6972-896024

(14 Οκτώβριος 2008 2:33 μμ)


ΣΧΕΤΙΚΑ:

ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ
ΣΠΙΤΙ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ (1)
ΣΠΙΤΙ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ (2)
ΣΠΙΤΙ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ (3)


Δευτέρα, 17 Νοέμβριος 2008


Στο έλεος διαρρηκτών η βίλα Χριστόδουλου

3 σχόλια:

P. MICHALOPOULOS είπε...

Το άρθρο του ο κ. Οδυσσέας Τσολογιάννης, το έχει ο ίδιος περάσει στο Ίντερνετ, το έχει δηλαδή καταθέσει (Mon Sep 22, 2008 4:42 pm) σε ηλεκτρονική μορφή, στην παρακάτω διεύθυνση:

http://groups.yahoo.com/group/Orthodoxia/message/12772

P. MICHALOPOULOS είπε...

Κύριε Μιχαλόπουλε

Επειδή αμφισβήτησαν το άρθρο σας,

"ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ"

εκτός των στοιχείων που παραθέτετε για την ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ και είναι αληθή σας λέω ότι η Άντζυ Σταθάτου δημοσίευσε τα στοιχεία ως "το μυστικό του σφραγισμένου δωματίου" στις εφημερίδες και σας στο επισυνάπτω.

http://xairete.blogspot.com/2008/10/22.html

P. MICHALOPOULOS είπε...

Άγνωστο το μέλλον της μονοκατοικίας- θησαυροφυλάκιο

Η αποσφράγιση της κατοικίας έγινε στις 10 Ιουνίου, με δικαστική απόφαση, παρουσία δικαστικών αρχών, του διευθυντή της αστυνομίας και εκπροσώπου της εφορίας. Η καταγραφή όλων των αντικειμένων διήρκεσε περίπου ένα μήνα, λόγω της πληθώρας των αντικειμένων που υπήρχαν, αλλά και της λεπτομερέστατης περιγραφής τους. Η καταγραφή έγινε παρουσία συμβολαιογράφου, του γενικού αρχιερατικού επιτρόπου πατέρα Θωμά Χρυσικού, ο οποίος είναι ο «μεσεγγυούχος» και αυτός που όχι μόνον θα τα παραλάβει, αλλά έχει και την ευθύνη διαφύλαξης όλων των αντικειμένων, μέχρι να καταλήξουν στους τελικούς παραλήπτες. Την πρώτη ημέρα εκλήθησαν και όλοι όσοι είχαν έννομο συμφέρον, όπως για παράδειγμα ο μητροπολίτης Βρεσθένης Θεόκλητος, ο πρώην πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής πατέρας Θωμάς Συνοδινός, ο αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Οικονόμου και οι διάκονοι του μακαριστού. Στην αρχιεπισκοπική κατοικία βρέθηκαν βαρύτιμα άμφια, τέσσερις πολύτιμες μίτρες και αρκετές άλλες μικρότερης αξίας, δεκάδες εγκόλπια, σταυροί, εικόνες και βιβλία. Πολλά είναι και τα ασημένια αντικείμενα: κηροπήγια, φρουτιέρες, κουτιά κλπ, τα περισσότερα από τα οποία είναι δώρα πατριαρχών, ενώ δεκάδες προέρχονται από δώρα φίλων ή ακόμη και από αρχηγούς κρατών. [...]

Η μονοκατοικία είναι ένα πραγματικό θησαυροφυλάκιο. Τα μοναδικά αντικείμενα που επιστράφηκαν στον κάτοχό τους είναι τέσσερις ζωγραφικοί πίνακες αμύθητης αξίας που ανήκουν στο Μουσείο Μπενάκη και τους νοίκιαζε με μηνιαίο μίσθωμα και έξι γκραβούρες με ακριβό μηνιαίο μίσθωμα από το ίδιο μουσείο. Ολα τα άλλα αντικείμενα βρίσκονται ακόμη μέσα στο σπίτι. Τα πράγματα που καταγράφηκαν βρίσκονταν τόσο στο ιδιαίτερο δωμάτιο του Χριστόδουλου όσο και στα βεστιάριά του και στο υπόλοιπο σπίτι.

Χρυσά μανικετόκουμπα, σπάνιες πέννες και μίτρες με πολύτιμους λίθους

Στην εγκαταλειμμένη κατοικία, αν εισβάλουν «ποντικοί» (κάτι που απευχόμεθα) θα βρουν μπροστά τους εκτός από τα ακριβά έπιπλα, και τα εξής αντικείμενα μεγάλης αξίας:

- 300 ζεύγη χρυσά ή αργυρά μανικετόκουμπα, πάνω από 100 πολύτιμα χρυσά και αργυρά στυλό και πέννες ανεκτίμητης αξίας, πάρα πολλούς χρυσούς και αργυρούς σταυρούς ευλογίας με πολύτιμα πετράδια και πολλές αρχαίες εικόνες.

- Επίσης υπάρχει ένας μεγάλος πολυέλαιος Baccarat, αξίας τουλάχιστον 50.000 ευρώ.

- Καναπέδες και πολυθρόνες του σαλονιού, των γραφείων και των δωματίων όλα Versace και Armani.

- Μεταξωτές κουρτίνες, εκατοντάδες λευκά πουκάμισα, τα περισσότερα μεταξωτά καθώς και εκατοντάδες μαύρα παντελόνια πανάκριβα. Εκατοντάδες ζεύγη παπουτσιών όλα από τις δύο ακριβότερες φίρμες του κόσμου Sebago και Church' s, από αυτά που φορούν μόνο οι Αγγλοι πρίγκιπες και αριστοκράτες. Το κάθε ζεύγος τιμάται πάνω από 700 ευρώ.

- Τρία σετ των δέκα με καθημερινά δεσποτικά άμφια και 30 επίσημες και μεγαλοπρεπείς αρχιερατικές στολές αξίας κατά μέσον όρο 20.000 ευρώ η κάθε μία.

- Δώδεκα μίτρες από χρυσό και πολύτιμους λίθους αξίας κατά μέσον όρο 30.000 ευρώ η καθεμία, 100 εγκόλπια χρυσά γεμάτα πολύτιμους λίθους, αξίας 30.000 ευρώ το καθένα, 200 εγκόλπιοι σταυροί ίσης αξίας και παρόμοιας διακόσμησης ο καθένας.

- Είκοσι πέντε ποιμαντορικές ράβδοι (πατερίτσες) χρυσές και αργυρές και ελεφάντινες (φιλντισένιες) γεμάτες πολύτιμους λίθους, κυρίως διαμάντια και ρουμπίνια, αξίας κατά μέσον όρο 50.000 ευρώ η καθεμία. Σαράντα απλές αργυρές ράβδοι (βακτηρίες, μπαστούνια) με ημιπολύτιμους λίθους, αξίας 20.000 ευρώ η καθεμία.

- Δύο υπερπολύτιμα δισκοπότηρα χρυσά, σκαλιστά έργα τέχνης, με πολύτιμους λίθους, δώρα το ένα του Βαρθολομαίου και το άλλο του Πάπα Βενέδικτου, δεκάδες χρυσά και αργυρά κηροπήγια (δικηροτρίκηρα), δεκάδες χρυσά και αργυρά επιτραπέζια κηροπήγια με πολύτιμους λίθους, πολλές δεκάδες αργυροί δίσκοι σερβιρίσματος και κεράσματος καθώς και δεκάδες αργυρές φρουτιέρες.

- Δεκάδες ντουζίνες ποτήρια αργυρά και κρυστάλλινα υψηλής αξίας, εκατοντάδες πανάκριβα αργυρά κρυστάλλινα και πορσελάνινα σερβίτσια ανυπολόγιστης αξίας, δεκάδες ντουζίνες πανάκριβα χρυσά και αργυρά κουταλομαχαιροπήρουνα φίρμας Christofie, δεκάδες πορσελάνινες δωδεκάδες πιάτων, δεκάδες πορσελάνινες και αργυρές πιατέλες καθώς και βαρύτιμες μεταξωτές κουρτίνες, που από την υγρασία και την «κλεισούρα» θα έχουν καταστραφεί.


ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ
www.espressonews.gr