Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2008

Ξανά, η Ο.Ο.Δ.Ε. (3)


Προς τον Αρχιεπίσκοπον Αθηνών κ. Ιερώνυμον
Επιστολή 3η
Αγαπητέ κύριε Ιερώνυμε, Αρχιεπίσκοπε Αθηνών (Ορθόδοξη Ελλαδική Εκκλησία).

Απευθυνόμενος στο πρόσωπο σας, στις δύο προηγούμενες μου επιστολές, σας απέδωσα τον πρέποντα σεβασμόν, αποκαλώντας σας Σεβαστέ Γέροντα. Λυπούμε να πώ, ότι, θα το αποφεύγω στο εξής, διότι η στάση σας -όσον αφορά την σιωπή σας στο να μου απαντήσετε- μαρτυρεί το αντίθετο του Σεβαστού.
Δέν νομίζετε ότι είναι ακατανόητο, για έναν εξέχοντα ιεράρχη της Ορθόδοξης θρησκείας, όπως -εδώ και λίγες ημέρες- τοποθετηθήκατε εσείς, να περιφρονεί τόσον βάναυσα, Έλληνες πολίτες, που ζητούν λόγο περί της πίστεως σας "εστέ πάντοτε έτοιμοι εις απολογίαν μετά πραότητος και φόβου προς πάντα τον ζητούντα από σας λόγον περί της ελπίδος της εν υμίν" (Α' Πέτρου: γ' 15), και που προσπαθούν να περισώσουν ότι απόμεινε στον βυθό της αίρεσης; Αρνείστε να πάρετε θέση στις αιρετικές διδασκαλίες που σας προανέφερα στις προηγούμενές μου επιστολές, και κατά συνέπεια, τις διδασκαλίες αυτές τις προσθέτετε -επίσημα πλέον- στις τόσες άλλες αιρέσεις που συσσωρεύσατε, ανά τους αιώνας, στους κόλπους της Ορθόδοξης Εκκλησίας, και που είναι αντίθετες με τον Λόγο του Θεού, την Αγία Γραφή.
Με την σιωπή σας, που αν την συγκρίνω με την σιωπή του παπά Τσουρού, αλλά και τόσων άλλων ιερωμένων, μας αποδεικνύετε, ότι, είναι συνήθη τακτική σας να συμπεριφέρεστε έτσι μπροστά στο φώς της αλήθειας, και της αποκαλύψεως. Μήν σας διαφεύγει το γεγονός, ότι, υπάρχει και ο δίκαιος Κριτής, που γνωρίζει τα πάντα.
Με την σιωπή σας, αποδέχεστε πλέον -ως Θρησκεία-, και τις εταιροδιδασκαλίες του κ. Μαυρομάγουλου και των συν αυτώ, ότι, δεν υπάρχει αιώνια κόλαση (άρα, μάταια τα -αντιβιλικά- κόλλυβα και τα μνημόσυνα σας), ότι, ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός δεν πέθανε χάριν των αμαρτιών μας (άρα, τον Χριστιανισμό τον κατακρεουργείτε), ότι, τον πρωτόπλαστο Αδάμ δεν τον θεωρείτε πρωτόπλαστο (άρα, την Βίβλο την διαψεύδετε), ότι, δεν θεωρείτε την Αγία Γραφή Θεόπνευστη, και ούτε κάν ως Λόγον Θεού (άρα η αίρεση καλά κρατεί στους κόλπους σας), ότι, η θεωρία της εξέλιξης των ειδών είναι αληθής, σε αντίθεση με την διδασκαλία της Βίβλου (άρα, είστε και θεομάχοι, υποστηρίζοντας αυτό που και ο Αυστραλίας Στυλιανός είπε, ότι δηλαδή, ο άνθρωπος κατάγεται από τον πίθηκο).

Λίγα είναι αυτά, από τα τόσα, που στην συνέχεια -όσο ζούμε- θα αναλύσουμε, και που αδιαφορείτε ως άνθρωπος και ως ιερωμένος, στην αξίωση του συγγραφέα κ. Μαυρομάγουλου, ότι, οι διδασκαλίες του αυτές,
«είναι θέμα χρόνου να γίνουν αποδεκτές από κάθε πληροφορημένο Ορθόδοξο Χριστιανό».
Είστε συνυπεύθυνος στην όποια κατάληξη του θέματος τούτου. Πάντως, δεν θέλω να συνεργήσω και εγώ στην πλάνη αυτή και την απάτη -διότι περί τούτου πρόκειται-, γι' αυτό θα συνεχίσω τον καλόν αγώνα, που αν υποθέσουμε ότι έχω λάθος, δείχνετε να είστε ανίκανος να μου το αποδείξετε. Ή μήπως μπορείτε;

Με αγάπη Ιησού Χριστού
Γιώργος Οικονομίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: